‘capetown, whales & wines’

8 dagen privéreis met huurwagen. kaapstad, walvissen en wijndegustaties.

Dag 1-4: Kaapstad
Verwelkoming en afhaling van uw huurwagen. Korte rit naar het mooi gelegen, verfijnde Mount Nelson, A Belmond Hotel en intrek voor 3 nachten, inclusief ontbijt. Aan de voet van de iconische Tafelberg biedt Kaapstad poederwitte stranden, wijnroutes en mooie bergpaden naast grote winkelcentra, talloze restaurants, buitengewone monumenten en een spectaculaire haven. Bezoek zeker het Zeitz Museum of Art, de Tafelberg, Boulders Beach met haar pinguïns, de Botanical Gardens en Robbeneiland.

Dag 4-6: Kaapstad – Hermanus
Een korte selfdrive van slechts 140 km brengt u naar Hermanus, de hoofdstad van het walvis-spotten. Intrek in het Auberge Burgundy. De stad heeft een natuurlijke schoonheid met lange stukken ongerepte stranden, talloze restaurants en cafés. Bezoek het Old Harbour Museum met de oude haven en het Whale House Museum; wandel door het Fernkloof Reserve en proef een reeks topwijnen. Ga van op zee kijken naar walvissen, robben, dolfijnen en pinguïns of beleef de confrontatie met de witte haai tijdens een ‘kooiavontuur’.

Dag 6-8: Hermanus – Fraschhoek
Op een goed uurtje van Kaapstad, midden de wijnlanden, ligt Franschhoek waar we voor u 2 nachten reserveerden in het La Residence. (Alternatief: Mont Rochelle) De wijnhuizen genieten wereldwijd belangstelling met hun Shiraz, Cabernet Sauvignon en de aangrenzende sterrenrestaurants. De combinatie met de Kaaps-Hollandse herenhuizen, de fascinerende musea en charmante boetiekjes maakt Franschhoek een heerlijke plek in zowel winter als zomer. De hop-on hop-off tramtour is een van de beste manieren om de 300-jaar oude geschiedenis van de Franschhoek Vallei te ontdekken.

Dag 8:
Ontbijt, inlevering van de huurauto op de luchthaven van Kaapstad en vervolg van uw reis.

SELFDRIVE: vanaf €2.645 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt, huurwagen Toyota Fortuner of gelijkwaardig. Bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Kaapstad

Franschhoek

Hermanus

Mount Nelson, A Belmond Hotel

Auberge Burgundy

La Residence

Mont Rochelle