‘royal highlights’

riyadh – diriyah – al ula – medina – jeddah

Bezoek aan de hand van een comfortabele rondreis langs alle hoogtepunten dit eeuwenoude land. Een ideaal programma als eerste kennismaking met de gevarieerde en unieke eigenheid van het unieke Saudi-Arabië, denk aan hypermoderne steden, talloze UNESCO werelderfgoed sites, traditionele cultuur, rijke landschappen en schitterende woestijnen.

Dag 1: 
Warme verwelkoming in Riyadh, waarna de privétransfer van ca. 40 minuten u naar uw luxueus designhotel Rosh Rayhaan in hartje stad brengt, vlakbij de bruisende Tahlia straat met haar boetiekjes, cafés en restaurants.

Dag 2: Riyadh en Diriyah
Na een heerlijk ontbijt, kennismaking met uw deskundige privégids/chauffeur en eerste bezoek aan het UNESCO werelderfgoed van Diriyah waar het 

verhaal van het moderne Saudi-Arabië begon tweehonderd jaar geleden. In de namiddag staat een wandeling door het indrukwekkende Murabbah-paleis gepland, u bezoekt onder meer het historische Masmak-fort dat opgetrokken werd in traditionele klei- en modder bouwstijl en vooral het ongeëvenaarde Nationaal Museum dat in een schitterende opstelling een helder overzicht geeft van de Saudische geschiedenis en cultuur.

Dag 3: Al Ula
Ontbijt en transfer naar de luchthaven in Riyadh waar de ochtendvlucht naar Al Ula gepland staat. Na aankomst passende verwelkoming en meteen bezoek aan de iconische Hegra UNESCO erfgoedsite. Na de middag een wandeling door het labyrint aan lemen huisjes van het oude Al Ula en bezoek aan Dadan met haar historisch vitale culturele en economische rol 

& het ruwe Ikmah. Tegen de avond naar Elephant Rock, een hoge zandstenen monoliet op een adembenemende locatie midden de woestijn. De avond brengt u naar een onvergelijkbare locatie, we reserveerden een prachtige, vrijstaande eco-tent-villa voor 2 nachten in het spectaculair gelegen Habitas luxehotel.

Dag 4: Al Ula
Onbijt en vrije dag om te genieten van uw heerlijke luxehotel met zwembad midden de woestijn. Geniet van de faciliteiten en maak tijd voor de nodige ontspanning, of opteer voor één of meerdere excursies die het hotel u voorstelt. Trek bijvoorbeeld op pad naar het grootste spiegelconcertgebouw ter wereld, ontdek de moderne-kunst vallei, bezoek de dansende rotsen, zoef van de 1.5km lange zipline of bewonder de nachtelijke sterrenhemel.

EXPERIENCES

◆ UNESCO werelderfgoed in Diriyah en Hegra
◆ Schitterend woestijnhotel in Al Ula
◆ Hogesnelheidstrein van Medina naar Jeddah
◆ Naar de Hadj-pelgrimssites in Medina
◆ De kosmopolitische havenstad Jeddah

GUIDED TOUR
vanaf €3.645 p.p.
Inclusief accommodatie in 2-pers. kamer, dagelijks ontbijt en één lunch, privétransfers en Engelssprekende privégids/chauffeur volgens programma. Tickets voor de HST in economy class, bezoeken en inkomgelden volgens programma.

Dag 5: Medina
Na het ontbijt brengt de route u naar de tweede heiligste stad van het land, Medina, waar een bezoek met privégids aan de Qiblatain moskee (buitenzijde) gepland staat. Samen met de gids bezoekt u in de loop van de voormiddag verder de strijdvelden van Mohammed en het Ottomaanse treinstation met een authentiek Belgisch treinstel uit 1903. Een hoogtepunt is de lunch met zicht op de majestueuze ‘Moskee van de Profeet’ met de graven van Mohammed en zijn dochter Fatima. De late namiddag brengt u per hogesnelheidstrein in ca. 2 uur naar de grootste havenstad aan de Rode Zee: Jeddah. Verwelkoming en intrek voor twee nachten in het mooie en moderne Shangri-La, meteen op de corniche gelegen en een ideale uitvalsbasis dankzij de vele heerlijke restaurants in de directe omgeving.

Dag 6: Jeddah
Jeddah, de ‘Bruid van de Rode Zee’, was eeuwenlang de toegangspoort tot het heilige Mekka en is tot op vandaag één van de belangrijkste steden voor de Saudische economie. Na een heerlijk ontbijt met privé-gids/chauffeur naar de ‘drijvende moskee’ die gebouwd werd op een wateroppervlak en een prachtig tafereel schildert door het contrast tussen het heldere wit en de turquoise koepel. U bezoekt in de loop van de dag onder andere de nieuwe stad met haar bruisende kern, de iconische Mekka-poort en de oude wijk Al Balad vol historie, met recht en reden werelderfgoed van UNESCO. Loop door de levendige souks en langs koraalstenen huizen met hun kenmerkende ‘roshan’ houten ramen. Jeddah is één van de mooiste oude steden in het Midden-Oosten en ademt tot op vandaag nog de unieke en onversneden sfeer van ‘de Oriënt’.

Dag 7:
Ontbijt en transfer naar de luchthaven in Jeddah voor uw terugvlucht, of opteer voor een verlenging aan een strandhotel in de Emiraten of Oman. Jeddah is vlot verbonden met de verschillende internationale luchthavens van Muscat, Dubai en Abu Dhabi. Voor onze hotelsuggesties, raadpleeg de desbetreffende pagina’s.

Riyadh

Diriyah

Al Ula

Medina

Jeddah