vinha boutique hotel

gastronomie | kleinschalig | modern


LIGGING
Deze recente (2019) ‘Urban Retreat’ werd ondergebracht in een 16de-eeuws omgebouwd landhuis meteen aan de oevers van de Douro, op slechts enkele minuten van de stad. Als een paradox tussen klassiek en eigentijds, combineert het de perfecte stedelijke retraite met een stadservaring en prachtige tuinen. Gastronomie, wellness, design, architectuur, hip en uitmuntendheid zijn hier de sleutelwoorden. Op ca. 20 minuten van de luchthaven van Porto.


ACCOMMODATIE

Deluxe (28-33m²): Moderne kamer met kingsize bed of twin bedden, badkamer met bad of inloopdouche. Televisie, airco, wifi, telefoon, minibar en safe. Standaard met zicht op de binnenplaats of de tuinen, zicht op de rivier mits supplement.

Signature: River View (31-42m²): Gelijke faciliteiten, ruimere kamer gelegen in het ‘Manor House’, met zicht over de Douro rivier.

Andere kamertypes en suites op aanvraag.


FACILITEITEN

Seizoensgebonden zwembad met zonneterras, prachtige ruime tuinen met meerdere relaxhoekjes. In de Oliveira do Douro wijk, op korte rijafstand van het stadscentrum gelegen. Ruim aanbod aan actieve en culturele excursies in de omgeving, mogelijkheden tot fietsverhuur, wijnproeverijen, boottochten en picknicks. Boottaxi vanaf de eigen privépier naar UNESCO erkende wijk Ribeira. Prachtige Paris Spa met binnenzwembad, fitness, verschillende kuren en massages. Twee uitstekende restaurants, waaronder het fine dining ‘Vinha’ en het casual ‘Terroir’, beide onder leiding van 2* Michelin chef Henrique Sa Pessoa.

Vinha ligt net buiten het stadscentrum, maar is dan ook zoveel meer dan een klassiek stadshotel. Met een ruime lijst aan experiences heeft het dan ook een hoop te bieden: denk aan wijnproeverijen aan boord van een jacht, een fietstocht doorheen de vallei van de Douro, een romantische picknick in de tuinen of een signature high tea.

Porto (OPO) Airport

Vinha Boutique Hotel