‘zonnig dalmatië’

sprookjesachtig en gastronomisch warm zuiden

Prijs: vanaf €2.275 p.p.
Prijs incl. accommodatie met ontbijt (2-pers.kamer) en excursies zoals omschreven;

Huurwagen : zie blauwe pagina’s achteraan.
Voor mogelijke seizoentoeslagen in de hotels: zie de hotelpagina’s

 

 

 

EXPERIENCES

◆ Introwandeling met privégids in Split & Sibenik
◆ Olijfolie degustatie in Split
◆ Wijnproeverij in Hvar en in Ston
◆  Fietstochtje en wijn bij Cadmos
◆ Game of Thrones tour en kabelbaan Dubrovnik

Dag 1: Split
Met eigen wagen of huurwagen (25 km van de luchthaven) naar het schitterend-nostalgische 5* Hotel Park bij het Bacvice strand, op 10’ van het centrum en 5’ van de ferry, waar we een superieure kamer mét zeezicht en ontbijt reserveerden. Korte kennismakingswandeling van anderhalf uur met privégids door de oude stad. Degustatie van 5 smaken olijfolie in de beroemde Oje oliebar die ook traditionele gerechten serveert.

Dag 2: Split – Krka – Sibenik – Split
Ontbijt en mooie rit naar de prachtige watervallen van het Nationaal Park van Krka (inclusief tickets, privétour en boottocht naar de eilandjes). Verder naar Sibenik (20 minuutjes) waar we een lunch in het Michelin ster restaurant aanbevelen en kunnen reserveren. Wandeling van anderhalf uur door de oude stad (Unesco kathedraal) met privégids. Langs de mooie kustweg en Trogir terug naar het 5* comfort van uw hotel in Split.

Dag 3: Split – Hvar
Ontbijt en met de auto op de ferry (8u30, incl. tickets) voor een 2 uur durende cruise naar Stari Grad. Korte rit (20’) naar Hvar voor intrek in uw mooie ‘Spa Suite Seaview’ kamer in het verzorgde 4* Adriana boetiekhotel (ook 5* Palace Elisabeth mogelijk). Adriana ligt op 5’ van het strand en op 100 m van het oude centrum. Na de middag begeleid bezoek aan twee van de beroemde Hvar wijngaarden en degustatie van telkens 4 uitstekende wijnen met snacks. 

Dag 4: Hvar – Dubrovnik
Ontbijt en dwars over het eilandje naar Sucuraj (1u45’) voor de ferry naar Drvenik (35’). Langs de kust naar Ston voor een bezoek aan de oesterkwekerij, inclusief boottocht en proeverij van heerlijk verse zeevruchten. We hebben een 3-gangen lunch met aangepaste wijnen voorzien in Saint Hills met haar prijswinnende Zinfandel wijnen. Op een kleine twee uur bent u daarna in Dubrovnik. We zorgden voor een deluxe zeezicht

kamer met balkon in het 5* Excelsior hotel, met privéstrandje, 4 restaurants en op slechts 5’ van het oude centrum.

Dag 5: Dubrovnik.
Game of Thrones, kabelbaan, fiets. Ontbijt en voor de middag fijne, rustige fietstocht door de groene valleien rond Gruda met bezoek aan een Franciscaner-abdij en wijndegustatie (met snacks en drinks). In de namiddag begeleid bezoek aan het ‘Games of Thrones’ filmdecor, de stadmuren en het historische centrum van Dubrovnik. Sluit uw reis af met een heerlijk tochtje per kabelbaan en weids zicht over de stad en de zee.

Dag 6: Dubrovnik, verlenging strandverblijf of vertrek.

Split

Krka

Sibenik

Hvar

Dubrovnik