‘highlights of botswana’

9 dagen privésafari – 1ste klasse – all-in

Tijdens deze safari maakt u kennis met zowel de grote watervlaktes van de Okavango Delta als met de enorme populaties wild in de Makgadikgadi pannen en de twee beroemdste wildparken, Moremi en Chobe.

Dag 1-3: Makgadikgadi National Park en Boteti rivier
Verwelkoming in Maun en vluchtje naar Leroo La Tau. Intrek in deze verzorgde lodge. Dagelijks game drives langs de Boteti rivier aan het beroemde Makgadikgadi Pans National Park met de tweede grootste zomer-zebramigratie ter wereld. Vanwege het droge karakter van het park is de rivier ideaal voor wildobservatie. Optionele excursies naar het nabijgelegen Khumaga dorp voor kennismaking met hun unieke cultuur.

Dag 3-5: Okavango Delta
Ontbijt, ochtendsafari, vluchtje naar de Okavango Delta en intrek in de Xugana Island Lodge. Twee volle dagen op Xugana Island met talloze activiteiten waaronder een authentieke mokoro excursie tussen de kronkelende waterwegen en kristalheldere lagunes met een overvloed aan wilde dieren.

Dag 5-7: Moremi Wildreservaat
Een kort vluchtje brengt u naar het beroemde Moremi National Park, wellicht Botswana’s belangrijkste wildbestemming. U verblijft drie nachten in Khwai River Lodge, A Belmond Safari.

 

 

Moremi beslaat meer dan 4871km² ongerepte wildernis met grote kuddes buffels, gnoes en zebra’s, zeldzame antiloopsoorten, leeuwen, cheeta’s en roedels wilde honden in de open graslanden.

Dag 7-9: Chobe National Park
Vluchtje naar Kasane Airport en meteen per open game drive voertuig naar de Savute Elephant Lodge, A Belmond Safari. Dagelijks game drives en spannende riviersafari’s door het park met een grote concentratie olifanten, buffels en nijlpaarden. Terugkeer naar Maun of verlenging naar de Victoria watervallen.

 

GUIDED TOUR: vanaf €8.685 p.p. 
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma, binnenlandse vluchten. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Maun Airport

Boteti rivier

Makgadikgadi Pans

Khumaga

Okavango Delta

Xugana Island

Moremi National Park

Chobe National Park

Kasane Airport

Leroo La Tau

Xugana Island Lodge

OPTIE VICTORIA FALLS (ZIMBABWE) – 3 DAGEN – PRIVÉ

Dag 9 en 10: Privétransfer en intrek in de Victoria Falls River Lodge
De ‘VicFalls’ of ‘The Smoke That Thunders’ is een van de zeven wereldwonderen. De pure kracht van deze enorme watermassa die zich in de Zambezi-kloof stort is ontzagwekkend en onvergetelijk. Verschillende opties zijn inbegrepen: een tour van de watervallen, een riviercruise bij zonsondergang en een ochtend- of middaggame drive in het Zambezi National Park.

Dag 11: Transfer naar Victoria Falls Airport voor terugvlucht of verlengingen