’exclusief sri lanka’

alle hoogtepunten: uitsluitend in luxe hotels

Tijdens dit gebalanceerd circuit beleeft u alle hoogtepunten vanop de eerste rij en logeert in de fijnste luxehotels.

Dag 1: Colombo. Urban Walk
Warme verwelkoming met ‘Silk Route’ service. Naar uw schitterende Tintagel hotel waar we een executive suite reserveerden. Wandel langs de koloniale gebouwen; een reis in de tijd.

Dag 2: Colombo – Sigirya. Olifantsafari
Door het groene binnenland naar Sigirya en het prachtige Water Garden hotel. U logeert in een half verzonken Deluxe Villa van wel 950 m² met kingsize bed. Avondsafari op zoek naar grote families wilde olifanten. Diner (B, D).

Dag 3: Sigirya. De Rots en andere cultuur
Voor dag en dauw naar de Rots, de fijne fresco’s en mooie vergezichten. Wandeling (of per bike) langs het oude Polonnaruwa. (B, D).
Optie Jaffna: Hier kunt u een 3-daagse ontdekking van het noorden inlassen. Zie programma “Jaffna. The last frontier”.

Dag 4: Grotten, kruiden en Kandy
Naar de fraai beschilderde grotten van Dambulla en de ‘Temple of the Tooth’ met naar verluidt het relikwie van Boeddha’s tand. U logeert in de unieke luxe van Stone House in een idyllische tuin (B, D).

Dag 5: Kandy. Baby-olifantjes
In Pinnawala worden tot 60 baby olifantjes met de hand gevoederd en naar de rivier gedreven voor een speels plonsbad. (B).

Dag 6: In de trein. Theeplantages van Hatton
Per trein naar de koelte van Hatton en het Ceylon Tea Trails hotel, een oase van rust en verfijning. Rijdt de trein niet of zijn er geen tickets, dan doet uw auto hetzelfde traject. U logeert in een Deluxe Room van 40 m² met romantisch kingsize bed. (B, L, D).

Dag 7: Hatton Tea Estate. Cooking.
Ontraadsel met de chef de geheimen van een Sri Lankaanse curry: gestoofd, gefrituurd, gestoomd, gekarameliseerd,  met kokosmelk nog wel, kip en / of vis. Een heerlijk rustige dag aan het zwembad en voor wandelen, biken of roeien aan het kalme meer. (B, L, D).

Dag 8: Wild Yala glamping safari
Rustige rit naar het Yala safaripark en intrek in het nieuwe Wild Coast Tented Camp, waar de jungle zich te pletter loopt op de lege stranden. We reserveerden een Cocoon Suite met kingsize bed, koperen bad, Sonos audio en grote houten patio. Afternoon-tea. De late namiddag safari op zoek naar luipaard, olifant en luiaard. (B, L, D). 

Dag 9:
Buffet-ontbijt en naar de luchthaven of verlenging in Yala of aan de stranden. (B).  Voor onze suggesties qua strandhotels, raadpleeg de volgende pagina’s. 

EXPERIENCES

◆ Baby olifantjes in een weeshuis
◆ Per trein door de theeplantages
◆ Cooking class in een tea-estate
◆ Luxe glamping safari op het strand
◆ Verrassende elegantie en verfijning

MET GIDS: Vanaf €4.270 p. pn. 
Prijs inclusief: Transport met Engelssprekende gids/chauffeur, overnachtingen en maaltijden zoals omschreven, excursies en entreegelden. Visakosten bij aankomst niet inbegrepen

verlenging: jaffna: the last frontier

Het noorden van Sri Lanka is een compleet andere wereld dan het boeddhistische zuiden, sterk beïnvloed door de Hindoe-Tamil cultuur uit Zuid-India. Dit is ‘sari-country’ met de geur van sandelhout en ‘hindu blessings’. 

Dag 1: Jaffna
Vanuit de culturele driehoek met uw chauffeur / gids langs verblindende zoutpannen naar het noorden met lokale lunch. Intrek in het moderne North Gate hotel, midden Jaffna, waar we een deluxe kamer hebben gereserveerd. Loop eens langs de hindoetempel uit 1749 en proef beslist een ‘Rio Icecream’: wereldberoemd, zij het alleen in Jaffna.

Dag 2: Jaffna & Delft Eiland
Exploratie van ondermeer Neduntivu, een vlak eiland van 50km2 met 5000 inwoners, maar toch verlaten, door de Hollanders ooit Delft eiland genoemd. Palmyra palmen en semi-woestijnplanten omgeven een wat vervallen architectuur. Een vreemde sfeer! Lunch en vrije namiddag om de omgeving en de stad verder op eigen ritme te ontdekken. 

Dag 3: 
Terug naar de Culturele Driehoek en verderzetting van uw reis, transfer naar de luchthaven of verlenging. 

VERLENGING: Vanaf €569 p. pn. 
Prijs inclusief: Transport, overnachtingen, maaltijden en excursies zoals omschreven. Engelstalige gids / chauffeur. 

Colombo (CMB) Airport

Sigiriya

Kandy

Yala National Park

Hatton