spaanse steden: barcelona – madrid – alicante – valencia

Cada maestrillo tiene su librillo

Ieder heeft zijn eigen manier van denken en doen, geen betere manier om de diversiteit van de Spaanse steden te omschrijven.  Van Gaudi tot Callatrava, van het Prado tot de El Miguelete, van de Sagrada Familia tot het Castillo de Santa Barbara, de afwisseling tussen de verschillende steden is enorm en toch zijn ze stuk voor stuk typisch Spaans.

Dag 1 – 3: Barcelona :
Kijk uit over de Middellandse Zee terwijl je de architectuur van Gaudi en de andere art-nouveau kunstenaars bewondert. Ervaar het centrum van nieuwe trends in de wereld van cultuur, mode en gastronomie. Voel de charme en het langzame tempo van de oude stap, de avant-garde vibe van de modernere wijken en het snelle tempo van één van de meest bezochte steden ter wereld. De Sagrada Familia, Casa Batllo, het Picasso Museum, het MNAC, het MACBA… De mogelijkheden zijn eindeloos.
Onze aanrader: Monument Hotel

Dag 3 – 5: Madrid :
De vrolijke bruisendheid op elk uur van de dag is waarmee Madrid haar bezoekers overspoelt. Bezoek de beroemde musea zoals het Prado en het Thyssen-Bornemisza, de drukke straten met allerlei winkels, de restaurants met specialiteiten uit wereldkeuken, de rustige historische plekjes en de eeuwenoude familiebarretjes aan de Puerta de Alcala.  Relax in het Parque del Retiro en ervaar het royale gevoel van de Plaza Mayor.
Onze aanrader: Rosewood Villa Magna

Dag 5 – 6: Alicante :
Laat je verrassen door deze poort naar de Costa Blanca, deze dynamische en zeer aantrekkelijke stad met haar iconische kasteel van Santa Barbara, oude wijk en lange waterkant. Geniet van de diverse gastronomische mogelijkheden en eeuwig durende zomernachten. Voel hoe deze stad een stille getuige is van de vele beschavingen die er doorheen zijn getrokken.
Onze aanrader: Hospes Amerigo

Dag 6 – 8: Valencia :
Word betoverd door het innovatieve karakter van de Ciutat de les Arts i les Ciències, fiets doorheen de droge rivierbedding van de Turia, verdwaal in de vele buitenwijken, ontdek de Modernista gebouwen in het oude stadscentrum, proef de dagverse producten in de Mercado Central en ontdek deze bakermat van de typische paella.
Onze aanrader: Las Arenas Balneario Resort

Barcelona

Madrid

Alicante

Valencia