’de koninklijke weg’

het mooiste circuit langs fijne boetiekhotelletjes

U wil de hoogtepunten zien maar niet overladen worden; u apprecieert groot comfort in een klein hotel; u houdt van een lekkere en gezonde keuken, van iets unieks beleven natuurlijk, plus een optie naar het noordelijke Jaffna. Wel, dan is dit uw rondreis.

Dag 1: Colombo
Warme verwelkoming met ‘Silk Route’ service. Transfer naar het modernistische all-suites luxe boetiekhotelletje Tintagel; slechts 10 suites, zwart/wit, leder, trendy.

Dag 2: Colombo – Sigiriya. Olifantsafari
Naar Sigirya en het prachtige Vil Uyana hotel. U logeert in een 115 m²  ‘marsh dwelling’ kamer met plunge pool. Avondsafari op zoek naar wilde olifanten (B).

Dag 3: Sigirya. De Rots en authentiek landleven
Nog voor de hitte naar de Sigiriya rots en het oude fort met haar lieflijke fresco’s. (B, D).
Optie Jaffna: Hier kan u een 3-daagse ontdekking “Jaffna. The last frontier” inlassen. 

Dag 4: Sigirya – Tea Estate
Naar het culturele centrum rond Kandy. U logeert net buiten de stad, in de Madulkelle lodge met zwembad en verfijnd restaurant midden de theeplantages. Uw kamer is onder canvas, in de stijl van een luxe safarikamp. (B, L, D).

Dag 5: Theeplantages en kooklessen
Een heerlijk rustige dag. Leer met de chef alles over kruiden en enkele Sri Lankaanse gerechten. Kom alles te weten over de theeplantage (B, L, D).

Dag 6: Kandy. Dè Tempel
Korte rit naar Kandy en de unieke luxe van Stone House, een voormalige koloniale woning met zwembad, spa en heerlijke keuken.  In de koelte van de avond naar de Temple of the Tooth (B).

Dag 7: Kandy – Yala Nationaal Dierenpark
Door de bergen naar het Yala National Park. Intrek en lunch in de Noel Leopard Safari campsite. Dit is glamping onder canvas met groot bed en met buitendouche midden de natuur. Dagelijks safari’s met Land Cruisers op zoek naar luipaarden, jakhalzen en zwart-witte ooievaars (B, L, D).

Dag 8:
Ontbijt en naar de luchthaven (toegang Silkroute lounge) of verlenging in Yala of aan het strand (B). 

EXPERIENCES

◆ Unieke luxe boetiekhotelletjes
◆ Olifanten spotten bij de leeuwenrots
◆ Onder canvas in een theeplantage
◆ Kookles in een authentieke tea-estate
◆ Glamping in een wildreservaat

MET GIDS: Vanaf €3.060 p. pn. 
Prijs inclusief: Transport met Engelssprekende gids/chauffeur, overnachtingen en maaltijden zoals omschreven, excursies en entreegelden. Visumkost niet inbegrepen. 

verlenging: jaffna: the last frontier

Het noorden van Sri Lanka is een compleet andere wereld dan het boeddhistische zuiden, sterk beïnvloed door de Hindoe-Tamil cultuur uit Zuid-India. Dit is ‘sari-country’ met de geur van sandelhout en ‘hindu blessings’. 

Dag 1: Jaffna
Vanuit de culturele driehoek met uw chauffeur / gids langs verblindende zoutpannen naar het noorden met lokale lunch. Intrek in het moderne North Gate hotel, midden Jaffna, waar we een deluxe kamer hebben gereserveerd. Loop eens langs de hindoetempel uit 1749 en proef beslist een ‘Rio Icecream’: wereldberoemd, zij het alleen in Jaffna.

Dag 2: Jaffna & Delft Eiland
Exploratie van ondermeer Neduntivu, een vlak eiland van 50km2 met 5000 inwoners, maar toch verlaten, door de Hollanders ooit Delft eiland genoemd. Palmyra palmen en semi-woestijnplanten omgeven een wat vervallen architectuur. Een vreemde sfeer! Lunch en vrije namiddag om de omgeving en de stad verder op eigen ritme te ontdekken. 

Dag 3: 
Terug naar de Culturele Driehoek en verderzetting van uw reis, transfer naar de luchthaven of verlenging. 

VERLENGING: Vanaf €569 p. pn. 
Prijs inclusief: Transport, overnachtingen, maaltijden en excursies zoals omschreven. Engelstalige gids / chauffeur. 

Colombo (CMB) Airport

Sigiriya

Kandy

Yala National Park