andalucia

¡Estoy flipando en colores!

Andalusië is één van de adembenemend mooie bestemmingen die ieders bucketlist sieren en waar ruimschoots weggedroomd over wordt van witgekalkte heuveldorpen, wilde duinen en citrusgeurige steden. Als bakermat van vele typisch Spaanse tradities (flamenco en tapas, om er maar twee te noemen), heeft deze zuidelijke regio de sleutel tot authentieke ervaringen. Citytrip, strandvakantie, bergvakantie of typische plattelandsrust: Andalusië borrelt van de mogelijkheden en heeft het allemaal!

Dag 1 – 3: Sevilla :
De dagen in Sevilla zijn gemaakt om een mengelmoes van eeuwenoude bezienswaardigheden te ontdekken, te luieren in de warmte of het drinken van typische vino tino onder een schaduwrijke sinaasappelboom. Ontdek de Mudéjar meesterwerken en de levendige Moorse mozaïeken, verdwaal in de geurige tuinen, kuier door het charmante Santa Cruz en klim naar de top van de Torre del Oro.
Onze aanrader: Corral del Rey

Dag 3 – 4: Granada :
Het oude Granada, omringd door de besneeuwde toppen van het Sierra Nevada gebergte, herbergt het mystieke Alhambra paleis (het beste te fotograferen vanaf de Mirador San Nicolas). Doorkruis de met rozen gevulde tuinen, wandelpaden en de koninklijke complexen van het Moorse fort. Trek ook zeker even naar de Barrio Realejo, ontdek de flamenco in de grotten van Sacromonte en neem even de tijd om weg te zakken in de bohemienachtige vloerkussens onder lantaarns in Marokkaanse stijl.
Onze aanrader: Palacio Gran Via, A R.H. Hotel 

Dag 4 – 5: Malaga :
Als een culturele laagjestaart van hedendaagse galerieën, musea, Moorse paleizen en Romeinse ruïnes, is Malaga zoveel meer dan de ‘poort naar de Costa del Sol’. Ontdek de rotsachtige bergkammen van El Torcal de Antequera, de door ravijnen omringde meren van El Chorro en de met visgerechten bezaaide Playa de la Malagueta.
Onze aanrader: Palacio Solecio

Dag 5 – 8: Marbella :
De kosmopolitische badplaats Marbella is de ideale stop om vermoeide voeten even rust te gunnen. Wat ooit een slaperig vissersdorpje was, is nu een met sterren bezaaid centrum dankzij de exclusieve adressen en blitse jachthaven. Kuier door de oude stad met haar geplaveide straten, witgekalkte gebouwen en levendige pleinen. Zoek verkoeling in het met fonteinen bezaaide Alameda park en geniet van de gouden, glamoureuze stranden.
Onze aanrader: Nobu Marbella

Sevilla

Granada

Malaga

Marbella