grumeti reserve

De Grumeti Reserve is een droom voor natuurliefhebbers en levend monument voor succesvol natuurbehoud. Hier in het noorden van het land, deel uitmakend van het Serengeti-Mara ecosystem, ligt het bazaaid met uitgestrekte vlakten van ongerept land waar miljoenen dieren vrij rondlopen. Ideaal als aanvulling of als alternatief voor een verblijf voor of na een stop in de Serengeti of Ngorongoro.


Dag 1: Serengeti / Ngorongoro – Grumeti Reserve
Vanuit de Serengeti of vanuit Ngorongoro bereikt u na een korte vlucht per private charter de Grumeti Airstrip. Na aankomst transfer naar uw lodge. 

Dag 2: Grumeti Reserve
Exotische vogels vliegen over terwijl het donderende geluid van de jaarlijkse gnoe migratie nadert. Als vogelliefhebber is Grumeti een Walhalla! Met maar liefst 400 soorten waaronder de zeldzame grijze kuifhelmschildpad, Fischer’s lovebirds, de Rufusstraatwever, de Karamoja Apalis en de grijsborsttapuit kan u vandaag op zoektocht naar enkele unieke spottings.

Dag 3: Grumeti Reserve
Een gedeelte van de Reserve staat bekend om zijn uitzonderlijk grote leeuwenfamilies van wel 20 tot 60 leeuwen. Niet alleen zijn de kansen om dieren te spotten uitzonderlijk groot, maar vooral de uitgestrektheid en de kans om als enige safariganger in de wijde omgeving het doen en laten van de dieren te observeren, is ronduit uniek.

Dag 4: Grumeti Reserve
De unieke schoonheid van de Grumeti Reserve is enkel te bevatten eens u de uitgestrektheid ervan ervaart. En hoe beter dat te doen dan per heteluchtballon. Sta bij zonsopgang op om de dag te begroeten en zweef in de richting die de wind u wijst over de fenomenale vlaktes. Geniet van het perspectief in uw zoektocht naar zwart-witte zebra’s, slingerende enorme grijze olifanten, pezige wrattenzwijnen en luierende leeuwen.

Dag 5: Grumeti Reserve – Arusha
Per lijnvlucht keert u terug naar Arusha, waar u de tocht verder kan zetten naar uw volgende stap in de rondreis.

GUIDED TOUR: vanaf €2.995 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer. Ontbijt, lunch en diner tijdens safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma, binnenlandse vluchten. Tickets voor National Park Grumeti Reserve, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

onze lodgesuggesties:

Singita Sasakwa Lodge: Deluxe
Genesteld in een privéconcessie van maar liefst 340.000 hectare ligt deze mooie lodge op een heuvel met dramatisch, hooggelegen uitzicht. 9 prachtige cottages doen de lodge voelen alsof gasten Afrika even voor zichzelf hebben. Het gebied is de thuisbasis van grote kuddes wild, die het hele jaar door voor ongelooflijke spottings kunnen zorgen. Toegewijd, persoonlijk, luxueus, privaat en steeds opnieuw een heuse ervaring.

&Beyond Grumeti Serengeti River Lodge: Premium
Het ganse jaar door een unieke kans biedend op uitzonderlijke wildobservaties ligt deze indrukwekkende lodge in een afgelegen riviervallei. Als een waar toevluchtsoord om het kloppende hart van Afrika te ervaren, wordt de opwinding van de jaarlijkse ‘Great Migration’ en het oversteken van de Grumeti rivier mooi weerspiegeld in de slechts 10 elegante suites. Ingetogen luxe op één van Tanzania’s mooiste locaties.