’tanzania’s wild west’

eenzame landschappen & op bezoek bij chimpansees – privésafari in vol pension

Dag 1: Arusha
Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar Legendary Lodge aan de voet van Mount Meru en aan de rand van het bruisende Arusha. Vrije namiddag. Diner in de lodge.

Dag 2: Arusha – Katavi
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de chartervlucht naar Katavi, één van de meest geïsoleerde parken van Tanzania. Dankzij de afgelegen ligging kunnen onverschrokken safarigangers er genieten van weidse savannevlakten zonder andere voertuigen in het zicht. Na aankomst transfer naar Chada Katavi. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 3: Katavi
Het droge seizoen biedt één van de meest intense wildobservaties van Afrika: grote kuddes buffels

in beweging, krokodillen die zich terugtrekken aan de oever en nijlpaarden met honderden tegelijk in de slinkende poelen. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 4: Katavi
Per 4×4 een ganse dag door het park met een bijna ouderwetse safarivrijheid en een bijzonder gevoel van inclusive in de buitengewone omgeving dankzij de lagere drukte in het park. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 5: Katavi – Mahale
Per chartervlucht over de Mahale bergen naar de oevers van Lake Tanganyika, aansluitend per traditionele zeilboot over het blauwe water naar de jungle van het Mahale National Park. Intrek in Greystoke Mahale. Vrije namiddag aan het strand. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 6: Mahale
Te voet op zoektocht doorheen de jungle naar een in het wild levende groep chimpansees, inclusief introductie in hun sociale en politieke manoeuvres. Een onvergetelijke ervaring. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 7: Mahale
Per kajak over Lake Tanganyika richting Congostroom op zoektocht naar de lokale nijlpaardenpopulatie. In de namiddag bezoek aan het lokale Katumbi dorp en social project van uw lodge. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 8: Mahale – Arusha
Na het ontbijt transfer naar de Airstrip voor de charter naar Arusha. Aansluitend retourvlucht of verlenging in Zanzibar.

GUIDED TOUR: vanaf €5.495 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt in Arusha. Ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma, binnenlandse chartervluchten. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Arusha

Katavi

Chada Katavi

Mahale

Greystoke Mahale

Legendary Lodge