madikwe & waterberg: big five bucketlist

De twee Noordelijke Zuid-Afrikaanse natuurreservaten Madikwe en Waterberg zijn twee ideale safariplaatsen voor iedereen die de Big Five van zijn bucketlist wil schrappen. Leeuwen, olifanten, Kaapse buffels, luipaarden en neushoorns: stuk voor stuk worden ze regelmatig gespot, om de eindeloze lijst aan andere dieren niet te vernoemen. Bucketlist materiaal, ideaal als aanvulling op een rondreis doorheen het Zuidelijke landsdeel, of in combinatie met Botswana.

Dag 1: Johannesburg – Madikwe
Vanuit Johannesburg per vlucht naar de Madikwe Airstrip, of per huurwagen naar het Madikwe Game Reserve. Check-in in de Madikwe Safari Lodge.
Alternatief
: Molori Safari Lodge

Dag 2: Madikwe
Volledige dag op pad door de Reserve, het unieke van Madikwe ligt in zijn diversiteit. De Kalahari vlaktes in de westelijke delen gaan over in meer herkenbare laagveld savanne, terwijl de hellingen en de rivier meer bebost zijn en een perfecte omgeving bieden voor een buitengewone reeks wilde dieren. Dit is overigens één van de enige plaatsen in Afrika waar de aardwolf, de bruine Hyena en de gevlekte hyena samen te spotten zijn in één reservaat.

Dag 3: Madikwe – Waterberg
Afsluitende safari doorheen Madikwe op zoek naar Afrika’s ‘Big Five’, maar ook Afrika’s ‘Secret 7’: het aardvarken, de Afrikaanse Wilde Kat, de Civet, de Grote Gevlekte Genet, het Schubdier, het stekelvarken en de Serval. Aansluitend per lokale vlucht of per 4×4 transfer naar de Waterberg regio en check-in in de Mhondoro Safari Lodge.
Premium alternatief: Marataba

Dag 4: Waterberg
Met de ranger op pad in het spoor van de witte neushoorns die hun thuis hebben in het Welgevonden Game Reserve. Aansluitende safari doorheen de Reserve voor een zoektocht naar de resterende leden van de ‘Big Five’: de leeuw, de olifant, de buffel en het luipaard.

Dag 5: Waterberg – Johannesburg
Laatste ochtendsafari doorheen de Reserve alvorens de lokale vlucht naar Johannesburg te nemen voor uw retourvlucht of vervolg van uw rondreis.

onze lodgesuggesties:

Madikwe Safari Lodge:
Op de grens van Botswana en midden in het Madikwe Game Reserve is deze lodge een plek waar luxe en Afrikaanse rustiek elkaar ontmoeten in een geheel verdeeld over een geheel van drie lodges, stuk voor stuk met rieten daken, stenen muren en boordevol bushveldkarakter. ‘Lelapa’, als familielodge met slechts 12 suites, ‘Kopano’ als ideale optie voor koppels met slechts 4 suites en ‘Dithaba’, ideaal voor een kleine groep vrienden of familie.

Mhondoro Safari Lodge
Dit luxueuze vijfsterren, privé safarihotel is genesteld in het hart van de Welgevonden Game Reserve. Volledig herbouwd in 2015, baadt het in een ‘African Chic’ stijl, een elegante mix van Afrikaanse ontwerpen en hedendaags Europees design. De gezinsvriendelijke sfeer in combinatie met de unieke locatie zorgen voor onvergetelijke ervaringen dankzij de nabijgelegen waterpoel met gegarandeerde spottings. Safari, the family way.