balearen: island hopping

me pots posar un horabaixa? 

Als één van de meest populaire bestemmingen in het westelijke gedeelte van de Middellandse Zee, biedt deze eilandengroep zoveel meer dan de traditionele verwachtingen. Luier aan betoverende baaien, bewonder prachtige zonsondergangen, doorkruis weelderige natuurlijke landschappen, ontspan in een sfeer van welverdiende rust en stilte of laat je meeslepen in het dagelijkse leven. Vrij vertaald: mogen we genieten van het uur tussen de namiddag en de avond, dat prachtige ‘golden hour’?

Dag 1 – 3: Mallorca :
Ontdek het idyllische eiland omzoomd door kliffen en paradijselijke stranden, met daartussen lange stukken geurig platteland, doorspekt met olijfbomen en citrusboomgaarden. Verken de schilderachtige kustlijn, geniet van net gevangen vis en zeevruchten, luier op de gouden stranden, rij langs de afgelegen baaien, ontdek de slaperige dorpjes op de heuveltoppen en ervaar er de essentie van de landelijke eenvoud.
Onze aanrader: Convent de la Missio

Dag 3 – 5: Menorca :
Het meest oostelijke eiland van de Balearen volgt zijn eigen rustige ritme. Ontdek de tweeling van aan zee gelegen steden: Maó en Ciutadella, beide heerlijk rustig en karakteristiek. Ontdek de witte en gouden baaien die behoren tot de mooiste in de Middellandse Zee, rij over de glooiende heuvels tussen de witgekalkte dorpjes en omarm de landelijkheid.
Onze aanrader: Vestige Son Vell

Dag 5 – 7: Ibiza :
Nachtraaf, boho-cool hippie, gelukzalige strandliefhebber… Ibiza is een thuis voor velen en nergens ter wereld wordt het chillen bij zonsondergang of de boho-glam stijl beter beleefd dan op het ‘witte eiland’. Ongerepte baaien en met dennenbomen begroeide heuvels verklaren de onstuimige allure, terwijl de middeleeuwse citadel en de landelijke gehuchten herinneren aan de rijke mediterrane geschiedenis.
Onze aanrader: Nobu Hotel Ibiza Bay

Dag 7 – 8: Formentera :
Het slechts 20km lange Formentera, het kleinste van de eilandengroep, is een prachtige en uiterst pure ontspanning op slechts een halfuurtje varen van Ibiza. Ervaar het heerlijk lome levenstempo, ontworpen voor luie dagen die doorgebracht worden op enkele van Europa’s meest voortreffelijke stranden.
Onze aanrader: Paraiso de los Pinos

Mallorca

Menorca

Ibiza

Formentera