midden- & zuid-kroatië: zadar – split – hvar – dubrovnik

‘žuri polako’ 

De Kroatische uitdrukking laat zich het beste vertalen als ‘onthaast of vertraag en beleef meer’, een principe dat ze in Dalmatië goed begrepen hebben. Van paradijselijke eilanden tot dromerige vlakten, de regio’s hebben alles om van te genieten en spreken alle type vakantiegangers aan. Van strandliefhebbers tot wijnfanaten, van geschiedkundigen tot architectuuraanbidders. Met de kustlijn als gids, betovert het opnieuw en opnieuw.

Dag 1 – 2: Zadar:
Laat je meeslepen door een stad gevuld met Romeinse ruïnes, middeleeuwse kerken, kosmopolitische cafés en verrassende musea. Neem de tijd om de Adriatische Riviera ten volle te ervaren, ontdek de verscholen baaien, geniet van de zonsondergang, vaar langs de golvende kustlijn en leef ten volle vanop enkele stukjes van de blauwste en helderste zee ter wereld.
Onze aanrader: D-Resort Sibenik

Dag 2 – 4: Split:
Ervaar het altijd bruisende en uitbundige Split, dat precies de juiste balans tussen traditie en moderniteit weet te vinden. Proef er het echte Dalmatische leven, wandel door de oude stad, laat de uren verstrijken langs de zonnige promenade, trek naar het paleis van Diocletian, bewonder de werken van Meštrović in de 1930’s villa, spendeer de middag met de voeten in het water aan het strand van Bačvice en ontdek waarom de ‘Splićani’ hun stad omschrijven als de mooiste ter wereld.
Onze aanrader: Cornaro Hotel

Dag 4 – 6: Hvar:
Droom weg op de zonnigste plek van heel Kroatië: Hvar. Met een vorm die doet denken aan een vakantieganger in een ligstoel, heeft zelfs de vorm van het eiland slechts één ding in het achterhoofd: genieten. Spendeer enkele dagen op de stranden, maak een boottocht langs de vele eilanden en bezoek zeker ook even de historische site in Stari Grad.
Onze aanrader: Maslina Resort

Dag 6 – 8: Dubrovnik:
Wandel langs de eeuwenoude stadsmuren en laat het gevoel van schoonheid en ontzag je overvallen in een mix van barokke gebouwen en de glinsterende zee. Waan je in één van de vele films en series in de oude stad, verdwaal in de kleine straatjes, laat je verassen door de pracht van de typische kathedralen en combineer het stadsgevoel met heerlijk niets doen op de stranden.
Onze aanrader: Villa Dubrovnik

Zadar

Split

Hvar

Dubrovnik