‘ancient kingdom deluxe’

elf dagen luxecircuit met zes dagen cruise

Dag 1: Caïro
Verwelkoming, privétransfer en intrek in uw hotel.

Dag 2: Caïro. De Piramiden
Na een heerlijk buffetontbijt met uw Egyptoloog naar de piramide van Sakkara. Tegen de middag naar het Mena House waar een tafeltje in restaurant 139 werd gereserveerd. Na de middag dan hét bezoek aan de Grote Piramiden van Giza en de mysterieuze Sfinx. Vrije avond (B).

Dag 3: Caïro. het Egyptisch Museum
Ontbijtbuffet en ochtendbezoek aan de Citadel, de Mohamed Ali moskee en het beroemde Egyptisch museum. Vrije namiddag in uw hotel (B).
Optie: Egyptische sfeer in El Muiz Street en de Khan El Khalili markt: €82 p.p.

Dag 4: Cruise: Quina en Dendera
Ontbijt, transfer en vluchtje naar Luxor. Verwelkoming, privétransfer en inscheping voor een heerlijke cruise. Cruise naar Quina, lunch aan boord, bezoek aan de Dendera tempel. Tea-time en diner aan boord.

Dag 5: Cruise: Abydos en Luxor
Na een heerlijk ontbijt vroeg bezoek aan de mooie tempel van Abydos. Lunch, cruise naar Luxor, tea-time en in de namiddagkoelte naar het museum van Luxor. Diner aan boord.

Dag 6: Cruise. Luxor en Karnak
Ontbijt, vrije voormiddag en lunch. Naar de mooie tempels van Karnak en Luxor. Tea-time, cocktails en diner aan boord (B, L, D).

Dag 7: Vallei der Koningen en Kolossen van Memnon
Vroeg ontbijt om voor de warmte de Vallei der Koningen en de Kolossen van Memnon te bezoeken. Rond de middag cruise naar Esna en lunch. Geniet van uw cruise en de passage van de Esna-sluis. Tea-time, cocktails en diner aan boord (B, L, D).

Dag 8: Cruise. Edfu en Komombo
Cruise naar Edfu waar u nog voor de middag de tempel bezoekt. Lunch aan boord, heerlijk cruisen, tea-time en ‘s avonds bezoek aan de Komombo-tempel. Cocktails en diner aan boord (B, L, D).

Dag 9: Cruise. Aswan
Cruise naar Aswan, ontbijt en bezoek aan het lieflijke Philea eiland. Lunch. In de late namiddag per motorboot naar het Nubische museum. Diner aan boord (B,L,D).

Dag 10: Aswan – Caïro (Abu Simbel)
Ontscheping, privétransfer en vlucht van 90’ naar Caïro. Verwelkoming en transfer naar het nabijgelegen Intercontinental City Star (B).
Optie: Bezoek aan de tempel van Abu Simbel vanuit Aswan per vlucht, met lokale gids: €316 p.p.

Dag 11: Caïro
Ontbijt en transfer naar de luchthaven of verlenging (B).

 

‘ANCIENT KINGDOM DELUXE’

PRIJS:
in tweepersoonskamer
1ste nacht: Caïro Sheraton
vanaf €4.112 p.p. 
1ste nacht: Caïro Nile Ritz Carlton
vanaf €4.770 p.p. 

INBEGREPEN:
Overnachtingen, maaltijden, vlucht Caïro-Luxor en Aswan-Caïro, cruise, transfers, assisitentie, gidsen en excursies zoals omschreven.

NIET INBEGREPEN:
Internationale vluchten, fooien en aankomstvisum (€25)

TOESLAG 3 NACHTEN HURGHADA:
op aanvraag

verlenging: strandvakantie hurghada


Dag 12: Aswan – Hurghada

Ontbijt, privétransfer van ca. 7 uur naar Hurghada en intrek in het mooie Oberoi Sahl Hasheesh (B).

Dag 13 en 14: Strandvakantie
Deze dagen staan in het teken van onstpanning, geniet van de indrukwekkende omgeving of de vele faciliteiten van het hotel.

Dag 15: Hurghada – Caïro
Transfer, vluchtje naar Caïro en privétransfer naar het City Star hotel (B).

Dag 16: Caïro.

Ontbijt, transfer en terugvlucht (B).

THE OBEROI PHILAE,
LUXURY NILE CRUISER (6*)


LIGGING: 
Slechts een klein deel van de langste rivier ter wereld, de Nijl, stroomt door Egypte. Toch is exact dat deeltje het meest bekende met dank aan de oude tempels, monumenten en eindeloze verhalen die langs de oevers liggen. Volgens de oude Egyptenaren werd de oostelijke oever gezien als de plaats van geboorte en groei, de westelijke als de plaats van overlijden. Met een cruise van 4 of 6 nachten, worden de oude geheimen blootgelegd: van tijdloze monumenten tot handgesneden tempels en graven.

ACCOMMODATIE: 
Luxury Cabin (36 m²): Elegante kajuit met grote Franse ramen, kingsize bed, badkamer met douche. Airco, flatscreen-tv, dvd-speler, telefoon, minibar, gratis wifi, safe, koffie- en theefaciliteiten.
Luxury Suite (54 m²): Ruimer met aparte zithoek, badkamer met bad en aparte douche. Privéterras mits supplement.

FACILITEITEN: Ruim zonnedek met ligstoelen en temperatuur gecontroleerd zwembad. Verzorgde spa met fitness, verschillende kuren en massages. Theater en dansvloer. Twee uitstekende restaurants met à la carte service, sigarenlounge, twee bars.

Caïro (CAI) Airport

Sakkara

Abydos

Luxor

Edfu

Komombo

Aswan