’singapore: stad van cultuur’

Het lijkt een eindeloze stad vol wolkenkrabbers, zakenkantoren en steriliteit, maar niets is minder waar! Singapore biedt zoveel meer en is een vat vol cultuur! Kleurrijke wijken, regelmatige festivals en optredens, uitstekende restaurants, Little India en Chinatown, .. Kortom, een kleurrijke mix aan invloeden en eigenheden die het tot de trendy stad maken die het vandaag is. 

Dag 1:
Na aankomst op de luchthaven van Singapore, wordt u verwelkomd en voorzien we de privétransfer naar het hotel, waar u kan aanschuiven voor het diner.

Dag 2:
Het unieke karakter van Singapore begrijpen, kan u enkel indien u het contrast tussen oud en nieuw in de stad ervaart. In de voormiddag neemt de gids u dan ook sleeptouw door de stad om de geschiedenis, cultuur en de lifestyle van de stad te ontdekken. Via het koloniale district krijgt u een prachtig uitzicht over the Padang, Esplanade en de verschillende Theatres on the Bay. Via de MerLion, het mythische dier en het symbool van toerisme in Singapore bereikt u de Thian Hock Keng Temple, één van de oudste en meest belangrijke Hokkien tempels van de stad. Eindigen doet de tocht aan de Botanical Garden en de National Orchid Garden met zo’n 2000 soorten orchideën. Na een smakelijk diner, haalt de gids u op voor de Singapore After Dark Walking Tour waar u het nachtleven zal ontdekken langs de rivier. Mix met de locals in één van de prachtige rooftop bars alvorens de wandeling eindigt aan Clarke Quay, de plek waar de lokale bevolking ’s avonds verzamelt. 

Dag 3:
Singapore en zijn rijke eetcultuur, ook die is meer dan het ontdekken waard. Gekend als een paradijs voor foodies, kent de keuken eindeloos veel verschillende invloeden. Samen met de gids gaat u op pad door en ontdekt u de invloeden van de Chinese, Maleisische, Indische en Peranakan keuken die de bonte mix van de Singaporese specialiteiten samenstellen. Met een korte stop in het etnische Kampong Glam en een bezoek aan de Lavender & Burgis wijk, krijgt u een unieke inkijk in de lokale cultuur en kunsten van de stad. De namiddag staat in het teken van de ‘Crazy Rich Asians’ zoals ze zichzelf noemen, de snel evoluerende subcultuur van rijke inwoners met een geheel eigen cultuur. Geïnspireerd door de gelijknamige film bezoekt u onder andere City Hall, Raffles Place, Marina Bay Sands & Gardens By the Bay alvorens terug te keren naar het hotel.

Dag 4:
Rijk aan Chinese cultuur, is ook Chinatown een ‘must-visit’. Samen met de gids gaat u dwars door deze wijk vol typische winkeltjes en het prachtige National Monument, de oudste tempel van de stad. Vervolgens neemt de gids u mee naar the Pinnacle at Duxton, waar kan genieten van een prachtig uitzicht over de stad en de haven na een traditionele theedegustatie. Afsluiten doet u vol adrenaline door middel van een vespatocht met onderweg extra aandacht voor de lokale street-art. Plaatsnemend in de zijspan, zet u koers naar Katong met de bekende residentiële terrassen en Joo Chiat, de wijk waar de traditionele Singaporese architectuur nog zegeviert dankzij de vele locals die zich hier vestigden in de jaren ’20 & ’30.

Dag 5:
Indien uw reis hier eindigt, voorzien we ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven. Singapore biedt echter nog zoveel meer & ook buurland Maleisië biedt een waaier aan mogelijkheden. Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties!

 

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Haw Par Villa:
Uniek, dat is het woord om dit park te beschrijven. Deze fascinerende plek met honderden beelden geeft scènes weer uit de oude Chinese folklore. Een gigantische lachende Boeddha, gruwelijke beelden die  de poorten naar de hel moeten voorstellen, traditionele rituelen, … Kortom, een niet te missen unieke ervaring! 

Maleisië:
Bekend om zijn prachtige natuur en immer vriendelijke inwoners is Maleisië een prachtige verlenging op uw citytrip. Het unieke ecosysteem, het dicht begroeide regenwoud dat tot het oudste ter wereld wordt gerekend en het eiland Borneo spreken tot de verbeelding van elke reiziger. Ontdek onze rondreis door dit prachtige land!

Langkawi:
Wie een tropisch paradijs zoekt, is op Langkawi aan het goede adres. Omringd door kristalhelder water, ongerepte stranden en de jungle is het een waar paradijs op aarde. Verdeeld over vele kleine en ongerepte eilanden, is het het perfecte adres voor een idyllische strandverlenging. Vanuit Singapore ligt op maar 1h30 vliegafstand. 

Onze hotelsuggesties:

Raffles Singapore: 6*
Dit legendarische hotel met haar 103 oud-koloniale suites, gebouwd in 1887 in het hartje van de oude stad, werd tot nationaal monument uitgeroepen in 1987. Na een ingrijpende renovatie heropende dit iconische laagbouwhotel in augustus 2019. Alles ademt hier nog de sfeer van de hoogdagen van 1920-30 met haar legendarische high-society feesten. Beroemde Singapore-sling cocktail en legendarische butler-service. Op ca. 20 minuten van de luchthaven.

Six Senses Duxton: 5*
In het historisch hart van Chinatown werd een rij klassieke 19de-eeuwse handelshuizen omgetoverd tot een luxueus, fascinerend boetiek hotel met veel goud en zwart, oriëntaalse kamerschermen en de kunst van de kalligrafie. Een kleinschalig hotel met maar 49 kamers en een unieke trendy sfeer in een minimalistisch kader en toch voorzien van alle moderne luxe. Op ca. 20 minuten van de luchthaven.