zuid-portugal: alentejo & algarve

‘a pressa é inimiga da perfeição’

In een letterlijke vertaling betekent deze zegswijze ‘haast is de vijand van perfectie’, net dat is waar deze beide regio’s tot uitnodigen. Onthaasten, ontspannen, luieren en wegdromen. Combineer een wereld van droge, gouden vlaktes, glooiende hellingen en limoengroene wijnranken met steile kliffen, zeegrotten, geschulpte baaien en zanderige eilanden. Baad mee in een sfeer van melancholie en lokale trots in twee van het lands’ mooiste regio’s.

Dag 1 – 3: Evora:
Laat je meevoeren naar middeleeuwse tijden binnen de 14de-eeuwse stadsmuren, verdwaal in de kronkelige steegjes, bewonder de filmische zuilen van de Templo Romano of duik in de vele legendes op het pittoreske stadsplein. Maak zeker ook even de tijd om je te laten onderdompelen in de wijncultuur van de regio, verken de landschappen te paard, zweef per luchtballon over de eindeloze vlakte of ga voor cultuur en trek naar het prachtige Montemor-O-Novo.
Onze aanrader: L’And Vineyards

Dag 3 – 5: Beja:
Verken het 15de-eeuwse klooster en raak er overspoeld door de romantische mix tussen gotiek en rococo. Vul de rol van de fotocamera in het prachtige Parque Natural do Vale do Guadiana, ervaar waarom de locals Mértola met haar prachtige kerk en kasteel als grootste aanrader in de regio benoemen of geniet van de lokale eetcultuur in de vele uitstekende restaurantjes.
Onze aanrader: Herdade da Malhadinha Nova

Dag 5 – 6: Faro:
De oostelijke zijde van de Algarve is meer dan het ontdekken waard! Ontdek de dagverse producten op de markt in Olhao, proef waarom deze regio zo bekend is omwille van de ‘fish & seafood’ keuken in Fuseta, neem de ferry naar de Barrier eilanden, kuier doorheen het prachtige Cacela Velha, wandel over de oude Ponte Romano in Tavira, bezoek de oude romeinse villa in Estoi of maak er actieve dagen van en ga voor een fietstocht doorheen de Ria Formosa.
Onze aanrader: Octant Vila Monte

Dag 6 – 8: Porches:
Laat je meevoeren door de indrukwekkende natuur van de westelijke zijde van de Algarve. Trek naar het meest zuidwestelijke punt van het Europese vasteland: Cabo de São Vicente, spendeer de dag op één van ’s werelds mooiste stranden in Carrapateira, maak een stevige wandeling doorheen het bergmassief van Monchique, ervaar de eeuwenoude verhalen van ontdekkingsreizigers in Lagos of luier in één van de hippe beach clubs aan Praia da Rocha in Portimão.
Onze aanrader: Vila Vita Parc

Evora

Beja

Faro

Porches