‘namibia family’

14 dagen – privésafari met privé natuurgids – 1ste klasse accommodatie

Dit programma wordt aangepast aan de samenstelling, leeftijd en interesses van het gezin. Het omvat talloze leerrijke activiteiten over zoogdieren, vogels en planten, nachtgeluiden en het opsporen van ook kleine dieren. We zorgen voor verblijf in kampen/hotels waar het personeel gewend is aan kinderen en hen bij de taken betrekt. De kinderen zijn óf bezig óf ze slapen waardoor ook de ouders een ontspannen vakantie beleven.

Dag 1: Windhoek
Verwelkoming en transfer naar The Weinberg Hotel, Gondwana Collection. Vanmiddag kennismaking met uw privé safarigids en bespreking van uw komende avontuur.

Dag 2: Okonjima AfriCat
Na het ontbijt met uw privé safarigids naar Okonjima, de thuisbasis van de AfriCat Foundation, een in 1991 opgericht wildreservaat dat zich toelegt op natuurbehoud en onderzoek naar dierenwelzijn. Begeleide wandelroutes en vogels kijken zijn populaire activiteiten. Maaltijden en overnachting in het Okonjima Plains Camp.

Dag 3: Etosha Oost
Na een ochtendsafari en brunch naar het Etosha National Park. Intrek in het Mushara Bush Camp. Kinderen zijn hier van harte welkom: een speciale speelruimte met zeer vriendelijke kinderverzorgers. Het speelpark heeft een jungle gym, oude tractor, zandbak en kinderzwembad. Maaltijden afgestemd op de kinderen.

Dag 4: Etosha Oost
Volledige dag met spannend wild kijken. U kunt kiezen voor korte safari’s, voor het gebied rond Halali of voor de Fischer’s Pan en de grote Andoni Plains. Door uw eigen privégids en eigen 4×4 worden de activiteiten gepland rond de interesses van de familie.

Dag 5: Etosha Zuid
Vandaag reizen we door de breedte van Etosha, stoppen bij de waterholes en lunchen in een van de rustkampen. In de late namiddag aankomst bij de luxueuze Etosha Oberland Lodge.

Dag 6: Damaraland
Na het ontbijt naar de regio Damaraland en intrek in Sorris Sorris Lodge, opgetrokken midden in het rotsachtige terrein en de enorme rode granieten rotsblokken van het zuidelijke Damaraland. Hier speurt u naar neushoorns, olifanten, de bergzebra, oryx, springbok, hyena, jakhals, luipaard en de Afrikaanse wilde kat.

Dag 7: Damaraland
Volledige dag met safaritochten, natuurwandelingen en sterrenobservatie. Een bijzondere ervaring is een nacht in de ‘Stellar Escape’, een hemelbed in een oude droge rivierbedding. Na een uitgebreid bush diner volgt een astronomische tutorial en begint uw betoverende nacht onder een miljard sterren, in volledige privacy. Na een spectaculaire zonsopgang terugkeer naar de lodge.

Lees verder onder de foto voor het vervolg van de reis.

Dag 8: Damaraland
Meer spannende 4×4 excursies op zoek naar wild.

Dag 9: Swakopmund
Langs de hoogste berg van Namibië naar de charmante kustplaats Swakopmund met haar Duitse koloniale architectuur. Wandeling door dit gezinsvriendelijke stadje en diner in het populaire Tug Restaurant bij de pier. Overnachting in The Stiltz.

Dag 10: Swakopmund
Na een vroeg ontbijt langs de schilderachtige kustweg naar Walvis Bay voor een onvergetelijke zeehonden- en dolfijncruise, ideaal om pelsrobben, dolfijnen, pelikanen en flamingo’s te zien.

Kindvriendelijke brunch tijdens de cruise. Interessante nachtwandeling op zoek naar reptielen.

Dag 11: Sossusvlei
Door ontzagwekkende woestijnlandschappen naar de duinen bij Solitaire. Onderweg picknicklunch. Aankomst rond de middag in het bijzondere Camp Sossus in de Namib Tsaris Conservancy. Kennismaking met het kamp en diner.

Dag 12: Sossusvlei
Magische ochtendexcursie met uw gids in het Namib Naukluft National Park. Vooral kinderen zullen genieten van de reusachtige duinen.

Picknickontbijt onder een kameeldoornboom. In de vroege namiddag naar uw lodge voor een late lunch. Vrije namiddag of fietstocht.

Dag 13: Windhoek
Na het ontbijt naar Windhoek met een picknicklunch onderweg. Laatste nacht in The Weinberg Hotel, Gondwana Collection en afscheidsdiner met uw gids.

Dag 14: Terugvlucht
Ontbijt, verkenning van Windhoek, transfer en terugvlucht.

GUIDED TOUR: vanaf €5.845 p. kind (6-12 jaar) / vanaf €6.625 p. volw.
Inclusief accommodatie in 2-peres. kamer, op basis van kamer met ontbijt in Windhoek; ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma inbegrepen.

Windhoek

Sossusvlei

Swakopmund

Namib Naukluft National Park

Damaraland

Etosha National Park

Okonjima

Ongava National Park

LUXURY EDITION:
Dezelfde familiesafari kan worden uitgevoerd in een deluxe versie met volgende hotels en lodges:

GUIDED TOUR: vanaf €7.395 p. kind van 6-12 jaar
GUIDED TOUR: vanaf €10.245 p. volw.

Dag 1: Windhoek – Zannier Hotels: Omaanda
Dag 2: Okonjima Bush Camp– AfriCat Foundation
Dag 3 & 4: Etosha NP Oost – Onguma, The Fort
Dag 5: Etosha NP Zuid – Ongava Lodge
Dag 6, 7 & 8: Damaraland – Onduli Ridge
Dag 9 & 10: Swakopmund – Strand Hotel Swakopmund
Dag 11 & 12: Little Kulala – Sossusvlei
Dag 13: Windhoek – Zannier Hotels: Omaanda