‘classic south africa’

wildparken en de tuinroute gecombineerd! 10 dagen privéreis, deels selfdrive.

Dag 1: Johannesburg – Sabi Sand (bij Kruger)
Verwelkoming op de airstrip van het Private Sabi Sand Game Reserve. Transfer en intrek in het mooie Londolozi Varty Camp voor 2 nachten, inclusief alle maaltijden en gamedrives.
(Alternatief: Chitwa Chitwa)

Dag 2: Sabi Sand Wildlife
Sabi Sand, grenzend aan het Kruger Park, was het allereerste privé natuurreservaat in Zuid-Afrika. Het landschap bestaat uit 65.000 ha savanne, waterpoelen, Lowveld bossen en rivieren. Regelmatige waarnemingen van de beroemde Big Five, naast cheeta’s, zebra’s, giraffen en een verscheidenheid aan antilopen.

Dag 3-5: Kruger – Kaapstad
Ontbijt en transfer naar  Skukuza Aiport voor vlucht naar Kaapstad. Verwelkoming, afhalen huurauto en intrek in het prachtige Ellerman House voor 3 nachten.

Het bruisende Kaapstad biedt naast witte stranden en veelgeprezen wijnroutes, buitengewone monumenten, een rijk uitgaansleven, een stijlvolle haven en mooie musea. Hoogtepunten zijn het Museum of Contemporary African Art, het adembenemende uitzicht op de Tafelberg en Boulders Beach waar pinguïns naar u toe zwemmen, de Botanical Gardens, openluchtconcerten, Robbeneiland en nog veel meer.

Dag 6: Kaapstad – Hermanus
Hermanus, op slechts 140 kilometer van Kaapstad, is uitgegroeid tot de bekendste plek ter wereld om walvissen te spotten. De stad kent een uitstekend aanbod aan restaurants, cafés en bars. Bezoekers kunnen het Old Harbour Museum verkennen met het charmante vissersdorpje, de oude haven en het Whale House Museum. Wandel door het nabijgelegen Fernkloof Nature Reserve en proef een reeks topwijnen. Overnachting in het luxe Grootbos.

Dag 7-8: Hermanus – Knysna
Selfdrive naar Knysna, ingeklemd tussen de torenhoge Outeniqua-bergen en de Indische Oceaan staat Knysna bekend als de ‘Tuin van Eden’. Bezoek de scala aan markten met lokale producten, de schilderachtige waterkant, het weelderige bos. Maak een boottochtje naar de plaatselijke oesterbanken en mis de kans niet om te surfen, zwemmen, zeilen, jetskiën, varen, vissen en golfen. Overnachting in The Turbine Boutique Hotel.

Dag 9: Knysna – Oudtshoorn
Selfdrive naar het charmante stadje Oudtshoorn. Het wordt omringd door talrijke struisvogelboerderijen en het gouden dorre landschap van de Karoo. Bezoekers degusteren hier de plaatselijk wijn en port, struisvogelvlees en biltong. Leer alles over struisvogels in het C.P. Nel Museum. Bezoek ook de wereldberoemde Cango Caves, het grootste grottenstelsel in Afrika, of ga mountainbiken, paragliden of paardrijden.

Dag 10: Na het ontbijt naar George Airport, inlevering van de huurauto en vervolg van uw reis.

GUIDED TOUR: vanaf €4.775 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt in Johannesburg. Ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma, binnenlandse vluchten. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Kaapstad

Hermanus

Sabi Sand Game Reserve

Kruger National Park

Knysna

Oudtshoorn

Londolozi Varty Camp

Ellerman House

Grootbos

The Turbine Boutique Hotel