‘best of southern africa’

de highlights van zuidelijk afrika (zuid-afrika, zambia, botswana en namibië)

Dag 1: Johannesburg
Verwelkoming op de luchthaven in Johannesburg en transfer naar The Saxon Boutique. Middag ter vrije besteding. Diner en overnachting.

Dag 2: Johannesburg – Livingstone
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de privévlucht naar Livingstone, Zambia. Na aankomst transfer naar Sanctuary Sussi and Chuma met avondlijke tocht over de Zambezi rivier in het spoor van de nijlpaarden. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 3: Livingstone
Ochtendlijke wandeling langs de Zambiaanse zijde van de Victoria watervallen, één van de zeven wonderen der natuur. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 4: Livingstone – Okavango
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de privévlucht naar Maun, Botswana. Aansluitend per lokale charter naar de Okavango Delta en het Sanctuary Chief’s Camp in het Moremi Game Reserve, de roofdierenhoofdstad van de wereld en één van de beste plaatsen in Botswana voor het spotten van de big five. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 5: Okavango
Vroege safari in het spoor van de olifanten, buffels en impala’s die in dit gebied hun thuis hebben. Zoektocht naar de lokale leeuwenbevolking. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 6: Okavango
Tocht per Mokoro, een traditioneel gegraven kano, over de wateren van de delta en observatie van grote en kleine bewoners, van kikker tot nijlpaard. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 7: Okavango – Sossusvlei
Ontbijt en transfer voor de lokale chartervlucht naar Maun, aansluitend privévlucht naar Windhoek en tweede private charter naar Sossusvlei. Na aankomst transfer naar het &Beyond Sossusvlei te midden van de indrukwekkende Namib woestijn. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Lees verder onder de foto voor het vervolg van de reis.

Dag 8: Sossuvlei
Op ontdekkingstocht in Sossusvlei, een plek van buitenaardse schoonheid omringd door torenhoge zandduinen. Beklimming van ‘Big Daddy’, de hoogste van de duinen. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 9: Sossusvlei
Begeleide tocht per ATV over het grimmige woestijnterrein, afsluitende safari doorheen het NamibRand reservaat op zoek naar Burchell’s zebra’s, vleermuisoorvossen, luipaarden, gazelles, caracals en Kaapse vossen. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 10: Sossusvlei – Capetown
Ontbijt en lokale chartervlucht naar Windhoek, aansluitende privévlucht naar Kaapstad en transfer naar Ellerman House. Wandeltocht aan Clifton Beach en aansluitend diner en overnachting.

Dag 11: Capetown
Ontdekking van het Robbeneiland waar de anti-apartheidsleider en uiteindelijke president Nelson Mandela gevangen zat. Namiddag per kabelbaan naar de Tafelberg met spectaculaire zichten over stad en zee. Diner en overnachting.

Dag 12: Capetown
Bezoek aan de Winelands rond Capetown, inclusief bezoek aan Stellenbosch met proeverij van ambachtelijke wijnen.

Afsluitende fietstocht langsheen de Sea Point Promenade van de stad met rondleiding door de unieke kunstscene, van het Zeitz Museum of Contemporary Art Africa naar de kleurrijke Bo-Kaap wijk. Diner en overnachting.

Dag 13: Capetown
Bezoek aan Cape Point, het bergachtige voorgebergte op de zuidelijke punt van Afrika. Langs de ‘bikinistranden’ aan de voet van de Twaalf Apostelen, langs Hout Bay via het Kaap de Goede Hoop Natuurreservaat en Boulders Beach met haar kolonie bedreigde Afrikaanse pinguïns. Diner en overnachting.

Dag 14: Capetown
Ontbijt en transfer naar de luchthaven, vervolg van uw reis of retourvlucht.

GUIDED TOUR: prijzen op aanvraag
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt in Johannesburg en Capetown. Ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma, binnenlandse vluchten. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Kaapstad

Johannesburg

Livingstone

Okavango Delta

Sossusvlei

Sanctuary Chief's Camp

&Beyond Sossusvlei

Ellerman House