’maya’s en haciënda’s!’

8 dagen selfdrive of met chauffeur langs de mooiste luxehotels van yucatan

Yucatan is het hart van de Mexicaanse Mayacultuur, het oude volk dat zoveel eerbied had voor de natuurkrachten en die hun goden eerden met majestueuze tempels en kleurrijke ceremonies. U logeert in een heerlijk luxehotel op het strand en in de mooiste haciënda. En hebben we een toch wat ruimere, hoge auto gereserveerd, type Dodge Journey: comfort staat voorop. Maar u kan ook kiezen voor een auto met chauffeur, tevens gids.

Dag 1: Cancun
Verwelkoming en privétransfer naar het stijlvolle 5* Nizuc Resort, luxueus, modern en meteen op het strand. Een mooie Garden Suite werd voor u gereserveerd.

Dag 2: Cancun
Een heerlijk luie stranddag in dit schitterende hotel (B).

Dag 3: Chichen Itza – Haciënda Chablé
Ontbijt en in ontvangstname van uw huurauto (of kennismaking met uw gids/chauffeur). Mooie rit naar het grootste Mayacomplex van Yucatan in Chichen Itza met de formidabele terrastempel van de god Quetzalcoatl en de grote kolommen aan de zuidkant van de Krijgerstempel. Leer over de spectaculaire feesten rond de pyramide tijdens de Equinox, over de Krijgers en het Observatorium. Na de middag naar de heerlijke koelte van de Yokdzonot, een natuurlijk zwembad in kalksteen met kristalhelder water. Naar de luxueuze haciënda Chablé waar een mooie casita voor u werd gereserveerd. (B).

 

Dag 4: Maya cuisine en Merida
Na een heerlijk ontbijt wordt u ingewijd in de geheimen van de Maya kookkunst in een authentieke casita-keuken (3u). Met een traditionele Maya-kok maakt u zelf tortillas, roostert u chili’s en bereidt u fijne salsa’s. Een unieke beleving in voorouderlijke gastronomie, inclusief lunch. Na de middag naar ‘de witte stad’ Merida. Het centrale plein (de ‘Zocalo’) met haar statige historische gebouwen en oude kathedraal wisselt af met de levendige markt en de immer kleurrijke Paseo de Montejo. Overnachting in uw casita van de heerlijke haciënda Chablé (B, L).

Dag 5: Uxmal  en  Celestun
Na uw ontbijt naar de torenhoge Magiër-piramide van Uxmal met haar unieke, onregelmatige en toch harmonieuze structuur. Fresco’s en beelden van priesters en slangen decoreren intrigerende façades. Bezoek Kabah en de fascinerende Tempel van de Regengod Chaac. Verder naar het rustige vissersplaatsje Celestun aan de Golf van Mexico waar u op de lagune de vele roze flamingo’s, pelikanen en fregatvogels kan gadeslaan. Geniet van het strand alvorens naar uw mooie haciënda Chablé te rijden waar uw casita op u wacht (B).

Dag 6: Chocolade, sisal en tequila
Begin de dag met een rustig ontbijt en een chocolade introductie (1u). De Azteken beschouwden cacao als een gift van de god Quetzalcoatl. Leer zelf hoe door oude technieken de cacaoboon te veranderen in chocolade en maak uw persoonlijke reep met kruiden en noten. Reis naar de glorietijd van de grote haciënda’s met Sotuta de Peon in hartje sisalgebied. Hier volgt u de transformatie van de groene agave tot vezels en tot het afgewerkte product. Stop even aan die kristalheldere vijvers, rivieren en lagunes van de Cenote die uitnodigen tot een verfrissende duik. Terugkeer naar haciënda Chablé. ’s Avonds grote tequila experience (2u). Chablé heeft een unieke collectie van duizenden soorten tequila. Experimenteer met de unieke ingrediënten, geuren en smaken van deze ‘ziel van de agave’.  (B, D). 

Dag 7: Izamal – Tulum – Playa del Carmen
Na het ontbijt naar Izamal, stad van de drie culturen voor een een panoramisch zicht vanop de Vuurvogel piramide. Dan naar de oude Mayahaven van Tulum uit de 13de eeuw, de stad van het ochtendgloren. Wandel door enkele beroemde sites: El Castillo, de tempel van de Fresco’s en de Windgod. Langs de kust naar het heerlijke Nizuc resort voor inlevering van de huurwagen en een rustige nacht in een garden Suite waar uw reis begon (B).

Dag 8: Cancun
Ontbijt, transfer naar de luchthaven of verlenging in onze schitterende strandhotels in Cancun of aan de Riviera Maya (B).   

EXPERIENCES

◆ Tequila workshop & degustatie
◆ Maya cooking class
◆ Chocolate discovery class
◆ Enkel de beste 5* deluxe hotels
◆ De mooiste tempels in Tulum

MET HUURWAGEN: Vanaf €3.639 p.p.
Inclusief: Privétransfer van de luchthaven van Cancun naar uw hotel; 7 overnachtingen in tweepersoonskamer met Amerikaans- of buffetontbijt incl. taksen; ‘experiences’ (Maya cuisine, tequila en cacao); 5 dagen huurauto cat. G (een ruime Kia Forte Sedan of gelijkaardig) met onbeperkt aantal km, verzekering en taksen; reisdocumenten voor de selfdrive.

 

1e KLASSE: HACIËNDA ANGSANA

Een identiek circuit, een zelfde mooie auto maar ruil uw 4 nachten Casita in haciënda Chablé voor 4 nachten in een ‘Kij Junior Suite King’ in de mooie haciënda Angsana, dicht bij Merida.
De ‘Experiences’ op dag 4 (Maya cuisine) en op dag 6 (chocolate & tequila) zijn dan echter niet mogelijk.
MET HUURWAGEN: Vanaf €1.935 p.p.
MET GIDS / CHAUFFEUR: Vanaf €2.728 p.p.

MET GIDS / CHAUFFEUR: Vanaf €4.422 p.p.
Inclusief: Privétransfer van de luchthaven van Cancun naar uw hotel; 7 overnachtingen in tweepersoonskamer met Amerikaans- of buffetontbijt incl. taksen; ‘experiences’ (Maya cuisine, tequila en cacao); alle verplaatsingen met airco privéauto en Engelssprekende chauffeur/gids van dag 3 tot 7;  benzine, parking en wegentol; alle entreegelden voor sites, musea, lokale gidsen en boottochtjes volgens programma.

Cancun (CUN) Airport

Chichen Itza

Merida

Uxmal

Celestun

Izamal

Tulum