franse rivièra

Un de perdu, dix de retrouvés

Fonkelende zeegezichten, geurige parasoldennen, gestreepte parasollen, stijlvolle ligstoelen, pastelkleurige villa’s, verbleekte luiken… Zuid-Frankrijk ademt ouderwetse glamour en er is iets blijvend aantrekkelijks aan deze vintage oase die zowel trendy als traditionele reizigers blijft aantrekken. Breng de dag door tussen superjachten en beachclubs, rustieke en schilderachtige kustdorpjes, langzame markten en eindeloze wandelpaden. Spring van de ene zonovergoten plek naar de andere tijdens een rondreis doorheen filmset-waardige achtergronden.

Dag 1 – 3: Monaco :
Samengeperst op slechts 200 hectare, is Monaco één van ’s werelds meest tot de verbeelding sprekende bestemmingen. Wat het mist in grootte, maakt het ruimschoots goed in houding. Bezoek het Musée Océnographique, de Jardin Exotique, waag je kans in het casino of ervaar de glamour in één van de exclusieve beach clubs
Onze aanrader: Monte Carlo Bay Hotel & Resort

Dag 3 – 5: Antibes – Juan-Les-Pins – St. Paul de Vence:
Zak met de tenen in het zachte witte zand tijdens een wandeling langs de ongerepte stranden, ontdek het art deco erfgoed van Antibes, bezoek het prachtige Picasso museum of trek naar het charmante Juan-Les-Pins, bekend om de witte zandstranden en levendige jazzscene. Ontdek Cannes of Fréjus, geniet van een picknick onder de pijnbomen of droom weg op één van de populaire pontons en laat de bruisende sfeer over je heen rollen.
Onze aanrader: Hôtel Le Saint Paul

Dag 5 – 6: St. Tropez – La Croix-Valmer – Gassin:
Sinds Brigitte Bardot dit schilderachtige kustplaatsje in de jaren 1950 op de kaart zette, is Saint-Tropez een gewilde hotspot. Kijk verder dan de superjachten en blitse designerboetieks, spendeer de ochtend onder de iconische rode luifels van Sénéquier alvorens naar het strand van La Ponche te trekken of plaats te nemen in de geelgestreepte stoelen van Loulou Ramatuelle. Trek zeker ook even naar ‘postcard perfect’ Gassin, meer dan terecht gerekend tot ‘Les Plus Beaux Villages de France’.
Onze aanrader: Villa Belrose

Dag 6 – 8: Luberon – Les Alpilles – Marseille – Cassis:
De okerkleurige tinten van pittoreske dorpen waar de rust van de Provence overvloedig aanwezig is, trekken al vele jaren bezoekers. Ontdek de pracht van het bergmassief, wandel langs de kalkheuvels van Les Alpilles, slenter door Les Baux-de-Privence of beklim de Mont Puget in de Calanques. Of ga voor stedelijke drukte en proef de Griekse invloeden in Marseille of de dagverse producten op de markt in Cassis.
Onze aanrader: Villa La Coste

Antibes

St. Tropez

Marseille

Monaco