’the best of costa rica’

met een 4×4 huurwagen langs de natuurpracht van vulkanen, nevelwouden, jungle en stranden

Jaarlijks raken talloze bezoekers gefascineerd door de uitbundige natuur en overweldigende pracht van dit kleine, vreedzame Midden-Amerikaanse pareltje waar meer dan 10 procent wordt ingenomen door nationale parken en ‘Reservas biologicas’. Hier vindt u zowat alle ecosystemen, van tropisch regenwoud tot bergbossen, savannen en mangroven vol kleurrijke vlinders en vogels die haast niet te tellen zijn. Een verblijf aan de talloze strandjes en koraalriffen aan de Pacific of aan de Caraïbische zee vervolledigen uw exploratie.  Een absolute must voor elke natuurliefhebber.

Dag 1: San José
Warm welkom en privétransfer naar het historische Gran Hotel in het hart van San José, tegenover het nationaal theater.

Dag 2: Nevelwouden & Riviertocht naar Tortuguero
De eerste twee dagen heeft u geen auto nodig. U vertrekt met andere gasten voor een fascinerende tocht langs het Braulio Carrillo nevelwoud naar Guápiles voor een verzorgd ontbijt. Via uitgestrekte bananenplantages naar de rivier waar u inscheept voor een heerlijke boottocht langs kanaaltjes en mangroves naar het Tortuguero nationale park aan de Caraïbische kusten. Lunch in Tortuguero. Intrek, diner en overnachting in een superieure kamer in de Mawamba Lodge, de beste van het park (B, L, D). 

Dag 3: Tortuguero Nationaal Park
Verkoelende boottochtjes langs de kanalen van dit beroemde park met meer dan 300 soorten vogels zoals de kleurrijke toekans naast aapjes, krokodillen en vleermuizen. Na de lunch rustige cruise over grotere kanalen  naar het drijvend ‘Katonga’ restaurant voor een heerlijk diner midden de avondlijke geluiden van de jungle. (B, L, D).

Dag 4: La Tirimbina regenwoud & La Fortuna
Na uw ontbijt per boot langs de kanalen naar Guàpiles voor lunch. In ontvangst name van uw comfortabele huurwagen en mooie rit naar Puerto Viejo de Sarapiqui en het Tirimbina privéreservaat. Maak een wandeling over de lange hangbrug naar de oude cacaoplantage en –museum (mèt degustatie!) . Verder naar der voet van de iconische Arenal vulkaan in La Fortuna. Intrek in het mooie Kioro hotelletje met schitterend uitzicht op de vulkaan waar we een mooie suite reserveerden. (B, L, D).

Dag 5: Vulkaan & Ziplines
Na uw heerlijk ontbijt naar het Mirador park voor een schitterende zicht op de iconische Arenal vulkaan en het meer. Langs goed uitgebouwde wandelpaden  door hetregenwoud en over gestolde lavabedden. Na de middag brengt een kabelbaan u naar het hoogste punt vanwaar u per ziplines (750 meter!) door de boomkruinen naar beneden suist tegen 70 km/u; een adembenemende ervaring. Heerlijk diner in uw hotel en verkwikkende nachtrust (B, D).

Dag 6: Monteverde Nationaal Park
Na uw ontbijt langs de vulkaan en door de bergen naar het kleine en rustige Santa Elena, dicht bij het Monteverde nationale park. Maak in de late namiddag een wandeling door het wolkenwoud en door de jungle na zonsondergang wanneer talloze nachtdieren actief worden. We reserveerden een deluxe kamer in het rustieke El Establo hotelletje. (B).

Dag 7: Monteverde – San José, of verlengingen
Bezoek ’s morgens het Santa Elena Cloud Forest reservaat. Het charmante Monteverde is slechts in 1950 gesticht door een groepje Quacker-boeren en omvat een 310 ha groot privéreservaat met oude bomen vol hangmossen en varens, exotische kikkers, zoogdieren en de zeldzame quetzal vogel. Na de middag door de centrale vallei naar San José (inlevering huurwagen in uw hotel voor 17 u) en overnachting. (B).

Dag 8: 
Ontbijt en transfer naar de luchthaven of verlenging (B).

MET HUURWAGEN: Vanaf €2.010 p. pn. 
Prijs inclusief: Verwelkoming en transfers van en naar de luchthaven, 6 overnachtingen in 2-persoonskamers, maaltijden volgens programma (alle ontbijten, 3 lunches, 3 diners), huurauto 4×4 van dag 4 tot dag 7 type Ssang Yong Korando of gelijkaardig incl. basisverzekering en extra chauffeur, routebeschrijving en wegenkaart.

EXPERIENCES

◆ Verkoelend cruisen over de kanalen
◆ Cacaoplantage mét degustatie
◆ Wervelende ziplines
◆ De mooiste nationale parken
◆ Comfortabele SUV 4×4 huurwagen

verlenging 1: the central pacific

Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio
Na uw bezoek aan het Wolkenwoud van Monteverde naar het levendige Manuel Antonio, een der populairste stadjes van Costa Rica met prachtige stranden en een indrukwekkend Nationaal Park. U heeft de optie om te verblijven in een ‘tropical room’ van het verzorgde hotel Parador of in een ‘jungle studio’ van hotel Gaia (adult only), beiden 5 sterren vakantiehotels met alle faciliteiten aan sport, zwembaden, wellness, ontspanning, restaurants en bars (B).

