phinda private game reserve: 5 wonders – 5 days

Het meermaals bekroonde Phinda Private Game Reserve biedt meeslepende ervaringen en exclusieve belevingen. Denk aan Big Five Safari’s, het kennismaken met natuurbehoudsprojecten of gemeenschapservaringen met de lokale bevolking. Een prachtige aanvulling om te verkennen en opnieuw contact te maken met één van de meest afgelegen en ongerepte wilde plaatsen van onze planeet. Ideaal als aanvulling op een rondreis, of als korte maar diepgaande kennismaking.

Dag 1: Johannesburg – Phinda Private Game Reserve
Aansluitend op uw rondreis, per lokale vlucht vanuit Johannesburg naar het Phinda Private Game Reserve. Aansluitend transfer en check-in &Beyond Phinda Mountain Lodge.

Dag 2: Phinda Private Game Reserve
De Phinda Private Game Reserve is de thuisbasis van een prachtige verscheidenheid aan wilde dieren, waaronder de ‘Big Five’, maar is vooral bekend om zijn grote populatie cheeta’s en zwarte neushoorns. Het zandbos is de thuis van de schuwe suni en de zeldzame rode duiker, twee kleine antilopen die enkel in deze regio voorkomen. Op ontdekking doorheen de Reserve op zoektocht naar deze bewoners.

Dag 3: Phinda Private Game Reserve
Bij zonsopgang naar Maputaland met zijn bossen en wetlands boordevol verschillende vogelsoorten en ongetemde wilde dieren. Met ranger te voet doorheen de natuurlijke graslanden parallel aan de azuurblauwe kustlijn op zoek naar de olifantenkuddes. Retour naar Phinda via het schilderacjtige Eshowe en de bossen van Dlinze en Ngoue waar een overvloed aan vogels jaarlijks hun nest maken.

Dag 4: Phinda Private Game Reserve
Community & Conserving zijn twee termen die hoog in het vaandel gedragen worden door de lodge. In het spoor van het conservation team in hun dagelijkse ochtendroutine en onderzoeksprojecten die essentieel zijn voor het overleven van de verschillende soorten in het reservaat. In de namiddag met de medewerkers van de Care of the People foundation naar enkele lokale Zulu dorpen voor een inkijk in het leven van de lokale bevolking.

Dag 5: Phinda Private Game Reserve – Johannesburg – Capetown
Check-out in uw lodge en transfer naar de airstrip voor de lokale vlucht naar Johannesburg of Capetown.

onze lodgesuggesties:

&Beyond Phinda Mountain Lodge
Boven op de heuveltop gelegen met een wijds uitzicht over de weelderige Lembombo uitlopers is deze lodge op familiemaat genesteld in het indrukwekkende Phinda Private Game Reserve, een 29.866 hectare groot beschermd wildgebied in de Kwazulu Natal. Met slechts 16 suites en 6 cottages, stuk voor stuk met kamerhoge ramen valt de natuurlijke schoonheid van de regio ongehinderd binnen in deze luxueuze lodge.

&Beyond Phinda Rock Lodge
Gebouwd op de zijkant van een berg, is deze subtiel etnisch ingerichte lodge met slechts 6 suites één van de meest exclusieve delen uit het geheel. Zwevend boven de diepe vallei, biedt het een prachtig zicht op de Lebombo Mountains en het eindeloze bushveld daaronder. Een elegante en uiterst luxueuze uitvalsbasis voor het spotten van de quasi ongrijpbare cheetah en de zeldzame zwarte neushoorn.