‘grand tour of south africa’

17 dagen privéreis inclusief alle hoogtepunten. wildparken en de tuinroute. deels selfdrive.

Dag 1-4: Johannesburg – Wildparken bij Kruger
Verwelkoming in Johannesburg en doorverbinding naar Hoedspruit. Transfer naar het Timbavati privé-natuurreservaat en de mooi gelegen Simbavati Hilltop Lodge voor 3 nachten in vol pension. Het Timbavati reservaat deelt een omheiningloze grens met het Kruger National Park. Het reservaat is bekend om de twee zeer zeldzame witte leeuwen. Dit is een stuk spectaculaire savanne met een overvloed aan wild, meer dan 40 zoogdiersoorten, 360 vogelsoorten en de beroemde Big Five. Safari’s overdag en ‘s nachts, begeleide bushwalks en vogelobservatie.

Dag 4-6: Wildparken – Canyons
Ontbijt en transfer naar het canyon gebied. Intrek in Unembeza voor 2 nachten. 

Opties zijn een ‘Panoramatour’ in de Canyon met The Three Rondavels, Bourke’s Luck Potholes en God’s Window als meest befaamde uitzichten. Watervallen, nijlpaarden, krokodillen en kleurrijke vogels zijn er in overvloed. Of maak een boottocht naar de 200 m hoge Kadishi Tufa waterval.

Dag 6-9: Canyons – Zululand
Transfer naar Hoedspruit airport en vlucht naar de King Shaka Airport in Zululand. Transfer naar de &Beyond Phinda Vlei Lodge voor 3 nachten. Exclusieve ontmoetingen met de beruchte Big Five en dag- en nachtsafari’s om overvloedig wild te spotten. Veel geziene soorten zijn hyena’s, jachtluipaarden, wrattenzwijnen en wilde honden. Bezoek een lokaal dorp om meer te leren over de Zulu-cultuur.

Dag 9-11: Zululand – Knysna
Ontbijt, transfer naar de luchthaven en vlucht naar Port Elisabeth. In ontvangstname van de huurwagen, selfdrive naar Knysna en intrek in The Turbine Boutique Hotel voor 2 nachten. Knysna wordt omringd door bossen, lagunes en ongerepte stranden. Geniet van lokaal gemaakte producten en de schilderachtige waterkant. Maak een boottocht naar de plaatselijke oesterbanken en mis de kans niet om te surfen, zwemmen, zeilen, jetskiën, varen, vissen en golfen.

Lees verder onder de foto voor het vervolg van de reis.

Dag 11: Knysna – Oudtshoorn
Selfdrive naar Oudtshoorn in intrek in De Opstal Country Lodge voor 1 nacht. Het charmante Oudtshoorn wordt omringd door talrijke struisvogelboerderijen en het gouden dorre landschap van de Karoo. Bezoekers kunnen genieten van de plaatselijk geproduceerde wijn en port, struisvogelvlees en biltong en een bezoek brengen aan de wereldberoemde Cango Caves, het grootste grottenstelsel in Afrika. Ook mountainbiken, paragliden, paardrijden en een dagtocht naar het schilderachtige Prince Albert over de Swartbergpas zijn erg geliefd.

Dag 12-13: Oudtshoorn – Hermanus
Ontbijt en mooie rit naar Hermanus, uitgegroeid tot de bekendste plek ter wereld om walvissen te spotten. Intrek in The Marine Hermanus voor 2 nachten. Bezoek het Old Harbour Museum met het charmante vissersdorp, de oude haven en het Whale House Museum. Wandel door het nabijgelegen Fernkloof Nature Reserve en degusteer streekwijnen. We kunnen ook een boottochtje reserveren naar de walvissen, dolfijnen, zeehonden en pinguïns. Of beleef een kooiavontuur met de witte haai. 

Dag 14-16: Hermanus – Kaapstad
Slechts 140 km selfdrive brengt u naar Kaapstad aan de samenvloeiing van de Indische en Atlantische Oceaan. Intrek in The Silo voor 3 nachten. Het bruisende Kaapstad biedt poederwitte stranden, veelgeprezen wijnroutes,  prachtige winkels en restaurants, buitengewone monumenten en een charmante haven. Hoogtepunten zijn het Museum of Contemporary African Art, het uitzicht op de Tafelberg, Boulders Beach met haar pinguïns, de Botanical Gardens, de openluchtconcerten, Robbeneiland en nog veel meer.

Dag 17: Ontbijt, selfdrive naar de luchthaven, inlevering van de huurwagen en vervolg van uw reis of retourvlucht.

GUIDED TOUR: vanaf €6.805 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt in Johannesburg. Ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma, binnenlandse vluchten. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Kruger National Park

Blyde River Canyon

Zululand

Knysna

Oudtshoorn

Hermanus

Simbavati Hilltop Lodge

Unembeza

&Beyond Phinda Vlei Lodge

The Turbine Boutique Hotel

De Opstal Country Lodge

The Marine Hermanus

The Silo