‘conserving true beauty’

twee prachtige parken, eindeloos inspirerend – privésafari in vol pension

Dag 1: Nairobi
Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar Giraffe Manor in de rustige ‘Karen’ buitenwijk van de hoofdstad. Vrije namiddag. Diner in de lodge.

Dag 2: Nairobi – Lewa Downs
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Lewa Downs. Beroemd om zijn natuurlijke schoonheid en biodiversiteit is het tot op vandaag een voortrekker op het vlak van natuurbehoud en een voorbeeld van verantwoord toerisme. Na aankomst transfer naar Elewana Lewa Safari Camp. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Alternatief: Sirikoi

Dag 3: Lewa Downs
Vroege ochtendlijke safari in het spoor van de leeuwen, luipaarden en jakhalzen die dit gebied hun thuis noemen. In de namiddag op zoek naar de grote concentraties Grevy zebra’s. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 4: Lewa Downs
Op zoektocht naar de meer dan 200 neushoorns die de kern vormen van het conservation project. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 5: Lewa Downs – Meru National Park
Per vlucht naar Meru National Park. De inspiratiebron van beroemde natuurbeschermers George en Joy Adamson. Na aankomst transfer naar Elewana Elsa’s Kopje. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 6: Meru National Park
Ochtendlijke safari doorheen het Park met haar vele riviertjes en vruchtbare vulkanische grond. Op zoektocht naar leeuwen, bosolifanten, cheeta’s, luipaarden en zwarte neushoorns. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 7: Meru National Park
Bush breakfast en bezoek aan de lokale Tharaka gemeenschap. Traditioneel bekend om hun sierlijke kleding en sterke verbondenheid met de natuurlijke rijkdommen uit hun leefomgeving. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 8: Meru National Park – Nairobi
Na het ontbijt transfer naar de Airstrip voor de charter naar Nairobi. Aansluitend retourvlucht of verlenging.

GUIDED TOUR: vanaf €3.195 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks met ontbijt in Nairobi. Ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Nairobi

Lewa Downs

Meru National Park

Giraffe Manor

Elewana Lewa Safari Camp

Sirikoi

Elewana Elsa's Kopje