’royal cambodia’

het hart van de glorierijke khmer dynastieën

Een bijzonder comfortabele beleving in de beste hotels langs alle hoogtepunten van Phnom Penh en Angkor.

Dag 1: Phnom Penh.
Verwelkoming met ‘fast track’ service, inclusief visa fee. Transfer naar de iconische Vattanac Toren waar het Rosewood hotel de 14 hoogste verdiepingen betrekt. Moderne luxekamers, vijf toprestaurants en bars en uitgebreide wellness & spa ter beschikking.

Dag 2: Phnom Penh.
Na een heerlijk ontbijt, met uw gids naar het prachtige Koninklijk Paleis, de Zilverpagode en het National Museum. Loop even langs Street 178 met haar gezellige restaurantjes en galerijen. Lokale lunch in het Romdeng restaurant. Na de middag naar de ‘Killing Fields’ of vrije namiddag. ’s Avonds rustige sunset cruise over de Mekong en Tonle Sap met een glas wijn en enkele tapas (B, L).

Dag 3: Siem Reap en Angkor.
Rustig ontbijt, transfer en vluchtje naar Siem Reap waar u wordt overgebracht naar één van de twee charmante Shinta Mani hotelletjes bij het centrum of naar het luxueuze Amansara. Vrije lunch. In de namiddag kennismaking met de oude Khmer hoofdstad Angkor: de South Gate van Angkor Thom, Bayon met de iconische stenen gezichten en het Elephants Terrace. Boeddhistische zegeningceremonie door een monnik, een geliefd ritueel bij Cambodjanen (B).
Optie: avond: kleinschalig Phare circus met de beste ‘A’ seats en transfers:  €40  p.p. (o.b.v.  2 pers.)

Dag 4: De tempels van Angkor.
Na uw ontbijt, diepgaander bezoek aan het mysterieuze Angkor Wat tempelcomplex. Fijne lunch in het Sala Kdei aan de oever van het Sra Srang reservoir. Naar het indrukwekkende klooster van Preah Khan en de beroemde ‘Indiana Jones’-Ta Phrom tempel met die doorwortelde beelden. Vredige zonsondergang aan de Pre Rup tempel (B, L).
Optie: helikoptervlucht van 20 ‘ boven de Angkortempels en de Tonle Sap drijvende dorpen: €550 p.p. (o.b.v 2 pers.).

Dag 5: Siem Reap cooking en massage.
Met de chef naar de markt waarna hij u inwijdt in de geheimen van de Cambodjaanse keuken. Lunch van uw (deels zelfgemaakte) gerechten. Door groene rijstvelden en suikerpalmen naar de rose Banteay Srei vrouwentempel en de wat vreemde Banteay Samre hindoetempel uit de 12de eeuw. Geniet bij avond van een vol uur weldoende voetmassage in de Bodia Spa en spring daarna in een tuk-tuk naar het hotel of hang rond in Pub Street om de hoek (B, L).

Dag 6: Siem Reap (Tonle Sap meer).
Ontbijt en heerlijk verfrissende boottocht over het Tonle Sap-meer. Vrije lunch. Na de middag fijn fietstochtje van 15 km door de prachtig groene rijstvelden en langs kleine pagodes. Terugkeer naar de stad en mogelijkheid om enkele shops en galerijen te bezoeken. Vrij diner, maar check het lokale streetfood eens uit (B).
Optie: sunset gondelcruise van 16 tot 17 uur met champagne en canapés: € 99 p.p. (o.b.v. 2 pers.).

Dag 7:
Ontbijt en transfer voor uw terugvlucht of verlenging aan de trendy zuidelijke strandhotelletjes (B).

EXPERIENCES

◆ Traditionele lunch in Phnom Penh
◆ Sunset cruise met wijn en tapas
◆ Boeddhistische zuiveringsceremonie
◆ Cambodiaanse Cooking Class
◆ Fietsen door smaragdgroene rijstvelden

MET GIDS:
Shinta Mani Schack: vanaf €1.743 p. pn. 
Prijs inclusief: overnachtingen, maaltijden, lokale vlucht, transfers, assistentie, gidsen en excursies zoals omschreven, visum.
Amansara: vanaf €4.325 p. pn. 

verlenging: strandvakantie in sihanoukville

Dag 7:
Ontbijt, transfer en vlucht naar Sihanoukville. U wordt door uw chauffeur opgewacht en overgebracht naar de pier. Transfer per (speed)boot van uw strandhotel (B).

Dag 8 tot 10: Strandvakantie naar keuze.
Drie heerlijke dagen zon en zee. Kan per dag verlengd worden.

Dag 11: Terugvlucht
Transfer per (speed)boot naar de pier van Sihanoukville. Transfer naar de luchthaven voor uw vluchtje naar Phnom Penh.

VERLENGING: Vanaf €459 p. pn. 
Prijs inclusief: Transfers, accommodatie, maaltijden, services en entreegelden zoals vermeld

Phnom Penh (PNH) Airport

Phnom Penh

Angkor Wat

Siem Reap (REP) Airport

Tonle Sap