Dag 8: Nationaal Park Manuel Antonio
Na een relax ontbijt naar het unieke regenwoud (entree inbegrepen, geen begeleiding) voor een uitgebreide wandeling langs machtige blowholes, diepe kliffen, de ‘tombolo’ en een precolumbiaanse  een onderwater val. Dit is het meest gevarieerde ecosysteem van het land met talloze unieke vogels en dieren (B).

Dag 9: San Jose
Verlenging of terugkeer naar San José en inlevering huurwagen tot 17 u (B).

Dag 10:
Privétransfer naar de luchthaven (B).

VERLENGING 1: Vanaf €504 p. pn. 
Prijs inclusief: 
2 overnachtingen met ontbijt in 2-persoonskamer in het gekozen hotel, zelfde huurwagen, entreetickets voor het Nationale Park   

verlenging 2: the northern pacific

Dag 7: Monteverde – Tamarindo
Na uw bezoek aan het Monteverde nationaal park mooi rit naar Tamarindo en intrek in een superieure kamer van het exotische 4 sterren hotelletje Jardin del Eden (adult only) in mediterrane stijl op 150m van het strand met slechts 18 comfortabele kamers in 5 aparte villa’s, talloze sporten, restaurant en bar. Diners inbegrepen (B, D).

 

Dag 8: Tamarindo
Heerlijk vrije en luie dag in half pension (B, D).

Dag 9: San Jose
Verlenging of na de middag door de centrale vallei naar San José en inlevering huurwagen in uw hotel voor 17 u.  Overnachting (B).

Dag 10:
Privétransfer naar de luchthaven (B).

VERLENGING 2: Vanaf €524 p. pn. 
Prijs inclusief: 2 overnachtingen met ontbijt in 2-persoonskamer, 2 dagen zelfde huurwagen.

verlenging 3: manuel antonio n.p. en de caraïbische stranden

Dag 7: Monteverde – Manuel Antonio
Van Monteverde naar het populaire Manuel Antonio aan de Stille Oceaan met een indrukwekkend Nationaal Park. U heeft de keuze tussen een ‘tropical room’ van hotel Parador of een ‘jungle studio’ van hotel Gaia (adult only), beiden 5 sterren met alle faciliteiten (B).

Dag 8: Nationaal Park Manuel Antonio
Wandeling door het meest diverse nationaal park van het land  (entree inbegrepen, geen begeleiding) met kleurrijke vogels en unieke diersoorten (B).

Dag 9: San Gerardo de Dota
Ontbijt en langs de kust en de Panamerican Highway naar het kleine San Gerardo de Dota, ‘off the beaten path’, ontstaan in 1954 en sedert de jaren 70 de beste plaats om de zeldzame en paradijselijke Quetzal te spotten tussen de wilde avocado’s en orchideeën in het nevelwoud op 2000 m hoogte. We reserveerden een junior suite in het Savegre hotelletje (B).

 

Dag 10: De zeldzame Quetzal
Na een vroeg ontbijt in een klein groepje en met een natuurgids  op zoek naar de schitterende quetzal, de heilige vogel van de Meso-amerikaanse beschavingen. Na de middag vrij voor wandelingen langs de talloze wandelpaden en observatieplatformen. Overnachting in het Savegre hotel (B).

Dag 11: Actieve vulkaan in Turrialba
Door de centrale vallei naar de actieve Turrialba vulkaan en intrek in een suite van het mooie Casa Turire in koloniale stijl, midden een grote plantage en meteen aan de oever van het meer (B).

Dag 12: Caraïbische stranden
Mooie rit via Siquirres, Limon en Cahuita naar de zuid-Caraïbische kusten. We reserveerden een comfortabele superieure kamer in het 4* Le Cameleon boetiekhotelletje op Playa de Cocles. (B).

Dag 13: Caraïbische stranden
Heerlijk luie dag om te genieten van dit fijne hotelletje met haar talloze wellness programma’s, het zachte zandstrand en het zwembad, de vele wandelpaden de verzorgde keuken. Heel relaxte ‘voeten-in-het-zand’ sfeer (B).

Dag 14:
Verlenging of terug naar San José en inleving huurwegen in het hotel om 17 u. Overnachting (B).

Dag 15:
Privétransfer naar de luchthaven (B).

VERLENGING 3: Vanaf €1.349 p. pn. 
Prijs inclusief: 8 nachten in 2-persoonskamer in de vermelde hotels, maaltijden zoals omschreven, zelfde huurwagen voor de hele periode.

San José (SJC) Airport

Guápiles

Tortuguero Nationaal Park

Puerto Viejo de Sarapiqui

Tirimbina

La Fortuna

Arenal Vulkaan

Monteverde Nationaal Park

Santa Elena Cloud Forest

Monteverde

Manuel Antonio Nationaal Park

Tamarindo

San Gerardo de Dota

Turrialba

Playa de Cocles