zuid-italië: napels – ischia – basilicata – puglia

La saluti veni di l’alligrizza di lu cori

De ‘Mezzogiorno’, het gebied ten zuiden van de virtuele scheidingslijn heeft alles in huis waar de Italofiel het hart van ophaalt. ‘Gezondheid komt uit het geluk van het hart’, die zegswijze hebben ze in deze streken perfect begrepen. Van eeuwenoude steden, extravagante kerken, zeeën van olijven, uitnodigende kusten, buitenlandse bergketens en dorpen die uit graniet lijken te ontspruiten. De afwisseling in deze streek is zo enorm dat de mogelijkheden eindeloos groot zijn.

Dag 1 – 2: Napels :
Een waar epicentrum van rauwe energie en een stad van bezielende kunst en panorama’s, spontane gesprekken en onverwachte, onnavolgbare elegante: dat is Napels. Het meest onwaarschijnlijke meesterwerk van het land is meer dan het ontdekken waard. Trek op pad naar wereldberoemde trekpleisters als Pompeï en Sorrento, of ontdek de unieke schoonheid van de Amalfitaanse kust.
Onze aanrader: Grand Hotel Parker’s

Dag 2 – 3: Ischia:
Als één van de meest ontwikkelde en grootste eilanden in de baai van Napels, staat Ischia vandaag bekend om zijn thermale baden, verzorgde tuinen, opvallend Aragonese kasteel en onopvallende en ongecompliceerde typisch Italiaanse sfeer. Droom weg op het legendarische eiland en geniet van onversneden luxe.
Onze aanrader: Botania Relais & Spa

Dag 3 – 5: Basilicata:
Als een waar buitenaards landschap en met indrukwekkend veel verschillende invloeden, was de Basilicata vaak een speelbal van de grote machten, wat zorgde voor een bonte verzameling indrukwekkende hoogtepunten. Ontdek Matera, een juweel van natuurlijke grotten in de kalksteen met de typische ‘sassi’ waar het lijkt alsof je getransporteerd wordt naar het oude heilige land.
Onze aanrader: Sextantio Le Grotte della Civita

Dag 5 – 8: Puglia :
‘Le Puglie’, de zegswijze van de oude Italianen voor deze streek wordt letterlijk vertaald naar ‘Veel Apulië’, een caleidoscoop van gebieden, ecosystemen en ritmes. Trek naar het typische Alberobello met de iconische Trulli, zie de zee tegen de kliffen slaan in Polignano a Mare, dwaal door de barokke straten in Lecce, dans over de mozaïekvloer in Otranto en proef de typische streekgerechten in Gallipoli.
Onze aanrader: Baglioni Masseria Muzza

Napels

Ischia

Basilicata

Puglia