‘complete israël’

12 dagen privécircuit met chauffeur / gids

Tijdens deze privérondreis  worden de hoogtepunten van “The Best of the Promised Land” aangevuld met het hart van de spectaculaire Negev woestijn en met een relax verblijf aan de Rode Zee in Eilat. Een completer circuit vindt u niet.  

Dag 1 tot 5: Westkust en het Centrum
Deze dagen volgt u het evenwichtige programma van “The Best of the Promised Land” met Haifa en Akko, Galileo en het meer van Tiberias, de Golan hoogte en Jeruzalem inclusief de culinaire maaltijden en degustaties.

Dag 6: Judea, Kibboets en de Dode Zee
Langs de glooiende heuvels van Judea en door de woestijn met een halte in The Good Samaritan Inn in Ottomaanse stijl uit de 19de eeuw naar het historische Masada. Een kabellift brengt u naar het 2000 jaar oude Fort van Herodes de Grote. Voorbij de Ein Gedi kibboets naar de warme, zoute wateren van de Dode Zee, 400m onder de zeespiegel. Maak gebruik van de hotelfaciliteiten voor de unieke beleving van een modderbad en het ‘drijven’ in de Dode Zee (B).

Dag 7: Timna Vallei & Eilat
Na uw ontbijt naar het zuiden en de desolate vlakten van Arava. Midden in deze woestenij ligt de wonderlijke Timna vallei, een kopermijn van duizenden jaren oud en bijzondere rotsformaties als de Paddenstoelen en de wonderlijke Zuilen van Solomon. Tegen de avond naar de Rode Zee en intrek in uw hotel (B).

Dag 8: Eilat & De Rode Zee 
Een heerlijk luie dag om tot rust te komen, maar ook met talloze opties: duiken en snorkelen in de Rode Zee, zwemmen met de dolfijnen, het onderwaterobservatorium, boottochtje met lunch. Ook een hele dag naar Petra in Jordanië, op 3 uur rijden, is een mogelijkheid  (B).

Dag 9: De Negev woestijn
Na het ontbijt naar de vreemde rotsformaties van de makthesh Ramon. We voorzien een tocht per jeep naar de grootste krater, een reis naar de tijd van de dinosauriërs, 220 miljoen jaar geleden. Leer hier alles over dit bijzondere natuurfenomeen, proef de unieke woestijnplanten, ga mee op zoek naar de woestijnfauna en luister naar de oneindige stilte. Overnachting in de woestijn (B). 

Dag 10: Woestijn, oases & Tel Aviv
Na uw ontbijt naar de Zin vallei, een prachtig nationaal park rond de Ein Avdat waterval met  groene vegetatie die dan weer lokale dieren aantrekt. Degustatie van de beroemde wijn en kaas van Erez Rota, een kunstenaar uit Tel Aviv. Bezoek aan de alpacaboerderij en de organische geitenboerderij van Neot Smadar.  Locale lunch in een bedoeïenentent.  Naar Tel Aviv  en intrek in uw hotel (B, L).

Dag 11: Tel Aviv
Na het ontbijt oriënteringsbezoek aan de stad en het Ithzak Rabin Plein. Verder naar het 8000 jaar oude Jaffa en wandeling door de ruïnes en de kleurrijke artiestenwijk.  Ontdek wijken als Neve Tzdek en Nahalat Binyamin en de avant-garde Sheinkin Street vol curieuze winkeltjes en cafeetjes. Rest van de dag en avond vrij om te slenteren en te genieten van deze bruisende stad (B).

Dag 12: 
Ontbijt en transfer naar de luchthaven of verlenging (B).

EXPERIENCES

◆ Gourmet zeevruchtenlunch in Akko
◆ Wijndegustatie in de Golan en de woestijn
◆ Culinair diner in Oud-Jeruzalem
◆ Bedoeïnen-lunch
◆ Een ‘night in the desert’

MET GIDS / CHAUFFEUR: Vanaf €5.395 per persoon
Inclusief VIP verwelkoming en privétransfers, 11 overnachtingen met ontbijt in eerste klasse 4* hotels, vervoer in airco sedan auto met uitstekende Engelssprekende gids (tevens chauffeur); entreegelden, lunches en diners zoals omschreven.

Logiesvoorbeelden (of gelijkwaardig):
* Tel Aviv: 4* Tal Boutique
* Jeruzalem: 4* Boutique Bezalel
* Tiberias: 4* Sea of Galilee
* Dead See: 4* Hotel David
* Eilat: 4* Hotel Dan Neptune
* Mitzpe Ramon: 4* Hotel Ramon

UPGRADE LUXE KLASSE: Vanaf €1.095 per persoon
* Tel Aviv: 5* Herods
* Jeruzalem: 5* Villa Brown
* Tiberias: 5* U Kineret
* Dead See: 5* Isrotel
* Eilat: 5* Hotel Dan Eilat
* Mitzpe Ramon: 5* Hotel Beresheet

UPGRADE GRAND DELUXE KLASSE: Vanaf €2.385 per persoon
* Tel Aviv: 5*GL The Setai
* Jeruzalem: 5*GL King David
* Tiberias: 5*GL The Setai
* Dead See: 5*GL Hotel Milos
* Eilat: 5*GL Royal Beach
* Negev Desert: 5*GL Six Senses Shaharut

Tel Aviv (TLV) Airport

Haifa

Akko

Galileo

Jeruzalem

Massada

Dode Zee

Timna Vallei

Eilat

Negev Woestijn

Ein Avdat