’chiang mai: culinair & spiritueel’

Het bruisende en toch serene Chiang Mai, herbergt een eindeloos aantal culinaire geheimen. De spirituele adem van de stad en de prachtige tempels gaan hier hand in hand met de natuur, onvergetelijke ervaringen en een diepgeworteld respect voor de ‘kunst van het leven’. Ga op pad met een heilige zegening in één van de mooiste omgevingen van Thailand. 

Dag 1:
Na uw vlucht vanuit Bangkok, wordt u op de luchthaven van Chiang Mai verwelkomd door onze lokale vertegenwoordiging. We voorzien de transfer naar uw hotel waar u de rest van de dag vrij kan genieten van de prachtige setting en de uitstekende faciliteiten.

Dag 2:
Geen betere manier om de dag te starten dan met een smakelijk maaltijd. De gids haalt u deze ochtend op en brengt u naar de Pantawan Cooking School waar u aan de hand van een ervaren chef-kok, een eerste kennismaking met de Thaise keuken voorgeschoteld krijgt. Starten doet de dag met een bezoek aan de nabijgelegen versmarkt. Boordevol kraakverse producten, exotische specerijen en kleurrijke kraampjes, is het bezoek reeds een beleving op zich. Uit dit bezoek haalt u ongetwijfeld de nodige inspiratie om gewapend met een basiskennis van de Thaise keuken en haar unieke specialiteiten, samen met de chef aan de slag te gaan om een smakelijke lunch te bereiden. Aan de hand van de gids ontdekt u ook waarom deze producten en gerechten in deze regio van Thailand ontstonden. De unieke smaken van de Thaise keuken hebben na deze les geen geheimen meer voor u.

Dag 3:
Een unieke ervaring is wat vandaag op uw programma staat. In de vroege ochtend haalt de gids u op en trekt u naar het Elephant Discovery Camp, gelegen in een privé natuurgebied. Bij aankomst in het kamp ontmoet u de mahout, maakt u kennis met de olifanten en het project dat in deze regio werd opgezet ter conservatie van de dieren. Het camp is deel van de MECC Conservation Camps en vangt oudere of zieke dieren op. Met meerdere eco-friendly and animal-friendly certificaten, verzekeren we een correcte ervaring met zero impact voor het milieu. Afsluiten doet deze ervaring met een smakelijke lunch op een klein platform van waarop u in de verte de olifanten kan zien genieten van een modderbad.

Dag 4:
Na een onvergetelijke ervaring midden in de natuur, voorziet vandaag in een spirituele ervaring. U ontdekt de stad Chiang Mai met één van de meest gerespecteerde en bekende pagode’s van het land, de Wat Suan Dok. Wees getuige van de diepe indruk die de lokale bevolking nalaat in een sfeer van absolute sereniteit tijdens hun eerbetoon aan het mausoleum waar de assen van de voormalige koninklijke familie begraven liggen. Via de Wat Phra That Doi Suthep met zijn prachtige naga-houtsnijwerk bereikt u de torenhoge verhulde stoepa waar u even de tijd heeft om te genieten van het prachtige uitzicht over de indrukwekkende velden. Met een afsluitende high-tea ontdekt u vandaag de stad en haar geheimen. Eindigen doet vandaag net voor valavond met een traditionele zegening van de monniken in de Doi Suthep, een prachtige afsluiter. 

Dag 5:
We voorzien vandaag ten gepaste tijde de transfer naar de luchthaven van Chiang Mai of indien u doorreist, passen we het programma naar uw wens aan. Thailand biedt namelijk nog zoveel meer! Bouw uw eigen verlenging met één van de onderstaande suggesties, of opteer voor een complete rondreis door dit prachtige land!

Bouw uw eigen experience & voeg volgende verlengingen toe:

Bangkok: Stad van het Leven
Bangkok fascineert, betovert, bruist en leeft als geen andere stad ter wereld. Een stad die nooit lijkt te slapen, met 24/7 beweging en waar alle 8 miljoen inwoners steeds in de weer lijken. Een chaotische drukte die fascineert als geen ander met een unieke mix tussen traditie en moderne luxe. De hartslag van de stad en haar leven duidelijk voelbaar. Vanuit Chiang Mai bereikt u per vlucht Bangkok in 1u15.

Chiang Rai: Bergdorpen & Traditie
Langs de tempels van de drukke stad, ligt een hoek van Thailand bezaaid met excentrieke kunst, levendige bergdorpjes en weelderige bergen. Maak kenneis met de Boheemse menigte in een unieke regio. Leer de lokale inwoners kennen terwijl u geniet van een prachtig uitzicht in een ongeëvenaard landschap. Vanuit Chiang Mai bereikt u Chiang Rai in +- 3u over land.

River Kwai: Natuur & Avontuur
Op slechts drie uur rijden van Bangkok, is Kanchanaburi het ideale decor voor een experience op maat van de ganse familie. Grote en kleine dromen van watervallen, prachtige nationale parken, olifantenreservaten en beroemde filmdecors worden werkelijkheid. Een combinatie van historie, avontuur en indrukwekkende landschappen. Vanuit Chiang Mai bereikt u Bangkok per vlucht in 1u15. 

Onze hotelsuggesties:

137 Pillars House 5*
Een nostalgische mix van historische Thaise architectuur en een modern strak design, met heerlijk diner, een uitstekende spa en een aangenaam zwembad. Midden in de kunstzinnige wijk Wat Gate, biedt dit hotel een sereen thuisgevoel te midden van ruime tuinen met ligbedden. Dit elegante pand it 1889 was zelfs ooit eigendom van Louis Leonowens. Op ca. 15 minuten van de luchthaven. 

Rachamankha: 5*
Midden in het hart van de historische stad en op wandelafstand van de Wat Phra Singh, is dit luxueuze boetiekhotel een charmant en kleinschalig adres met maar 24 kamers. De smaakvolle combinatie van klassiek meubilair in een modern kader en de uitstekende persoonlijke service maken het tot een prachtig totaalpakket. Op ca. 15 minuten van de luchthaven. 

Chiang Mai (CNX) Airport

Pantawan Cooking School

Elephant Discovery Camp

Wat Suan Dok

Wat Phra That Doi Suthep