‘highlights of namibia’

13 dagen – volledig selfdrive

Beleef de weidse, open ruimte vanuit uw eigen huurwagen, klim op de hoogste vrijstaande duinen ter wereld, bezoek de UNESCO rotsgravures bij Twyfelfontein en maak spannende safaritochten in Etosha. Alle hoogtepunten in één evenwichtige, comfortabele privéreis. 

Dag 1: Windhoek
Verwelkoming en privétransfer naar het moderne en elegante The Weinberg Hotel, Gondwana Collection voor overnachting.

Dag 2: Sossusvlei
Ontbijt en prachtige rit met uw huurauto door het schilderachtige Khomas Hochland naar de Hoodia Desert Lodge in het prachtige woestijngebied van Sossusvlei. Bezoek zeker de spectaculaire Sesriem Canyon.

Dag 3: Sossusvlei
Ontbijt en begeleide Sossusvlei excursie bij zonsopgang naar de hoge duinen en de iconische Deadvlei. Picknicklunch, terugkeer naar uw lodge en vrije namiddag.

Dag 4: Swakopmund
Fascinerende rit door de ontzagwekkende woestijn van het Namib Naukluft National Park. Bezoek bij Walvis Bay zeker de lagune met pelikanen en flamingo’s. Verder naar de kleine, Duitse kustplaats Swakopmund met haar koele zeelucht en vele restaurantjes. Intrek in het Strand Hotel Swakopmund.

Dag 5: Swakopmund
Verken op eigen gelegenheid de kustduinen en de waterkant van Swakopmund, of neem deel aan de catamaran cruise naar dolfijnen en zeehonden of aan de informatieve ‘Living Desert Tour’.

Dag 6: Damaraland
Na het ontbijt naar het fascinerende Damaraland met zijn prachtige tafelbergen, rotsformaties en bizarre vegetatie. Bezoek de prehistorische Twyfelfontein rotsgravures (UNESCO Werelderfgoed) van wilde dieren en abstracte motieven. Intrek in het Onduli Ridge Hotel.

Lees verder onder de foto voor het vervolg van de reis.

Dag 7: Damaraland
Vroeg ontbijt en spannende 4×4 safari langs de valleien op zoek naar wild en de ongrijpbare woestijnolifanten. Terugkeer naar het kamp voor de lunch of picknick onder een grote Ana boom. Verken met uw gids de andere bezienswaardigheden in de buurt.

Dag 8: Etosha Zuidwest
Selfdrive naar het 30.000ha grote privégame reserve van Ongava dat grenst aan het Etosha Park. Het reservaat herbergt een grote verscheidenheid aan wild, waaronder leeuwen, luipaarden, giraffen, neushoorns, Hartmann’s bergzebra’s, oryxen, koedoes en nog veel meer. Het landschap is aantrekkelijk met grote open vlaktes die overgaan in Mopane-bossen en dolomietenrotsen. Intrek en diner in de Ongava Lodge.

Dag 9: Etosha Oost
Vanaf zonsopgang kan u het 22.270km² grote Etosha Park in. Hele dag safaritochten langs de vele waterholes om het wild te observeren. In de late namiddag aankomst aan de oostgrens en intrek in Onguma The Fort.

Dag 10: Etosha Oost
Volledige dag om te ontspannen of nog meer safaritochten te maken in het oostelijke deel van Etosha. Ook uw Onguma The Fort biedt een ‘sundowner drive’ in het reservaat.

Dag 11: Okonjima
Na het ontbijt naar Okonjima aan de voet van de Omboroko Mountains, nabij Waterberg. Intrek en lunch in het Okonjima Bush Camp.

Hier kunt u genieten van de gastvrije sfeer, uitstekende accommodatie en fantastische activiteiten, te beginnen met een begeleide middagexcursie. Diner en overnachting in het Camp.

Dag 12: Okonjima
Een volle dag vol prachtige activiteiten zoals aangeboden door Okonjima, de thuisbasis van de AfriCat Foundation. Het in 1991 opgericht wildreservaat legt zich toe op natuurbehoud, dierenwelzijn en onderzoek naar zeldzame en bedreigde diersoorten. Interessante begeleide wandelroutes en de meer dan 300 vogelsoorten observeren.

Dag 13: Windhoek
Ochtendlijke safari, ontbijt en via Okahandja naar Windhoek. Inlevering huurauto en terugvlucht.

GUIDED TOUR: vanaf €6.345 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, op basis van kamer met ontbijt in Windhoek; ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma inbegrepen.

Windhoek

Sossusvlei

Sesriem Canyon

Deadvlei

Swakopmund

Namib Naukluft National Park

Damaraland

Etosha National Park

Okonjima

Ongava National Park