western cape: alluring stillness & wineland wonders

De Westelijke Kaap is de regio bij uitstek om het ‘goede Afrikaanse leven’ te ervaren. Van ongelooflijke wilde dieren tijdens een safarivakantie tot de charme en ziel van Kaapstad langs de zonnige stranden en bergachtige landschappen tot de schilderachtige Winelands. Een ideale eerste kennismaking met deze bruisende bestemming of als start van een rondreis.

Dag 1: Capetown – Winelands
Aansluitend op uw eerste nacht(en) in Capetown, per huurwagen naar de Winelands rond Stellenbosch en Paarl. Overnachting in Grand Dedale Country House.
Alternatief: Babylonstoren
Premium alternatief: Delaire Graff Estate

Dag 2: Winelands
Elke druivensoort is trouw aan zijn ideale terroir in de Winelands, op ontdekking doorheen de eindeloze velden met aansluitende proeverij van Sauvignon Blanc, Chardonnay, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Malbec, Merlot, Pinotage en Shiraz wijnen. Proef de subtiele verschillen tussen de wijnsoorten op de Oostelijke- en de Westelijke hellingen.

Dag 3: Winelands – Montagu
Per huurwagen naar Sanbona Wildlife Reserve in Little Karoo. Als één van de grootste particuliere wildreservaten van Zuid-Afrika, strekt het zich uit over 58.000 hectare aan beschermde ecosystemen binnen twee hotspots van biodiversiteit. Intrek in de Sanbona Dwyka Tented Lodge.

Dag 4: Montagu
Als doorlopend natuurbeschermingsproject, is het Sanbona Wildlife Reserve een bijzondere habitat voor meerdere ‘Big Wild’ soorten. Op ontdekkingstocht, te voet of per 4×4 naar de lokale bewoners: leeuwen, giraffen, zebra’s, antilopen, buffels en zoveel meer.

Dag 5: Montagu – Capetown
Afsluitende ochtendlijke safari doorheen de Reserve alvorens de rit aan te vatten naar Capetown voor uw retourvlucht of vervolg van uw rondreis.

SELFDRIVE: vanaf €2.865 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt, huurwagen Toyota Fortuner of gelijkwaardig.
Bezoeken en inkomgelden volgens programma.

onze lodgesuggesties:

Grand Dedale Country House
Gelegen aan het einde van een rustige vallei onder de historische Bainskloof Pass, ligt dit zeer elegant luxehotel in een bekroond wijndomein met prachtig zicht op de vallei van de Groenberg, Limietberg en Hawekwa bergen. Het elegant gerestaureerde Cape Dutch Manor House bestaat uit slechts 6 luxe kamers en suites. Weelderig comfort, discrete service, privacy en exclusiviteit maken het tot één van de Winelands’ best bewaarde geheimen.

Sanbona Dwyka Tented Lodge
Deze opulente en romantische lodge wordt omarmd door rotsformaties en ligt in de hoefijzerbocht van de droge Karoo ravijn die omringd wordt door een prachtig landschap. Als meest exclusieve gedeelte van het grote Sanbona Wildlife Reserve, biedt deze exclusieve lodge met slechts 9 luxe tenten een ideale uitvalsbasis voor ontdekkingstochten doorheen de Reserve. De lodge belichaamt de romantiek van een pioniersavontuur in de wildernis.