’maya’s en haciënda’s!’

CIRCUIT CHARME

‘Yucatan is het hart van de Mexicaanse Mayacultuur, het oude volk dat zoveel eerbied had voor de natuurkrachten en hun goden eerden met majestueuze tempels en kleurrijke ceremonies. U logeert eerst in een heerlijk boetiekhotelletje op het stand, dan in de twee allermooiste hacienda’s en tenslotte in het unieke parfumhotelletje van Valladolid. We reserveerden diners in de haciënda’s, een cooking class en een romantisch diner. En voor uw reis hebben we toch een wat ruimere, hoge auto gereserveerd, type Dodge Journey: comfort staat voorop. ‘

Dag 1: Cancun (15 km)
Aankomst in Cancun, in ontvangstname van de huurwagen en verplaatsing naar het stijlvolle Nizuc Resort, kleinschalig, modern en meteen op het strand gelegen. Een mooie Garden Suite werd voor u gereserveerd.

Dag 2: Cancun – Chichen Itza (ca. 300 km)
Ontbijt. Mooie rit naar het grootste Maya complex van

 Yucatan in Chichen Itza met de formidabele terrastempel van de god Quetzalcoatl en de grote kolommen aan de zuidkant van de Krijgerstempel. Leer over de spectaculaire feesten rond de pyramide tijdens de Equinox, over de Krijgers en het Observatorium. Na de middag naar de heerlijke koelte van de Yokdzonot, een natuurlijk zwembad in de kalksteen met kristalhelder water, voor een verfrissende duik. Naar de luxueuze haciënda San José waar een superieure kamer voor u werd gereserveerd. Na verfrissing wacht u een fijn Mexicaans diner in de haciënda. (B, D).

Dag 3: Chichen Itza - Aké - Izamal - Chichen Itza (ca. 100 km)
Na een heerlijk ontbijt in de ochtendkoelte, een rustige rit naar Tixkokob waar u achter het geheim van de traditionele hangmat komt. Langs kleinere landwegen naar de mythische Mayasite Aké. En in die buurt werken nog enkele oude sisalmachines waarmee tot voor honderd jaar die uiterst sterke touwen gemaakt werden en voor grote welvaart zorgden bij de 200 haciënda’s in deze

 

streek. Breng nog een kort bezoek aan de stad van de drie culturen, Izamal, alvorens terug te keren naar de rust van uw haciënda San José. Deze avond leert u de geheimen van de Mexicaanse keuken tijdens een ‘cooking class’ in uw haciënda, gevold door een diner (B, D).

Dag 4: Chichen Itza – Merida – Celestun (ca. 205 km)
Vandaag staat een bezoek aan de witte stad Merida op het programma. Het centrale plein (de ‘Zocalo’) met haar statige historische gebouwen en oude kathedraal wisselt af met de levendige markt en de immer kleurrijke Paseo de Montejo. Uw reis vervolgt naar het rustige vissersplaatsje Celestun aan de Golf van Mexico waar u tijdens een boottochtje op de lagune de vele roze flamingo’s, pelikanen en fregatvogels kan gadeslaan. Geniet van het strand alvorens naar uw mooie Haciënda Santa Rosa te rijden waar een superieure kamer werd gereserveerd. Na opfrissing wacht u een fijn diner in de haciënda. (B, D).

 

Dag 5: Uxmal – Kabah – Calcehtok (ca. 145 km)
Na uw ontbijt naar de torenhoge Magiër-pyramide van Uxmal met haar unieke, onregelmatige en toch harmonieuze structuur. Fresco’s en beelden van priesters en slangen decoreren intrigerende façades. Bezoek Kabah en de fascinerende Tempel van de Regengod Chaac. Tenslotte bereikt u de mysterieuze grotten van Calcehtok met over twee kilometer fascinerende sculpturen, wandschilderingen, natuurlijke formaties en representaties. Terugkeer naar de koelte van uw haciënda Santa Rosa. We hebben voor uw laatste haciënda-avond voor een extra romantisch diner gezorgd. (B, D).

Dag 6: Sotuta de Peon – Valladolid (ca. 280 km)
Begin de dag met een heerlijk rustig ontbijt. Vandaag reist u terug naar de glorietijd van de grote haciënda’s. De haciënda Sotuta de Peon is een mooi restauratieproject in hartje sisalgebied. Hier volgt u stap voor stap de transformatie van de groene agave tot vezels en tot

het afgewerkte product. Maar vergeet ook niet die kristalheldere vijvers, rivieren en lagunes van de cenote die uitnodigen tot een verfrissende duik. Nog even en u bent in Valladolid waar we in het heerlijke parfumhotelletje Coqui Coqui een ‘Perfumary Suite’ hebben gereserveerd. Verken dit charmante stadje met haar terrasjes en gezellige restaurantjes. (B).

Dag 7: Coba – Tulum – Cancun (ca. 175 km)
Coba was ooit een aanzienlijk Maya stad met meer dan 50.000 inwoners en grote tempelcomplexen zoals de Nohoch Mul groep. Dan naar de kust, naar de oude Mayahaven van Tulum, de stad van het ochtendgloren. Wandel door enkele beroemde sites: El Castillo, de tempel van de Fresco’s en die van de Windgod. Langs de kust rijdt u langs der Riviera Maya terug naar Cancun. Inlevering van de wagen of verlenging (B).

 

.

INBEGREPEN :

Optie huurwagen: € 2769 p.p.
Zes overnachtingen in tweepersoonskamer, maaltijden en ‘cooking class’ volgens programma (6 ontbijten, 4 diners); 7 dagen huurauto cat. K (een ruime Dodge Journey of gelijkaardig) met onbeperkt aantal km, volledige verzekering en taksen; alle documenten voor de selfdrive.

Optie privé-chauffeur/gids: € 3503 p.p.
Logies en maaltijden zoals omschreven, alle verplaatsingen van tot de luchthaven Cancun, alle entreegelden.