noord-spanje: baskenland – galicia – castilla y leon – aragon

Pasiño a pasiño, faise o camiño

Onthaast! Het pad wordt afgelegd stap per stap. Nergens in Spanje hebben ze die zegswijze beter begrepen dan in het noorden, zowel letterlijk als figuurlijk. Dit deel van het vasteland heeft werkelijk alles: uitgestrekte groene ruimten, glooiende heuvels, groende wijngaarden, fotogenieke kuststadjes, levendige steden, uitzonderlijk stranden en enkele van de beste gastronomische bestemmingen. Minder bereisd, vaak onbekender, maar een onwaarschijnlijk mooi alternatief voor de klassieke costa.

Dag 1 – 3: Bilbao (Baskenland) :
Bewonder de verbluffende architectuur, proef van de eerbiedwaardige eetcultuur en droom weg in de  adembenemende landschappen in deze ‘stad van het Guggenheim’. Ontdek hoe het traditionele gevoel van de oude stad, vol charmante straatjes en typische ‘pintxos’ gecombineerd wordt met avant-garde en baanbrekend design. Bilbao verdient met recht en rede zijn faam als één van de meest interessante steden van het land.
Onze aanrader: Palacio Arriluce

Dag 3 – 5: Santiago de Compostella (Galicia) :
Kuier door de straten van deze laatste stop op de pelgrimsroute van de Camino en ontdek de ziel van deze stad die een aura draagt van een millennium aan reizen. Lang vervlogen eeuwen leven er voort in de gewelfde straten en prachtige architectuur. Maak ook zeker even de tijd om geweldige steden als Vigo en A Coruna te bezoeken of trek naar de Costa da Morte met de horreo van Lira en het prachtige Carnota strand.
Onze aanrader: A Quinta da Auga

Dag 5 – 7: Salamanca (Castilia y Leon):
Ontdek de zeldzame schoonheid van deze stad, overspoeld met gouden zandsteen en okerkleurige inscripties. Voel de magie en unieke aantrekkingskracht van de het late namiddaglicht op de monumentale hoogtepunten met een buitengewone virtuositeit uit de Renaissance. Vergeet ook zeker niet om de lokale wijnen te proeven in het avondlicht bij de Plaza Mayor terwijl de levendige studentenstad de avond intrekt.
Onze aanrader: Hospes Palacio de San Esteban

Dag 7 – 8: Huesca (Aragon) :
Wandel doorheen de ridderachtige kastelen en Romaanse kerken van één van de meest onderschatte regio’s van Spanje: Aragon. De schitterende Mudéjar-architectuur van Teruel in het zuiden, het immer bruisende Zaragoza, de werken van Fransciso de Goya, pittoreske middeleeuwse dorpen, het roze Albarracin, de majestueuze Pyreneeën in het noorden, de meer dan tweeduizend jaar oude binnenstad van Huesca. Ervaar deze zeldzame lust voor het oog en tevens enorme avonturenspeeltuin.
Onze aanrader: Canfranc Estacion, A Royal Hideaway Hotel

Bilbao

Santiago de Compostella

Salamanca

Huesca