cycladen: island hopping

Του χαμογέλασε η τύχη? 

Het geluk lacht hem toe, het is dan ook onmogelijk om de eilanden te ervaren zonder een glimlach op de mond. Ruige, zonovergoten rotspartijen, verankerd in azuurblauwe zeeën, rijkelijke sneeuwwitte dorpjes en blauwe kerken. Dit is het Griekenland van de centrale gisting, met schitterende archeologische vindplaatsen en tientallen ‘postcard beaches’. Combineer eiland per ferry en ervaar de unieke aantrekkingskracht van de ‘kýklos’

Dag 1 – 3: Mykonos :
Ervaar het grote glamoureiland van de Cycladen met haar zinderende St-Tropez-meets-Ibiza stijl. Luier op de zachtste zandstranden, baad in het roze-gouden licht, ontdek waarom zoveel kunstenaars het eiland hun thuis noemen, omarm de glitter van het nachtleven, slenter doorheen de winkelstraten vol chique boetiekjes en juwelierszaken en proef van de exclusieve gastronomie.
Onze aanrader: Kalesma Mykonos

Dag 3 – 5: Paros :
Achtereenvolgens bewoond door Kretenzers, Minoërs, Ioniërs, Arcadiërs, Macedoniërs, Romeinen, Byzantiërs en anderen, draagt Paros de stempel van eindeloze invloeden. Trek naar de bruisende hoofdstad met haar overblijfselen uit de oudheid, ervaar het ware vakantieoord Naoussa, ontdek de prachtige surfmogelijkheden of ontsnap even aan de drukte van het leven in de vele lieflijke dorpjes op het platteland
Onze aanrader: Summer Senses Luxury Resort

Dag 5 – 7: Santorini :
Van alle eilanden, is Santorini ongetwijfeld het meest gefotografeerde en meest tot de verbeelding sprekende. Bewonder enkele van de meest ontzagwekkende uitzichten, ontdek de torenhoge zwarte en rode kliffen, kuier door Akrotiri met haar prachtige fresco’s, relax op de zwarte wandstranden, bezoek enkele van de typische kerken, nip van de uitzonderlijke wijnen en geniet terwijl de zonsondergang de verzonken caldera keur geeft.
Onze aanrader: Nous Santorini

Dag 7 – 8: Kéa :
Onbekend en (voorlopig) onbemind, maar één van de mooiste en meest ongerepte pareltjes onder de Griekse eilanden. Ervaar het ware eilandleven op een heel andere snelheid, breng dagen onderwater door in zoektocht naar scheepswrakken op de zeebodem of droom weg in één van de mooiste hotels van Europa.
Onze aanrader: One&Only Kéa Island

Kea

Santorini

Paros

Mykonos