noord-griekenland: kavala – thessaloniki – meteora – delphi

‘Γηράσκω δ’ αἰεὶ πολλὰ διδασκόμενος’

De Griekse wijsheid valt creatief te vertalen naar een begrip dat we ook in onze taal kennen: ‘je bent nooit te oud om te leren’. In een regio waar historie zijn stempel drukte op het landschap, word je meegevoerd in een wereld van sprankelend water, pijnboombossen en gouden zandstranden. Ontdek de schiereilanden en word betoverd door de rijkdom van zowel natuur als het oude Griekenland.

Dag 1 – 2: Kavala:
Laat je meevoeren door deze stad op de heuvel, die al eeuwenlang een kruispunt is tussen het Oosten en het Westen. Verken de kusten, spendeer de dag op één van de vele prachtige afgelegen stranden, zeil door het kristalheldere water en ontdek de lokale leuken in de typische pittoreske tavernas langs de waterkant.
Onze aanrader: Imaret

Dag 2 – 4: Thessaloniki:
Laat de liefde van de stad zegevieren in Thessaloniki. De stad heeft alles: schoonheid, gepaste chaos, geschiedenis, cultuur, prachtig zicht en een opmerkelijke keuken. Raak overspoeld door de levendigheid van de tweede grootste stad van het land, voel de geschiedenis in het archeologische museum en bewonder de 7de-eeuwse basiliek.
Onze aanrader: Afitis Boutique Hotel

Dag 4 – 6: Meteora:
Aanschouw de buitengewone rotsformaties, bezoek met het nodige eerbied de Byzantijnse kloosters en laat dit vreemde, prachtige landschap zijn sporen nalaten. Maak de rit naar Vergina met haar koninklijke graven, raak onder de indruk van de ruige schoonheid van Mount Olympus en trek naar Kalambaka met haar kloosters die tussen hemel en aarde lijken te zweven.
Onze aanrader: Divani Meteora

Dag 6 – 8: Delphi:
Ervaar waarom de oude Grieken de stad ooit benoemden als het centrum van de wereld en een heilige ruimte waar mensen rechtstreeks met de goden konden communiceren. Raak ondergedompeld door de ziel van het orakel en de magische apartheid langs de berghelling. Bezoek het heiligdom van Apollo, de oude  structuren en laat het even lijken alsof u eeuwen terug in de tijd wordt gekatapulteerd.
Onze aanrader: Tagli Resort & Villas

Kavala

Thessaloniki

Meteora

Delphi