’imperial dynasties’

alle hoogtepunten van vietnam: langs boetiekhotelletjes of in klassieke luxe

Combineer het mooiste cultureel erfgoed met een culinaire beleving, fietsen door de groene rijstvelden, rustig cruisen in Halong. Een afwisselend, niet overladen programma met alle hoogtepunten en talloze belevingen. Evenwichtig en elegant. Deze heerlijke rondreis bieden we aan in twee hotelversies: een classic deluxe en een high-end boutique versie.

Dag 1: Hanoi
Verwelkoming in Hanoi en transfer naar het hotel de L’Opera voor rust en even slenteren door de stad.

Dag 2: Hanoi: Fietstoch – Cyclo & Water Puppets
Kort autoritje naar het dorpje Bac Bien aan de Rode Rivier voor kopje thee en korte briefing door uw gids. Fietstochtje (15 à 30 km) langs smalle straatjes tot de rivier en per ferry naar de linkeroever. Over aardewegen, groene rijstvelden en stille dijken geniet u van het landelijke leven. Boerendorpen, waterbuffels en pagodes vormen een heerlijk decor voor thee en vertellingen door een lokale familie. Al fietsend naar een klein restaurantje voor lichte lunch. Korte autorit naar uw hotel. Na de middag bezoek aan Hanoi gevolgd door een uurtje per cyclo langs de ’36 streets’ van het oude district met gezellige winkeltjes in smalle straatjes. Sluit uw namiddag af met een traditionele ‘waterpuppet show’. Even opfrissen en u bent klaar voor een ‘Night street food safari’ langs de kleine kraampjes en lokale specialiteiten midden verborgen tempels en terrasjes. Drie uur lang ‘excitement’! Uw gids leidt u langs alle geheime culinaire plekjes (B, L, D).

Dag 3: Hanoi – Halong Bay – Luxecruise
Voor de middag rit naar Halong, inscheping in een deluxe hut van de prestigieuze Paradise Cruise en lunch van verse zeevruchten aan boord. Heerlijk rustige cruise langs prachtige eilandjes, stranden en rotsformaties. Geniet van de sunset, een happy hour cocktail en een kookdemonstratie. Diner en overnachting op uw luxueuze Paradise cruise (B, L, D).
Optie 1: Transfer Hanoi naar Halong per watervliegtuig. €493 p.p.
Optie 2: Onvergetelijke vlucht (±25 min) over Halong Bay € 114 p.p.

Dag 4: Halong – Hanoi – Hoi An
Fris ontbijt aan boord, genieten van de rust van de baai, brunch en tegen de middag ontscheping. Terugkeer naar Hanoi voor de vlucht naar Da Nang waar een lokale gids u verwelkomt en u begeleidt naar het luxueuze Mgallery The Royal Hoi An voor een fijne nachtrust (B).

Dag 5: Hoi An. Cooking class en de oude stad
Ontbijt en samen naar de markt, per boot (25 min) naar de Red Bridge Cooking School, introductie van twee uur in de beroemdste Vietnamese gerechten en lunch van de eigen creaties. Na de middag wandeling door historisch Hoi An: de markt, de oude huizen en overdekte bruggen, het spinnen van zijdewormen, het Heritage museum. Eindig in de heerlijke sfeer van het oude Tea House, een must in Hoi An (B, L)
Optie 1: namiddag fietstocht door het groene platteland. €49 p.p.
Optie 2: met een herstelde leger jeep naar My Son, een Unesco beschermd werelderfgoed van de oude Cham cultuur. Maar ook de weg naar My Son is onvergetelijk. €134 p.p.

