skeleton coast

Deze verraderlijke kust – een mistig gebied met rotsachtige en zanderige ondiepten, roestende scheepswrakken en oprijzende duinen – is lange tijd een begraafplaats geweest voor onoplettende schepen en hun bemanning, vandaar de afschrikwekkende naam. Ideaal als tussenstop voor uw tocht tussen Swakopmund en Damaraland of Etosha.


Dag 1: Möwe Bay
Vanuit Möwe Bay bereikt u na een korte vlucht de indrukwekkende Shipwreck Lodge, een uniek concept aan de Skeleton Coast. Vanuit Swakopmund kan u of vliegen, of per selfdrive na een rit van ongeveer 5u Möwe Bay bereiken, waarna de rest van de tocht per vlucht verloopt.

Dag 2: Skeleton Coast
Rondom de lodge en verspreid over de verraderlijke kustlijn ligt de waterkant bezaaid met verschillende scheepswrakken. Vandaag trekt u op pad naar onder andere de Ventura bommenwerper en de verlaten Westies Diamond Mine, beide getuigen van de onvergeeflijke natuur van dit dorre landschap.

Dag 3: Skeleton Coast
Een dag langs de rivier, de ochtend brengt u namelijk naar de Hoarisub rivier, één van de weinige levensaders doorheen het landschap van deze regio. U bezoekt de Clay Castles, een opvallende geologische formatie en mits wat geluk ziet u zelfs enkele van de ongrijpbaar geachte woestijnolifanten, bruine hyena’s of leeuwen.

Dag 4: Skeleton Coast
De vroege ochtend brengt u vandaag naar Klein Oasis en de duingebieden, het thuisgebied van enkele enorme Kaapse pelsrobbenkolonies. De late namiddag neemt u over de duinen van de Namib mee voor een sundowner drive.

Dag 5: Möwe Bay
Per vlucht reist u vandaag opnieuw naar Möwe Bay, waar u de tocht verder kan zetten naar uw volgende stop in de rondreis.

Overnachtingen in een premium lodge:
Hoanib Skeleton Coast Camp

GUIDED TOUR: vanaf €1.985 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt en één lunch, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma.
Bezoeken en inkomgelden volgens programma.

onze lodgesuggesties:

Shipwreck Lodge: 5*
Genesteld in de prachtige concessie tussen de Hoarusib en de Hoanib rivier ligt deze unieke Lodge bestaande uit slechts 10 scheepswrakvormige hutten verscholen tussen de duinen met zicht op de Atlantische Oceaan. Het mooie contrast tussen het unieke design van de lodge, de ruige omgeving en geologische geschiedenis maakt het tot een ideale uitvalsbasis om de unieke regio van de Skeleton Coast te ontdekken.

Hoanib Skeleton Coast Camp: 5,5*
Één van de laatste echte wildernissen op deze planeet, het beroemde Kaokoveld aan de Namibwoestijn, is waar deze lodge bestaande uit slechts 8 luxe tentsuites gelegen is. Het buitenaardse landschap van immense duinen en rotsachtige bergen in combinatie met de Hoanib rivier zorgt voor een prachtig geheel onder een onvoorstelbare sterrenhemel. Woestijn ontmoet zee in een lodge van het allerhoogste niveau.