‘wild south tanzania’

twee minder bekende parken & the big five – privésafari vol pension

Dag 1: Dar es Salaam
Verwelkoming op de luchthaven en transfer naar The Oyster Bay in het hart van de ambassadewijk. Middag ter vrije besteding. Diner en overnachting.

Dag 2: Dar es Salaam – Nyerere National Park
Ontbijt en transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Nyerere National Park, het grootste beschermde wildgebied van Afrika, vier maal zo groot als de Serengeti. Na aankomst transfer naar Siwandu. Alle maaltijden en overnachtingen in de lodge. (Premium alternatief: Beho Beho).

Dag 3: Nyerere National Park
Volledige dag in de enorme uitgestrektheid van het Nyerere National Park. Per 4×4 gedeeld safarivoertuig of te voet op zoek naar de big five, of per boot over het water van de Rufiji-rivier. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 4: Nyerere National Park
Tweede volledige safaridag op zoek naar olifanten, buffels, nijlpaarden en leeuwen, maar ook naar de zeldzame wilde hond, sabelantilopen, hartebeesten en gevlekte hyena’s. Alle maaltijden en overnachting in de lodge.

Dag 5: Nyerere National Park – Ruaha National Park
Ontbijt en transfer naar de airstrip voor de vlucht naar Ruaha National Park, een uitgestrekt en afgelegen reservaat van maar liefst 10.000 vierkante kilometer aan vlakte en beboste heuvels. Na aankomst transfer naar het op palen gebouwde Jongomero Camp. Diner en overnachting in het Camp. (Premium alternatief: Jabali Ridge).

Dag 6: Ruaha National Park
Op ontdekking in het park in het spoor van enorme kuddes olifanten, zeldzame antilopesoorten of het ongrijpbare luipaard. Alle maaltijden en overnachting in het Camp.

Dag 7: Ruaha National Park
Doorheen de seizoensgebonden rivieren, soms zandrivier, soms kolkend, naar het wildlife rond Rufigi, Jongomero en Ruaha. Prachtige zonsondergang achter de silhouetten van de baobabbomen. Alle maaltijden en overnachting in het Camp. 

Dag 8: Ruaha – Dar es Salaam of verlenging
Na het ontbijt transfer naar de Ruaha Airstrips voor de lijnvlucht naar Dar es Salaam. Aansluitend retourvlucht of verlenging in Zanzibar.

GUIDED TOUR: vanaf €9.495 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt in Dar es Salaam. Ontbijt, lunch en diner tijdens het safariprogramma, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma, binnenlandse vluchten. Tickets voor National Parks, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Dar es Salaam

Nyerere National Park

Siwandu

Jongomero Camp

Ruaha National Park

The Oyster Bay

Beho Beho

Jabali Ridge