‘arabia felix’

riyadh – diriyah – al ula – hegra – dadan – medina – jeddah

Deze volledige rondreis omvat niet enkel hypermoderne steden als Riyadh, de UNESCO werelderfgoedsites rond Al Alu en de havenstad Jeddah, maar ook de spectaculaire, noordwestelijke zandwoestijnen en de nog zeer authentieke steden en dorpen waar de tijd geen vat op heeft. Dit is een unieke rondreis met privégids/chauffeur. Een completer circuit zal u niet vinden. Accommodatie in de beste luxehotels.

Dag 1: Riyadh
Verwelkoming en transfer naar uw mooi luxehotel Rosh Rayhaan, uitstekend geleden op wandelafstand van alle boetiekjes en restaurants.

Dag 2: Riyadh en Diriyah
Na het ontbijt oriënterend bezoek met uw privégids. De hoofdstad heeft een zeer moderne uitstraling met glanzende hoogbouw, brede lanen en een schitterend Nationaal Museum. Maar ook het UNESCO 

werelderfgoed van Diriyah staat op het programma evenals de soeks en de ‘skybridge’.

Dag 3: Woestijn en authentiek Saudi-Arabië
Een prachtige tocht van 200km met privéchauffeur/gids door de woestijn brengt u naar de Ushaiger oase, eens een stopplaats op de lange Hadj-pelgrimsroute. Na de middag naar het groene Unaizah met ’s werelds grootste dadelfestival en kamelenmarkt. Wandel door de soeks die in de late namiddag helemaal tot leven komen. Dit hele gebied is nog erg conservatief: ‘het leven zoals het is’ naar Arabische gewoonten. Overnachting in een verzorgd hotelletje in traditionele stijl.

Dag 4: Kamelen, kraters en oude kaarten
Een vroege start brengt u naar de spectaculaire kamelenmarkt van Buraidah waar dagelijks duizenden dieren verkocht worden. Langs mooie

dadelkwekerijen en perfect onderhouden tuinen naar het historische Aloqilat museum met 10.000 zeldzame documenten en oude navigatiekaarten. Na de picknicklunch naar het historische Fayed, een belangrijke halte op de pelgrimsroute van Bagdad naar Mekka. Langs oude wegen naar de Salma bergen, de indrukwekkende Utaymah-krater en ten slotte naar Ha’il, eens een onafhankelijk emiraat. We reserveerden twee nachten in het verzorgde Millenium-hotel.

Dag 5: Werelderfgoed en rode zandwoestijn
Door de rode Nefud woestijn naar het UNESCO werelderfgoed van de Jubbah oase, een der vreemdste en mooiste plaatsen van het Midden-Oosten, met uiterst verfijnde petrogliefe panelen waarvan sommigen 11.000 jaar oud zijn. Na een typische lunch in een 150-jaar oude hoeve vervolgt uw reis door de prachtige Jabal Aja bergen tot in Ha’il met haar oude kastelen en forten. Terugkeer naar uw hotel.

EXPERIENCES

◆ Vier UNESCO werelderfgoedsites
◆ Grootste kamelenmarkt ter wereld
◆ Spectaculaire rode zandwoestijn
◆ Overnachtingen in luxe woestijnhotel
◆ Hogesnelheidstrein van Medina naar Jeddah

GUIDED TOUR
vanaf €8.490 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt en vier lunches, privétransfers volgens programma, Engelssprekende privégids/chauffeur van dag 2 tot 5 en in Jeddah, treintickets op de HST in economy class, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Dag 6: Al Ula
Langs hoge zandduinen, donkere basaltformaties en windgesculpteerde zandrotsen naar Al Ula (ca. 4,5u met picknicklunch onderweg). Deze historisch rijke oase, op het kruispunt van de wierrookroute en de zijderoute, is een van ’s werelds grootste openluchtmusea. Overnachting in het befaamde Habitas hotel, een heerlijk deluxe hotel met een schitterende locatie, groot zwembad en heerlijke keuken, midden de rotswoestijn.

Dag 7: Hegra en Olifantros
Deze ochtend bezoek aan Saudi-Arabië’s meest belangrijke site, het tweeduizend jaar oude Hegra van de Nabateeërs, midden spectaculaire woestijnformaties. Deze magische UNESCO werelderfgoedsite omvat meer dan 10 monumentale rotsgraven, monolieten en nauwe rotskloven. Na een pauze in uw hotel (zwembad) naar de terracotta rotsen rond Madakhil en een romantische zonsondergang bij Elephant Rock.

Dag 8: Dadan en Medina
Na het ontbijt naar de ‘Lion Tombs’ van het koninklijke Dadan, een belangrijke 2000 jaar oude cultuur op de traditionele karavaanroute. Verder naar een der vreemdste concertgebouwen ter wereld, een spiegelende kubus die de omliggende woestijn perfect reflecteert en daardoor quasi onzichtbaar wordt. Vrije lunch in de oude stad. Na de middag door bergen en woestijnen naar Medina, de tweede heiligste stad van het land (ca. 3,5u). Intrek in het mooi gelegen Meridien hotel.

Dag 9: Medina
Rustige dag ter exploratie van deze heilige stad waar de profeet Mohammed werd verwelkomd na zijn vlucht uit Mekka. Bezoek aan de stad met de Qiblatain moskee, de plaatsen waar Mohammed slag leverde en het Ottomaanse treinstation. Een hoogtepunt is de lunch met zicht op de Grote ‘Moskee van de Profeet’ met de graven van Mohammed en zijn dochter Fatima. 

In de late namiddag brengt een hogesnelheidstrein u in 1u48 naar Jeddah aan de Rode Zee. Verwelkoming en transfer naar het mooie Shangri-La hotel, meteen op de Corniche.

Dag 10: Jeddah
Met uw privégids wandeling door deze historische kuststad, eeuwenlang dé toegangspoort voor pelgrims naar Mekka. Deze havenstad heeft een heel ander, relaxter ritme en is veel liberaler en kosmopolieter dan de andere steden. Bezoek het Tayebat museum en wandel langs de prachtige Corniche naar de ‘floating’ Al Rahma moskee. Na uw vrije lunch naar de UNESCO erfgoedsite Al Balad, de Mekka-poort, de kleurrijke soeks en de oude huizen uit de 7de eeuw, uniek ter wereld.

Dag 11: Oasen en zeeschildpadden
Ontbijt en transfer voor uw terugvlucht, voor verlenging in Oman of strandvakantie in de Emiraten.

Riyadh

Diriyah

Al Ula

Medina

Jeddah

Buraidah

Ha'il

Hegra