’la réunion spectaculaire’

ADEMBENEMENDE ERVARINGEN

Prijs: € 2.999 p.p.

inclusief persoonlijke assistentie, alle diensten, overnachtingen, maaltijden en excursies zoals omschreven met privé-kookles, privétours in de lava tunnels en naar de top van de vulkaan plus de spectaculaire helikoptervlucht van 55 minuten. Plus een auto type Renault Captur of gelijkaardig, met GPS én Super Gold (omnium) verzekering. Allemaal inbegrepen.

 

 

 

EXPERIENCES                   

◆ Creoolse cooking class
◆ De lavatunnel onder de vulkaan
◆ De hoogste top van ‘la Fournaise’
◆ Helikoptervlucht van 55′!

Dag 1: Airport – Westkust (30 km)
Persoonlijke verwelkoming en afhaling van de mooie, wat comfortabelere huurauto die we reserveerden, meteen van GPS en Super Gold verzekering voorzien. Rustige rit naar de mooie 4* Roche Tamarin Lodge bij Le Port, midden de natuur waar we een prestige bungalow reserveerden.

Dag 2: Le Port. Cooking class (100 km)
Met uw gids naar de lokale markt op zoek naar verse groenten, fruit, specerijen en vis of kip voor uw privé cooking class. Terwijl uw curry stooft leert de gids u een “rhum arrangé” te maken. Na lunch van uw eigen experimenten terug naar uw hotel en vrije namiddag of geniet van de Spa in uw hotel, een der beste van het eiland (B, L).

Dag 3: Le Port – Salazie – Hellbourg – St Anne (130 km)
Na het ontbijt naar de oostkust. Via de watervallen en plantages van Salazie naar het charmante, creoolse Hellbourg voor een bezoek aan de ‘Villa Folio’, mèt historische uitleg. Uw Privilege Room is gereserveerd in de elegante 4* Diana Dea Lodge in St. Anne, aan de oostkust (B)

Dag 4: St. Anne – Lavatunnel! – St. Pierre (60 km)
Rit naar Le Grand Brulé voor briefing van uw gids alvorens deze actieve vulkaan binnen te dringen langs de lavatunnels. Spectaculair. Langs machtige landschappen en gestolde lava- stromen naar de kruiden- en parfumtuinen rond St. Philippe. Exploreer de mooie stranden van Grande Anse langs de zuidkust op weg naar St. Pierre waar we in het 5* Palm Hotel & Spa uw kamer met jacuzzi gereserveerd hebben (B).

Dag 5: St. Pierre (130)
Na uw ontbijt rijdt u via het maanlandschap van La Plaine des Sables naar de krater van de vulkaan Piton de la Fournaise. Hier wacht een berggids u op om samen de top van de vulkaan te ontdekken. Gedurende vijf uur krijgt u een volledig overzicht van de vulkaan en van het eiland, inclusief de Piton des Neiges, de hoogste berg van de Indische Oceaan. Terugkeer naar uw lodge om van uw privé-jacuzzi te genieten (B). 

Dag 6: St.-Pierre – Cilaos – St.-Leu (120 km)
Na het ontbijt door de wondermooie vallei naar Cilaos

met haar unieke borduurschool, wijngaarden, bossen en ‘La Roche Merveilleuse’. Geniet van dit heerliojke plaatsje of huur een mountainbike om de omgeving te verkennen. In de late namiddag naar het kleine St. Leu.

Dag 7: St.-Leu. Helikoptervlucht en St.-Gilles (60 km)
Ontbijt en vroeg vertrek naar de helihaven van St.-Gilles voor een onvergetelijke ervaring. Gedurende 55 minuten overvliegt u het hele eiland met haar actieve vulkaan, bergen, wilde valleien, watervallen, de canyon, het regenwoud, de blauwe lagune etc. Omdat u hierna enige rust verdient adviseren we u een dagje strand in St.-Gilles, het kleine St.-Tropez met haar stranden en lagune, perfect voor snorkelen of en catamarancruise. Naar St.-Lieu voor overnachting (B).

Dag 8: St.-Leu – luchthaven (60 km)
Ontbijt en vrije dag tot inlevering van de wagen en
retourvlucht (B).