’royal highlights deluxe’

negen dagen luxecircuit met vier dagen cruise

Dag 1: Caïro
Verwelkoming, privétransfer in luxeauto en intrek in het Sheraton of Ritz-Carlton.

Dag 2: Caïro. De Piramiden
Na een heerlijk buffetontbijt met uw Egyptoloog naar de piramide van Sakkara. We hebben tegen de middag een tafeltje in restaurant 139 van het Mena House gereserveerd. Vrije lunch. Naar de Grote Piramiden van Giza en de mysterieuze Sfinx. Vrije avond (B).

Dag 3: Caïro. het Egyptisch Museum
Ochtendbezoek aan de Citadel, de Mohamed Ali moskee en het beroemde Egyptisch museum. Vrije namiddag (B).
Optie: Egyptische namiddag met El Muiz Street en de Khan El Khalili markt: €110 p.p.

Dag 4: Cruise. Luxor en Karnak
Transfer, vluchtje van een uur en inscheping voor een heerlijke cruise. Na de middag ziet u eindelijk de mooie tempels van Karnak en Luxor. Tea-time, cocktails en diner aan boord.

Dag 5: Cruise. Vallei der Koningen – Deir el-Madina – Habu – Memnon
Vroeg ontbijt om voor de warmte de Vallei der Koningen, Deir el-Madina, tempel van Habu en de Kolossen van Memnon te bezoeken. Cruise naar Esna, lunch aan boord. Vrije namiddag, tea-time en diner aan boord.

Dag 6: Edfu – Kom Ombo 
Cruise naar Edfu met ontbijt aan boord. Bezoek aan de tempel van Edfu, cruise naar Kom Ombo. Lunch aan boord, vrije namiddag. Tea-time, nadien bezoek aan de tempel van Kom Ombo. Diner aan boord. 

Dag 7: Cruise. Aswan
Cruise naar Aswan met ontbijt aan boord, nadien bezoek aan de High Dam en het lieflijke Philae eiland. Lunch, bezoek aan de botanische tuinen. Tea-time, diner aan boord.

Dag 8: Aswan – Caïro (Abu Simbel)
Ontbijt, ontscheping, privétransfer, vlucht van 90 ‘ naar Caïro en transfer naar het nabijgelegen Intercontinental City Star (B).
Optie: Naar Abu Simbel vanuit Aswan per vlucht, met lokale gids:  € 316 p.p.

Dag 9: Caïro
Ontbijt en transfer naar de luchthaven of verlenging (B).

‘ROYAL HIGHLIGHTS DELUXE’

PRIJS:
in tweepersoonskamer
1ste nacht: Caïro Sheraton
vanaf €3.190 p.p

1ste nacht: Caïro Nile Ritz Carlton
vanaf €3.550 p.p


INBEGREPEN:

Overnachtingen, maaltijden, vlucht Caïro-Luxor en Aswan-Caïro, cruise, transfers, assisitentie, gidsen en excursies zoals omschreven.

NIET INBEGREPEN:
Internationale vluchten, fooien en aankomstvisum (€25)

TOESLAG 3 NACHTEN HURGHADA:
op aanvraag

verlenging: strandvakantie hurghada


Dag 10: Aswan – Hurghada

Ontbijt, privétransfer van ca. 7 uur naar Hurghada en intrek in het mooie Oberoi Sahl Hasheesh (B).

Dag 11 en 12: Strandvakantie
Deze dagen staan in het teken van onstpanning, geniet van de indrukwekkende omgeving of de vele faciliteiten van het hotel

Dag 13: Hurghada – Caïro
Transfer, vluchtje naar Caïro en privétransfer naar het City Star hotel (B).

Dag 14: Caïro.

Ontbijt, transfer en terugvlucht (B)

THE OBEROI ZAHRA,
LUXURY NILE CRUISER (6*)

 LIGGING: Egypte, één van de oudste beschavingen ter wereld is de thuisbasis van de machtige Nijl. Omdat de oude Egyptenaren dachten dat de rivier hen naar het hiernamaals zou brengen, liggen bijna alle culturele en historische bezienswaardigheden langs de oevers. De wonderen van het oude Egypte ontvouwen zich terwijl de cruise de vijfduizend jaar oude cultuur tot leven wekt. Met een cruise van 3, 4 of 7 nachten brengt Oberoi de authentieke ervaring tot leven.

ACCOMMODATIE
Luxury Cabin (27 m²): Moderne kajuit met parketvloer, panoramische ramen, kingsize bed, badkamer met douche en zicht op de rivier. Airco, telefoon, flatscreen-tv, safe, minibar en gratis wifi.

Luxury Suite (50 m²): Ruimer met apart salon en privéterras met jacuzzi.

FACILITEITEN: Het schip werd onderverdeeld in vijf dekken. Het onderdek bevat het à la carte restaurant. Het inschepingsdek de receptie, lounge, theater en de internetkamer. Het middendek de bibliotheek en sigarenlounge. Het opperdek de lounge, fitness, boutique en kleine spa met stoombad en enkele massagesuites. Het zonnedek bevat een bar, zonneterras en verwarmbaar zwembad.

Caïro (CAI) Airport

Sakkara

Luxor

Karnak

Dendara

Edfu

Aswan