Dag 6: Hoi An – Da Nang – Hue
Na een stevig ontbijt langs vele roodpannen dorpshuisjes over de Hai Van pas met prachtige vergezichten. Bezoek het verfijnde Cham museum in Da Nang en geniet van een zeevruchten lunch in het lokale Lang Co Lagoon restaurant. Verder naar Hue waar een superieure kamer in het Pilgrimage Village werd gereserveerd. Naar de kunstenaars van Truc Chi en expressie van uw verborgen artistieke kwaliteiten. Als de koelte van de avond valt, per trage cyclo langs de verlichte stalletjes naar een kleine bar voor een gezellig aperitiefje. De gids instrueert u in de lokale keuken en toont een vegetarisch restaurant met boeddhistische traditie. De cyclo brengt u naar het oude hart van de stad en de levendige eetkraampjes die u uitnodigen te degusteren, de hele avond lang. Een verrassende foodie-avond (B, L, D).

Dag 7: Hue. Pagode en rijstvelden
Eerst ontbijt, dan een dag cultuur in deze keizerlijke hoofdstad: de oude citadel, een zalige cruise op de Perfume River, de mooie Tien Mu pagode, het koninklijk mausoleum. Terugkeer naar Hue, even opfrissen en wandeling bij avond langs bijzonder groene velden en mooie dorpen in de omgeving. U ziet hoe mensen hier in familieverband leven en werken, u helpt uw gastvrouw het eten bereiden. Geniet van het zelfgemaakte diner in een rustieke, relaxte familiesfeer. Een voetbad van tuinkruiden vervolledigt een fijne avond (B, D).

Dag 8: Hue – Saigon
Ontbijt, transfer en vlucht naar Saigon. Verwelkoming en transfer naar uw deluxe kamer in het Hotel des Arts. Tijdens één van uw avonden in Saigon reserveren we een topplaats voor de wervelende AO show met een schitterend beeld van Vietnam. Mocht de show niet plaatsvinden dan zorgen we voor een verrassend ‘diner in volstrekte duisternis’ (B).

Dag 9: Saigon City en Cu Chi tunnels
Na uw ontbijt langs groene tuintjes en rubberplantages naar het landelijke Cu Chi en zijn beroemde tunnels, een 200 km ondergronds netwerk dat aan de overwinning op de USA heeft bijgedragen. Na de middag naar de ‘must see’ van Saigon: de Herenigingshal, het oude postkantoor, het oorlogsmuseum en tijd voor shoppen. Vrije avond. (B)

EXPERIENCES

◆ Food Safari in Oud-Hanoi
◆ Deluxe cruise in Halong Bay
◆ Cooking class in Hanoi
◆ Fietstochtjes door de groene rijstvelden
◆ Wervelende AO show in Saigon

Classic Deluxe versie
Ha Noi: Hotel de l’Opéra
Ha Long: Paradise Cruise
Hoi An: MGallery The Royal
Hue: Pilgrimage Village
Saigon: Hôtel des Arts

vanaf €2.225 pp. 

INBEGREPEN: Overnachtingen, maaltijden, transfers, transport, cruises, inkomgelden en excursies zoals aangegeven. De lijnvluchten Hanoi – Da Nang en Hue – Saigon in economy.
Hoogseizoensupplementen voor beide versies rond kerst- en nieuwjaar, Chinees nieuwjaar, januari tot april, 1 mei, juli en augustus naargelang het hotel alsook voor kerst- en nieuwjaardiner. Op eenvoudige aanvraag

High End Boutique versie.
Ha Noi: Sofitel Metropole
Ha Long: Ginger cruise
Hoi An: The Nam Hai
Hue: La Residence
Saigon: Park Hyatt

vanaf €3.679 pp. 

INBEGREPEN: Overnachtingen, maaltijden, transfers, transport, cruises, inkomgelden en excursies zoals aangegeven. De lijnvluchten Hanoi – Da Nang en Hue – Saigon in economy.
Hoogseizoensupplementen voor beide versies rond kerst- en nieuwjaar, Chinees nieuwjaar, januari tot april, 1 mei, juli en augustus naargelang het hotel alsook voor kerst- en nieuwjaardiner. Op eenvoudige aanvraag

Hanoi (HAN) Airport

Hanoi

Ha Long Bay

Da Nang (DAD) Airport

Hoi An

Hue

Hue (HUI) Airport

Saigon (SGN) Airport

Saigon