sardinië

‘biadu quie ischeddat in palas anzenas’ 

Het op één na grootste eiland van Italië, versierd met een krans van goudkleurig zand, kent een geschiedenis die bol staat van de verschillende invloeden. ‘Een wijze man leert uit andermans fouten, een domme man maakt ze eerst zelf’, die volkswijsheid vertaalt zich hier in flitsende superjachten, blauwe zwembaden, rustige stranden, zonsondergangen in koraalkleuren, zoute lagunes, typische bergdorpjes, eindeloze kliffen en prachtige wandelpaden. Een strategisch kruispunt dat blijft verbazen!

Dag 1 – 3: Olbia – Costa Smeralda:
Ooit ontsprongen aan het brein van een flamboyante miljonair, vandaag een stukje paradijs vanwege het schitterende groenblauwe water. Trek erop uit naar het prachtige meer van Liscia, het neolitische Luras, ontdek de wandelpaden langs de rio pitrisconi, ontdek het charmante Nuoro, bezoek de menhirs in Sorgono, bewonder de muurschilderingen in Orgosolo of ontspan op de iconische stranden van de Costa Smeralda.
Onze aanrader: Villa del Golfo Lifestyle Resort

Dag 3 – 5: Oliena – Nuoro:
Rij richting binnenland en ontdek er de prachtige grotten in Tiscali, dwaal door de Lanaitho bossen, bewonder de pieken van Supramonte, wandel over het rotspad langs de Gorropu Canyon, bezoek een van de traditionele ‘Pinnettos’ herdershutten, trek richting het traditionele Oliena, dwaal door eeuwenoude dorpen als Orgosolo en Galtelli en proef de typische authentieke keuken van de regio.
Onze aanrader: Su Gologone Experience Hotel

Dag 5 – 6: Alghero – Narbolia:
Laat je meeslepen naar middeleeuwse tijden in één van de mooiste steden van het eiland: Alghero. Bezoek er het historische centrum, spendeer de middag op de vele pleintjes en trek via de kustlijn langs de betoverende stranden van de Riviera del Corallo.
Onze aanrader: Is Arenas Resort

Dag 6 – 8: Cagliari – Pula:
Raak betoverd door de stad die oprijst uit een wirwar van goudkleurige palazzi, koepels en gevels tot aan het rotsachtige middelpunt. Ervaar waarom dit ‘de meest Italiaanse stad’ van het eiland is, zoef per vespa over de met bomen omzoomde boulevard, hou halt aan de drukke cafés aan de arcade, ontspan in de Marina wijk of opteer voor pure rust aan enkele van de mooiste stranden langs de zuidrand van het eiland.
Onze aanrader: Forte Village Resort

Oliena - Nuoro

Alghero

Cagliari

Olbia