eastern cape: gracious predators & gentle giants

Zuid-Afrika’s ‘Great Karoo’ is een gevarieerd landschap dat bekend staat om zijn hartverscheurende natuurlijke schoonheid. Ga op zoek naar jachtluipaarden op een verantwoorde manier dankzij het succesvolle beschermingsprogramma, ga op zoek naar de Big Five en trek door Addo Elephant, het derde grootste nationale park van Zuid-Afrika en thuis van meer dan 500 olifanten. Ideaal als aanvulling voor of na een rondreis doorheen de tuin- en/of wijnroute.


Dag 1: The Great Karoo
Aansluitend op uw rondreis doorheen de tuin- of wijnroute, per huurwagen naar het brede en gevarieerde landschap en de eindeloze vlaktes van The Great Karoo. Overnachting in Samara Private Game Reserve.

Dag 2: The Great Karoo
Kom dicht bij Afrika’s elegante roofdieren en leer bij over het succesvolle beschermingsprogramma van de lodge. Identificeer krassporen en pootafdrukken terwijl u doorheen de Reserve op pad gaat om de unieke ervaring van het oog in oog staan met een jachtluipaard te ervaren.

Dag 3: The Great Karoo-Addo Elephant National Park
Neem ’s ochtends de tijd om deel te nemen aan de ‘Tracker Academy’. Als initiatief om ecotoerisme en werkgelegenheid te ontwikkelen, geeft het een unieke inkijk in de lopende natuurbeschermingsprojecten. In de namiddag rit naar Addo Elephant National Park, overnachting in het Gorah Elephant Camp.
Alternatief: Riverbend Lodge

Dag 4: Addo Elephant National Park
Game drive doorheen het Park, de thuisbasis van de dichtste populatie olifanten ter wereld. Een unieke kans en een voorrecht om deze majestueuze dieren van dichtbij te zien en getuige te zijn van hun ongelooflijke gestalte, gratie en sociale familie-interacties tussen de verschillende kuddes.

Dag 5: Addo Elephant National Park – Port Elizabeth
Check-out in uw lodge, aansluitend naar Port Elizabeth voor retourvlucht of een volgende stap in de rondreis.

onze lodgesuggesties:

Samara Private Game Reserve
Deze stijlvolle safarilodge kijkt uit over een uitgestrekt landschap van maar liefst 28.00 hectare boordevol ‘groot wild’. Verdeeld over een lodge, suites en ‘The Manor’, biedt deze gerenoveerde boerderij plaats voor maximaal 18 gasten in een geheel van aangename faciliteiten, eigentijds comfort en authentieke elementen. Meermaals bekroond omwille van hun ‘conservation projects’, staat het bekend als één van de adressen voor unieke spottings.

Gorah Elephant Camp
Gebouwd als eerste ‘Big Five’ privéconcessie in een nationaal park, geniet dit Camp van een bevoorrechte ligging in het hart van Addo Elephant National Park. Ontworpen in de koloniale stijl van de gouden safari dagen en met slechts 11 luxe tented suites, werd het ingericht met een mix van authentieke elementen en biedt het een ongeëvenaarde ervaring met een voortreffelijke keuken en een garantie op unieke spottings.