’jamaican secrets’

circuit deluxe

’Jamaica. More than a beach’ was ooit de terechte slogan van het toerismebureau in de jaren zeventig. Een groot eiland met groene bergen en koele watervallen. Maar ook met een unieke eigenheid, beroemde reggae muziek, fijne keuken en de geboortegrond van James Bond. Dit circuit is ongewoon. Het toont u de pracht van de natuur en neemt u mee langs authentieke dorpjes en verborgen hoogtepunten terwijl u overnacht in de fijnste boetiek – hotelletjes. Een exclusieve kennismaking met eigen huurauto of met auto en chauffeur naar keuze.
Exclusief. Enkel voor connaisseurs.

Dag 1: Kingston
Verwelkoming op Kingston Airport, ontvangst van uw reisdocumenten en privé transfer naar uw heerlijke hotelletje in de koele bergen terwijl u een eerste glimp opvangt van Kingston Harbour en de levendige hoofdstad. Overnachting en ontbijt in Strawberry Hill, Irish Town.

Dag 2: De Blue Mountains
Wandeling door het mistige, tropische regenwoud van Holywell Park met haar exotische vogels. Bezoek een rasta gemeenschap en de School of Vision in Irish Town. Blue Mountain coffee is wereldberoemd. Daarom is een uniek bezoek aan het 200 jaar oude Craighton Coffee Estate met haar prachtige plantagehuis, een wandeling door de plantages, de panoramische vergezichten en het proeven van de beroemde koffie een rijke ervaring. Diner en overnachting in Strawberry Hill (B, D).

Dag 3: Irish Town – Port Antonio
[Reizigers die kozen voor een huurauto ontvangen deze ochtend hun voertuig.]
Via de ongerepte zuidkust langs Yallahs en Morant Bay loopt de route langs wuivend suikerriet naar het intieme Port Antonio. 

Geniet van het tropisch regenwoud, zwem in een van de vele bekkens van de Reach watervallen en spoel in Long Bay het stof van de reis in een soms onstuimige zee.
Suggestie: ontdek de lokale keuken in een van de Jerk Centers. Intrek in het schitterende Kanopi House. Neem vanaf het hotelstrand een duik in de wereldberoemde Blue Lagoon en geniet van de absoluut prachtige kustlijn. Overnachting in Kanopi House in Port Antonio (B).

Dag 4: Port Antonio & omgeving
Deze ochtend wacht een heerlijke ervaring: ‘Rafting on the Rio Grande’. Geniet van de oorverdovende stilte en schoonheid van de Blue Mountains terwijl de kapitein uw bamboevlot langzaam stroomafwaarts stuurt. Suggestie: vergeet niet te stoppen bij Belinda’s Riverside Restaurant voor een overheerlijke lunch in een ongekend prachtige omgeving. Struin over de lokale markt in Port Antonio en loop eens door het koloniale Thitchfield met haar oude houten huizen. Zwem in het paradijselijke Frenchman’s Cove: een afgesloten baai met een hagelwit strand, omsloten door weelderige tropische bloemen en planten.

Dag 5: Port Antonio – Oracabessa
Bezoek de pittoreske Somerset watervallen op een voormalige kruidenplantage waar Daniel’s River door een weelderig tropisch regenwoud stroomt. Een boottochtje leidt naar een kleine kloof met verborgen waterval waar u zich kunt verfrissen in het natuurlijke zwembad. Suggestie: stop even bij Sylvia voor een drankje in het kleurrijke treinstation van Orange Bay. 

Interessant is de kleinschalige Sun Valley Plantation, een bijzondere fruitplantage waar u een overvloed aan fruit en verse sappen te proeven krijgt terwijl de kolibrietjes vrolijk rondvliegen. Aankomst in het beroemde Golden Eye hotel waar Ian Fleming de James Bond verhalen heeft geschreven. Overnachting in het Golden Eye hotel.

Dag 6: Oracabessa
Een rustige dag. Na het ontbijt kan je heerlijk zwemmen bij je eigen James Bond Beach. Je bent op de plaats waar Fleming zijn 13 spionageboeken heeft geschreven waarvan er zich drie in Jamaica afspelen. Loop eens naar het haventje waar de lokale vissers hun vangst binnenhalen. En ‘s avonds wacht u een heerlijk Jamaicaans diner (B, D).

Dag 7: Oracabessa – Montego Bay
Na een heerlijk onbijt naar de Dunn’s River watervallen die je vanop het strand tot 180 m hoog kan beklimmen. Stop even in Nine Miles waar het reggae-icoon Bob Marley geboren en begraven is. Een rastagids laat zien hoe Bob naar inspiratie zocht terwijl hij met zijn dreadlocks rustte op de welbekende Rock Pillow. Langs de beroemde noordkust en groene suikerrietplantages naar het luxueuze Half Moon hotel voor overnachting (B).

Dag 8: Montego Bay – verlenging strand
Privé transfer of met uw huurauto naar de luchthaven van Montego Bay en terugreis of verlenging in een van de mooie strandhotels die we voor u uitzochten (B).

EXPERIENCES

◆ Coffee Estate in de Blue Mountains
◆ Zwemmen in de Blue Lagoon
◆ Logeren bij James Bond
◆ Vlotvaren op de Rio Grande
◆ Bob Marley’s Nine Miles Memorial

MET GIDS / CHAUFFEUR: Vanaf €2.925 per persoon
Inclusief: Overnachtingen en maaltijden volgens programma, privé transfer van Kingston Airport naar Irish Town, 6 volle dagen auto met chauffeur beginnend op dag 2, entreegelden voor Craighton Coffee Plantation, Rio Grande Rafting, Somerset Falls, Sun Valley Plantation, Dunn’s River Falls en Nine Miles Mausoleum, privétransfer van hotel in Montego Bay naar Airport.

MET HUURWAGEN: Vanaf €2.415 per persoon
Inclusief: Overnachtingen en maaltijden volgens programma, privétransfer van Kingston Airport naar Irish Town, huurautotype Suzuki Vitara 4WD voor 5 volle dagen inclusief verzekering (exclusief borg van US$ 450) met opname in Irish Town op dag 3 en teruggave in Montego Bay op dag 8. Bamboevlotvaren met transfer vanaf hotel in Port Antonio, routebeschrijving & wegenkaart.

Montego Bay (MBJ) Airport

Kingston

Kingston (YGK) Airport

Craighton Coffee Estate

Port Antonio

Oracabessa