kunene & kaokoland – face to face met de himba’s

In een van de minst bevolkte regio’s van Namibië leeft een van de laatste semi-nomadische stammen van het Afrikaanse continent. Begeef je in hun leefgebied en ontdek een levenswijze die in alle aspecten van de onze verschilt. Handig in te passen in uw rondreis via fly-in vanuit Sossusvlei of als selfdrive vanuit Damaraland.


Dag 1: Sossusvlei – Kunene
Vanuit Sossusvlei vliegt u richting noordwesten over ontzagwekkende duinlandschappen, verlaten mijnkampen en de met schepen bezaaide Skeleton Coast. Bij aankomst kan u meteen deelnemen aan de activiteiten voorzien door het Camp, waaronder een bootexcursie over de Kunene rivier. Geniet van het contrasterende landschap terwijl u op de uitkijk bent naar lokale vogels en krokodillen alvorens de dag af te sluiten met een diner onder de sterren.

Dag 2: Kunene
Deze ochtend vertrekt u met gids op zoek naar een Himba-nederzetting. Als semi-nomadisch volk leven deze Himba’s nog steeds op traditionele en pastorale wijze. Breng wat tijd door in hun gezelschap, leer over hun gewoonten en manier van leven.

Op de terugweg naar het Camp wordt wat tijd voorzien om te genieten van de mooie zonsondergang.

Dag 3: Kunene – Kaokoland
Na een vroeg ontbijt reist u zuidwaarts langs de schilderachtige Marienfluss vallei. Langs de Heilige Berg van de Himba stam en de torenhoge pieken van Mount Ojinuane en Mount Otjiomuhana bereikt u Puros, een kleine nederzetting met zo’n 300 Himba en Herero herders.

Dag 4: Kaokoland
Afhankelijk van het seizoen waarin u reist, kan u ofwel langs de Hoarusib en Khumib rivieren op zoek naar woestijnolifanten en giraffen, of naar het westen voor sightseeing doorheen de uitgestrekte en stille vlakten van de regio. Via de rivierbedding trekt u opnieuw richting Camp, met onderweg kans op het spotten van leeuwen en ander groot wild.

Dag 5: Kaokoland – Damaraland
Na de vele indrukken van de afgelopen dagen reist u vanuit het Camp in een ca. 4u durende rit door naar de regio Damaraland.

GUIDED TOUR: vanaf €2.245 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt en één lunch, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma.
Bezoeken en inkomgelden volgens programma.

onze lodgesuggesties:

Sanctuary Okahirongo Elephant Lodge: 5*
Gelegen net boven de seizoensgebonden Hoarusib rivier en midden in het Purros Conservancy centre genesteld is deze uit slechts 7 chalets bestaande lodge opgetrokken uit lokale materialen die de aardetinten en traditionele architectuur weerspiegelen een ideale plek om olifanten, zwarte neushoorns en leeuwen te ontdekken. Daarnaast is de lodge 100% ecologisch, alle elektriciteit wordt namelijk opgewekt via zonne-energie.

Serra Cafema Camp: 5*
Als één van de meest afgelegen bestemmingen van heel Afrika is dit elegante Camp gelegen aan de verhoogde oevers van de Kunene rivier. Met slechts 9 villa’s, stuk voor stuk met uitzicht op de Kunene rivier biedt het Camp een prachtig uitzicht en is het een ideale plek voor het spotten van krokodillen en lokale vogelsoorten. Zeldzame culturele interactie ontmoet hier authentieke nomaden in combinatie met kleurrijke details.