‘kenian views’

de mooiste uitzichten & safari’s te paard – privésafari in vol pension

Dag 1: Nairobi
Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar Hemingways Nairobi, uitkijkend over het glooiende landschap en de pastorale schoonheid van de Ngong Hills. Vrije namiddag. Diner in de lodge.

Dag 2: Nairobi – Laikipia
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar het Loisaba Conservancy op het Laikipia plateau. In het zuiden gaan de eindeloze grasvlaktes van het plateau over in valleien, kliffen en steile wanden met prachtig zicht op de besneeuwde Mount Kenia. Na aankomst transfer naar Elewana Loisaba Tented Camp. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Alternatief: Borana

Dag 3: Laikipia
Vroege ochtendrit in het Conservancy, een toevluchtsoord voor meer dan 250 soorten vogels en 50 soorten wild.

Rit te paard op zoektocht naar zebra’s, giraffen en olifanten. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 4: Laikipia
Met ervaren Samburu gids op wandelsafari doorheen het plateau. Namiddag bezoek aan antistroperij centrum in het spoor van enkele zeldzame lokale groot wildsoorten. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 5: Laikipia – Chyulu Hills
Per vlucht via Nairobi naar Chyulu Hills. Deel uitmakend van een 100km lange vulkanische bergketen vormen de zwarte lavastromen langs de zijkanten van de heuvels een fascinerend decor. Omschreven door Hemingway als de groene heuvels van Afrika, één van de meest fascinerende landschappen van het land. Na aankomst transfer naar Ol Donyo Lodge. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Alternatief: Campi ya Kanzi

Dag 6: Chyulu Hills
Vroege ochtend met ‘Elephant Rescue Mission’, in het spoor van de heli vets op pad doorheen het park in hun missie om de ‘vriendelijke reuzen’ opnieuw op hun benen te helpen. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 7: Chyulu Hills
Per paard doorheen het Park op zoektocht naar kuddes zebra’s, giraffen, leeuwen en olifanten. Afsluitende ‘star bed experience’ met exclusieve nacht onder de sterren. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge.

Dag 8: Chyulu Hills – Nairobi
Na het ontbijt transfer naar de Airstrip voor de charter naar Nairobi. Aansluitend retourvlucht of verlenging.

GUIDED TOUR: vanaf €4.985 p. p. 
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt en één lunch, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma. Bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Nairobi

Laikipia

Chyulu Hills

Hemingways Nairobi

Elewana Loisaba Tented Camp

Borana Lodge

Ol Donyo Lodge

Campi ya Kanzi