’the very best of namibia’

11 dagen – unieke combinatie selfdrive & begeleid

Met deze nieuwe en unieke ‘combi-safari’ ervaart u dit prachtige land op een zeer persoonlijke manier, deels met eigen huurwagen, deels met ervaren ranger. Een onuitgegeven, exclusieve privé rondreis.

Dag 1: Windhoek
Verwelkoming en privétransfer naar het moderne, elegante The Weinberg Hotel, Gondwana Collection voor overnachting.

Dag 2: Sossusvlei
Ontbijt en prachtige rit met uw huurauto door het schilderachtige Khomas Hochland naar de Hoodia Desert Lodge in het prachtige woestijngebied van Sossusvlei. Bezoek zeker de spectaculaire Sesriem Canyon.

Dag 3: Sossusvlei
Ontbijt en begeleide Sossusvlei excursie bij zonsopgang naar de hoge duinen en de iconische Deadvlei. Picknicklunch, terugkeer naar uw lodge en vrije namiddag.

Dag 4: Swakopmund
Fascinerende rit door de ontzagwekkende woestijn van het Namib Naukluft National Park. Bezoek bij Walvis Bay zeker de lagune met pelikanen en flamingo’s. Verder naar de kleine, Duitse kustplaats Swakopmund met haar koele zeelucht en vele restaurantjes. Intrek in het unieke The Stiltz.

Dag 5: Swakopmund
Verken op eigen gelegenheid de kustduinen en de waterkant van Swakopmund, of neem deel aan de catamaran cruise naar dolfijnen en zeehonden of aan de informatieve ‘Living Desert Tour’. Inlevering van uw huurauto en kennismaking met uw natuurgids die u de rest van uw Namibische safari zal begeleiden. Diner met uw gids in een populair zeevruchtenrestaurant.

Lees verder onder de foto voor het vervolg van de reis met privégids.

Dag 6: Damaraland
Vandaag begint uw privésafari met natuurgids. Na het ontbijt naar Damaraland met zijn prachtige tafelbergen, rotsformaties en bizarre vegetatie. Bezoek de prehistorische Twyfelfontein rotsgravures (UNESCO) van wilde dieren en abstracte motieven. Intrek in het luxueuze Sorris Sorris Lodge.

Dag 7: Damaraland
Vroeg ontbijt en spannende 4×4 safari langs de valleien op zoek naar wild en de ongrijpbare woestijnolifanten. Terugkeer naar de lodge voor de lunch of picknick onder een grote Ana boom. Verken met uw gids de andere bezienswaardigheden in de buurt.

Dag 8: Etosha Zuid
Na een vroeg ontbijt naar het Etosha National Park met picknicklunch onderweg. Kennismaking met het iconische Etosha park. Aankomst kort na de middag en intrek in de Etosha Oberland Lodge. Alle wildobservaties gebeuren samen met uw privé safarigids.

Dag 9: Etosha Oost
Hele dag safaritochten door het Etosha Park met lunch onderweg. In de late namiddag aankomst aan de oostgrens en intrek in het ‘down-to-earth’ Mushara Bush Camp met kampvuur en diner op de rieten veranda.

Dag 10: Etosha Oost
Volledige dag wild spotten in het oostelijke deel van Etosha National Park. Lunch en siësta in het kamp. In de late namiddag game drive in het privéreservaat van het kamp in open voertuig (gedeelde activiteit). Als alternatief kunt u de hele dag in het park doorbrengen met picknicklunch.

Dag 11: Windhoek
Vroeg vertrek naar het Okonjima’s AfriCat Day Centre, een wildreservaat met rehabilitatie van wilde dieren. Lunch, informatieve game drive en rondleiding door het centrum. Verder naar Windhoek. Transfer naar de internationale luchthaven (voor vluchen ná 21u) of extra nacht in Windhoek (aanbevolen).

Optie Okonjima 
Verleng uw safari met een of twee nachten in het prachtige Luxury Bush Camp in Okonjima om meer inzicht te krijgen in de AfriCat Foundation en om cheeta’s, luipaarden en andere grote katten te zien.

GUIDED TOUR: vanaf €5.685 p. p. 
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, op basis van kamer met ontbijt in Windhoek; ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma inbegrepen.

Windhoek

Sossusvlei

Sesriem Canyon

Deadvlei

Swakopmund

Namib Naukluft National Park

Damaraland

Etosha National Park

Okonjima