’exclusief sri lanka’

ALLE HOOGTEPUNTEN. UITSLUITEND LUXE HOTELS

Tijdens dit gebalanceerd circuit beleeft u alle hoogtepunten vanop de eerste rij, geniet u van de creatiefste gerechten en logeert in de fijnste luxehotels. Met optie naar Jaffna in het verre noorden. Het allerbeste van Sri Lanka in één reis.

Dag 1: Colombo. Urban Walk
Warme verwelkoming met ‘Silk Route’ service en bagage-assistentie. Transfer naar uw nabijgelegen Wallawwa boetiekhotel waar we een stijlvolle kamer in de tuin met kingsize bed en airco gereserveerd hebben. Geniet van het zwembad, spa en de keuken in dit mooie landhuis.

Dag 2: Colombo – Sigirya. Olifantsafari
Na het ontbijt rustige rit door het groene binnenland – met ‘coconut break’ – naar Sigirya en intrek in het Water garden hotel midden de natuur met mooi zwembad, spa, wellness en heerlijke keuken. U logeert in een half verzonken Deluxe Villa van wel 950 m² met kingsize bed, airco en minibar. ’s Avonds safari in een van de drie natuurparken op zoek naar grote families wilde olifanten. Diner (B, D).

Dag 3: Sigirya. De Rots en andere cultuur
Voor dag en dauw naar de Rots, de fijne fresco’s en mooie vergezichten. En na de middag wandeling met uw gids langs de oude tempels en musea van Polonnaruwa. Maar waarom niet opteren voor een geleid bezoek per bike? Diner in uw prachtige hotel (B, D). Optie Jaffna. Hier kunt u een 3-daagse ontdekking van het noord- en inlassen. 

Dag 4: Grotten, kruiden en Kandy
Na het ontbijt naar de fraai beschilderde grotten en Boeddhabeelden van Dambulla. Onderweg naar Kandy leert u in Matale over de vele kruiden waar Sri Lanka zo beroemd om is. Bezoek de ‘Temple of the Tooth’ met naar verluidt het relikwie van Boeddha’s tand. Bloemen offeren is niettemin aangewezen. Tenslotte naar de unieke luxe van Stone House, een voormalige koloniale woning in een idyllische tuin op vijf minuten van de stad met zwembad, spa en heerlijke keuken. We reserveerden voor u een van de vijf prachtige kamers van alle comfort voorzien (B, D).

Dag 5: Kandy. Baby-olifantjes
In Pinnawala worden tot 60 baby olifantjes dagelijks met de fles gevoederd en naar de rivier gedreven voor een speels plonsbad. Wat een schouwspel hen te zien stoeien. Terug in het hotel moet u toch maar even genieten van zwembad en spa (B).

Dag 6: In de trein. Theeplantages van Hatton
Na een heerlijk ontbijt brengen we u naar het Nanu Oya station en per trein door een prachtig heuvelend groen landschap naar de koelte van Hatton station waar uw auto u naar de Ceylon Tea Trails brengt, een oase van rust en verfijning. Rijdt de trein niet of zijn er geen tickets – we hebben dat niet in de hand – dan doet uw auto hetzelfde traject. In een van de vijf perfect gerestaureerde theeplantershuizen hebben we een verfijnde Deluxe Room van 40 m² gereserveerd, met romantisch kingsize bed en elegante badkamer. Geniet van de verfrissende lunch, tea time en een verzorgd diner (B, L, D). 

EXPERIENCES

◆ Baby olifantjes in een weeshuis 
◆ Per treindoor de theeplantages
◆ Luxe-glamping-safari op het strand
◆ Verrassende elegantie en verfijning

Dag 7: Hatton Tea Estate. Cooking.
Na het ontbijt nemen we u me naar de keuken waar u met de chef de geheimen van een beroemde Sri Lankaanse curry ontraadselt: kruiden en groenten gestoofd, gebakken, gefrituurd, gestoomd, gekarameliseerd. Met kokosmelk nog wel. En kip. En vis. Dit is een verder heerlijk rustige dag in de koelte van de heuvels (1250 m) om te genieten van het zwembad, een in-room spa, wandelen, biken of roeien op het kalme meer. Wees op tijd voor het tea-time ritueel en sluit de dag met een verfijnd diner (B, L, D).

Dag 8: Wild Yala glamping safari
Rustige rit naar het belangrijkste safaripark, Yala en intrek in het nieuwe Wild Coast Tented Camp, spectaculair gelegen net waar de jungle zich te pletter loopt op de lege stranden van de oceaan. We dachten voor u aan een Cocoon Suite met kingsize bed, koperen bad in koloniale expeditie-stijl, airco, minibar, Sonos audio en grote houten patio met ligbedden gericht op een waterhole. Afternoon-tea. De late namiddag, als de zon langzaam kleurt, is

ideaal voor een safari op zoek naar luipaard, olifant en luiaard. Verzorgd safari-diner onder de sterren (B, L, D).

Dag 9:
Buffet-ontbijt en transfert naar de luchthaven of verlenging in Yala of aan een van de mooie strandhotels aan de west- en zuidkust in de winter – of aan de oostkust in de zomer (B).

Prijs: € 2.540 p.p. inclusief transport met Engels- sprekende gids/chauffeur, overnachtingen en maaltijden als omschreven, treintickets indien beschikbaar, excursies en entreegelden.

Toeslag voor SUV wagen tijdens heel het circuit: € 650
Visakosten van 35 $ bij aankomst regelen
Hoogseizoentoeslagen: op aanvraag