‘legendary egypt’

nostalgische luxe

Als u Egypte wil zien zonder cruise maar toch met alle comfort dan is dit uw reis. Alle legendarische hotels inbegrepen!

Dag 1: Cairo
Verwelkoming en transfer naar uw kamer met zicht op de piramides in het Marriott Mena House.

Dag 2:  Cairo. Piramiden
Ontbijtbuffet en met uw Egyptoloog naar de trappiramiden van Sakkara. Verzorgde lunch. Na de middag naar de Grote Piramiden en de mysterieuze Sfinx. ‘s Avonds sound & light show aan de piramiden. Diner in uw hotel (B, L, D).

Dag 3: Cairo. Egyptisch Museum
Naar het wereldberoemde Egyptisch Museum. Lunch in een lokaal, verzorgd  restaurant. Verder naar de Citadel, de oude moskee en de levendige El Kalilli markt (B, L, D)

Dag 4: Luxor en Karnak
Transfer, vlucht naar Luxor en intrek in uw kamer met zicht op de Nijl in het beroemde Old Winter Palace, charmant maar zonder echte luxe. Na de middag naar de tempels van Karnak en Luxor (B, D).

Dag 5: Luxor. Vallei der Koningen, Memnon
In de ochtend naar de Vallei der Koningen, het graf van Toetanchamon, de tempel van Koningin Hatshepsut en de Kolossen van Memnon. Lunch in het El Marssam boetiekhotel. Na de middag naar het mooie graf van Nefertari en de Habu tempel (B, L, D).

Dag 6: Luxor. Museum
Bezoek aan het Luxor museum, de bibliotheek en het ‘heritage centre’ van Luxor. Vrije lunch en namiddag. Diner in uw hotel (B, D).
Optie: Bij valavond naar de beroemde sound & light show in de tempel van Karnak: €82 pp. 

Dag 7: Edfu – Komombo – Aswan
Ritje van twee uur langs de Nijl naar Edfu en de mooie tempel van de valkgod. Nog een uurtje naar Komombo met picknick lunch. Bewonder de dubbeltempel van Horis en Sobek. Nog een uurtje naar Aswan waar we een mooie Nijlzicht kamer reserveerden in het Old Cataract. Diner (B, L, D).

Dag 8: Aswan. Philae, feloek
Bezoek aan het lieflijke Isis tempeltje van Philae en aan de Stuwdam. Afternoon-tea aan boord van een feloek op weg naar de lokale markt. ’s Avonds naar de mooie sound & light show aan de Philae tempel (B,D).

Dag 9: Aswan. Nubië
Per motorboot naar het Nubische dorp en de basisschool. Vrije lunch. Geniet van uw mooie hotel en de zonsondergang op het beroemde terras (B,D).

Dag 10: Caïro (Abu Simbel)
Transfer en vluchtje van 90’ naar Cairo. Bezoek aan de Hangende Kerk en de oude synagoge. Intrek in het mooie Marriott Zamalek, een historisch paleis. Lokale lunch in hartje Cairo (B, L).
Optie: Bezoek aan Abu Simbel incl. transfers, vlucht en lokale gids:  €316 pp. 

Dag 11: 
Ontbijt en transfer naar de luchthaven of verlenging (B).

EXPERIENCES

◆ Logies in Old Winter Palace
◆ Logies in Old Cataract
◆ High Tea in een felouk
◆ Sound- & lightshow in Caïro
◆ Nubische excursies

MET GIDSVanaf €4.599 p.pn.
Prijs inclusief: Overnachtingen, maaltijden, vlucht Caïro – Luxor en Aswan- Caïro, cruise, transfers, assistentie, gidsen en excursies zoals omschreven

Caïro (CAI) Airport

Sakkara

Karnak

Luxor

Edfu

Komombo

Aswan

Abu Simbel