‘all egypt deluxe’

twaalf dagen luxecircuit met zeven dagen cruise

Dag 1: Caïro
Verwelkoming, privétransfer in luxeauto en intrek in het Sheraton of Ritz-Carlton.

Dag 2: Caïro. De Piramiden
Na een heerlijk buffetontbijt met uw Egyptoloog naar de piramide van Sakkara. We hebben tegen de middag een tafeltje in restaurant 139 van het Mena House gereserveerd. Vrije lunch. Naar de Grote Piramiden van Giza en de mysterieuze Sfinx. Vrije avond (B).

Dag 3: Caïro. het Egyptisch Museum
Ochtendbezoek aan de Citadel, de Mohamed Ali moskee en het beroemde Egyptisch museum. Vrije namiddag (B).
Optie: Egyptische namiddag met El Muiz Street en de Khan El Khalili markt: €110 p.p.

Dag 4: Cruise. Luxor en Karnak
Transfer, vluchtje van een uur en inscheping voor een heerlijke cruise. Na de middag ziet u eindelijk de mooie tempels van Karnak en Luxor. Tea-time, cocktails en diner aan boord (B, L, D).

Dag 5: Cruise. Vallei der Koningen – Memnon – Dendarah.
Vroeg ontbijt om voor de warmte de Vallei der Koningen en de Kolossen van Memnon te bezoeken. Cruise naar Quina en Dendarah met lunch. Bezoek aan de Hathor tempel. Diner aan boord (B, L, D)

Dag 6: Luxor
Cruise naar Luxor en bezoek aan de Vallei der Nobelen, Dier al Madina en de mooie tempel van Hatchepsut. Lunch, siësta en in de koelere namiddag naar de tempel van Luxor. Cocktailreceptie met live music en diner aan boord (B, L, D).

Dag 7: Cruise. Edfu
Cruise naar Edfu. en bezoek aan de tempel van Edfu (B, L, D).

Dag 8: Cruise. Aswan
Cruise naar Aswan met ontbijt en lunch aan boord. Namiddag naar de Dam en het lieflijke Philea eiland. Diner. (B,L,D).

Dag 9: Cruise. Komombo en lichtshow
Cruise naar Komombo met bezoek aan de fascinerende dubbeltempel van Horus en Sobek. Retourcruise naar Aswan en lunch aan boord. In de namiddag per feloeka naar de mooie botanische tuinen. ’s Avonds bijwoning van een sound & lightshow aan de Philea tempel (B, L, D).

Dag 10: Cruise (Abu Simbel)
Ontbijt en vrije dag om te genieten van de faciliteiten van uw cruiseschip of om Aswan op eigen gelegenheid te verkennen. Voor de middag heeft u ook de mogelijkheid tot een bezoek aan Abu Simbel met vlucht en lokale gids. Lunch aan boord. Tegen de avond cocktailreceptie en entertainment met diner aan boord (B, L, D).

Dag 11: Aswan – Caïro
Ontscheping, privétransfer en vlucht van 90 minuten naar Cairo. Verwelkoming en transfer naar het nabijgelegen Intercontinental City Star hotel (B).

Dag 12: Caïro
Ontbijt en transfer naar de luchthaven of verlenging (B).

‘ALL EGYPT DELUXE’

PRIJS:
in tweepersoonskamer
1ste nacht: Caïro Sheraton
vanaf €5.185 p.p

1ste nacht: Caïro Nile Ritz Carlton
vanaf €5.340 p.p


INBEGREPEN:
Overnachtingen, maaltijden, vlucht Caïro-Luxor en Aswan-Caïro, cruise, transfers, assisitentie, gidsen en excursies zoals omschreven.

NIET INBEGREPEN:
Internationale vluchten, fooien en aankomstvisum (€25)

TOESLAG 3 NACHTEN HURGHADA:
op aanvraag

verlenging: strandvakantie hurghada


Dag 11: Aswan – Hurghada

Ontbijt, privétransfer van ca. 7 uur naar Hurghada en intrek in het mooie Oberoi Sahl Hasheesh (B).

Dag 12 en 13: Strandvakantie
Deze dagen staan in het teken van onstpanning, geniet van de indrukwekkende omgeving of de vele faciliteiten van het hotel

Dag 14: Hurghada – Caïro
Transfer, vluchtje naar Caïro en privétransfer naar het City Star hotel (B).

Dag 15: Caïro.

Ontbijt, transfer en terugvlucht (B)

THE OBEROI ZAHRA,
LUXURY NILE CRUISER (6*)

 LIGGING: Egypte, één van de oudste beschavingen ter wereld is de thuisbasis van de machtige Nijl. Omdat de oude Egyptenaren dachten dat de rivier hen naar het hiernamaals zou brengen, liggen bijna alle culturele en historische bezienswaardigheden langs de oevers. De wonderen van het oude Egypte ontvouwen zich terwijl de cruise de vijfduizend jaar oude cultuur tot leven wekt. Met een cruise van 3, 4 of 7 nachten brengt Oberoi de authentieke ervaring tot leven.

ACCOMMODATIE
Luxury Cabin (27 m²): Moderne kajuit met parketvloer, panoramische ramen, kingsize bed, badkamer met douche en zicht op de rivier. Airco, telefoon, flatscreen-tv, safe, minibar en gratis wifi.

Luxury Suite (50 m²): Ruimer met apart salon en privéterras met jacuzzi.

FACILITEITEN: Het schip werd onderverdeeld in vijf dekken. Het onderdek bevat het à la carte restaurant. Het inschepingsdek de receptie, lounge, theater en de internetkamer. Het middendek de bibliotheek en sigarenlounge. Het opperdek de lounge, fitness, boutique en kleine spa met stoombad en enkele massagesuites. Het zonnedek bevat een bar, zonneterras en verwarmbaar zwembad.

Caïro (CAI) Airport

Sakkara

Luxor

Karnak

Dendara

Edfu

Aswan

Abu Simbel