samburu – in het spoor van de zwarte neushoorn

De ongerepte wildernis, bedreigde wilde dieren en de pastorale manier van leven maken van Samburu één van de indrukwekkendste parken van Kenia. Een ideale plek om de zeldzame ‘special five’ te spotten en bij te leren over het Samburu volk en hun intieme tradities. Maar ook de plek bij uitstek voor één van Afrika’s meest unieke ervaringen: te voet op safari in het spoor van de zwarte neushoorn.

Dag 1: Nairobi – Samburu
Na een vluchtje van één uur vanuit Nairobi wordt u verwelkomd door een ware Samburu gids en staat aansluitend de transfer naar Saruni Samburu gepland. Aansluitende bush picknicklunch en eerste ontdekking doorheen de 200.000 hectare grote Kalam Conservancy met afsluitende sundownder.

Dag 2: Samburu
Vroege ochtendlijke safaririt en waar bushontbijt in het reservaat. Vandaag trekt u op zoektocht naar de Noordelijke soorten: de Somalische giraf, grévyzebra’s, beisa oryxen en Somalische struisvogels. Maar hou onderweg zeker ook de ogen open voor olifanten, leeuwen en luipaarden. Avondlijke safari in het Kalama Conservancy eindigend met typisch Samburu wildernis diner onder de sterrenhemel.

Dag 3: Samburu
Een rit van ongeveer 2 uur brengt u naar het Reteti Elephant Sanctuary in het nabijgelegen Namunyak Conservancy, net op tijd voor een van de voedingsessies van de olifanten waarbij u uitgebreid de kans krijgt de olifanten te zien baden en spelen. De namiddag brengt u naar Saruni Rhino en het Rhino Sanctuary om aan het Rhino Tracking avontuur te beginnen. Te voet wordt u doorheen het park begeleid op zoek naar een unieke ervaring: het spotten van de bedreigde zwarte neushoorn.

Dag 4: Samburu
Ochtendlijke safaririt naar het nabijgelegen Kisima Hamsini, beter bekend als de ‘Vijftig Bronnen’ of de ‘Zingende Putten’. Samburu herders zingen er unieke liederen voor hun vee onder begeleiding van een ongelooflijk spektakel wanneer er duizenden zandhoenders verkoeling zoeken in de waterpoelen.

Dag 5: Samburu – Nairobi
Na de vele indrukken van de afgelopen dagen reist u vanuit het Camp per vlucht opnieuw naar Nairobi.

onze lodgesuggesties:

Saruni Samburu:
Bestaande uit slechts 6 villa’s is deze indrukwekkende lodge gelegen aan de rand van Samburu, meteen in het Kalama Wildlife Conservancy. Met 360-graden panoramische zichten vanop de heuveltop en meerdere waterpoelen in de nabijheid, staat het garant voor het spotten van ‘big wild’. Een absolute ‘wow-factor’ net naast de platgereden paden die menig mond laten openvallen. Een van Afrika’s mooiste pareltjes.

Saruni Rhino:
Saruni Rhino, gewijd aan het behoud van de ernstig bedreigde zwarte neushoorn, ligt meteen in de wildernis van het Sera Conservancy en biedt en onvergelijkbaar avontuur in de wildernis te midden van het uitgestrekte landschap. Bestaande uit enkele eenvoudige en rustieke banda’s, voorzien van alle modern comfort, combineert het de ervaring van de lokale Samburu bevolking met enkele zeer uitzonderlijke spottings.